Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wi-Fi приемник

Featured Replies

Здравейте! Понеже не съм много в час с wi-fi мрежите, а си търся usb приемник, ще може ли малко помощ? Целта е да хвана мрежа на vivacom на 500м разстояние, през 3 стени.

Дали някое от тези устройства (1) (2) би ми свършило работа? Кое от тях е по-доброто? Има ли по-добри варианти, и ако има, за какви пари горе-долу става въпрос? Благодаря предварително! :rolleyes:

Здравейте! Понеже не съм много в час с wi-fi мрежите, а си търся usb приемник, ще може ли малко помощ? Целта е да хвана мрежа на vivacom на 500м разстояние, през 3 стени.

Дали някое от тези устройства (1) (2) би ми свършило работа? Кое от тях е по-доброто? Има ли по-добри варианти, и ако има, за какви пари горе-долу става въпрос? Благодаря предварително! :rolleyes:

Не мисля че някое от тези устройства ще стане. И вместо да се самооблъчвате с такава мощност няма ли да е по-лесно да платите за интернет достъп?

В ролята си на приемник, и двете устройства не ви вършат работа. А в ролята на предавател, 'carnemo ' ви е отговорил точно. Всякакви други измишльотини на хлапетии са излишни.При тези устройства е много важно как приемаш сигнала, а не как го излъчваш в рамките на жилището. Така че, мощтноста и да бъде 1 WAT, то това е на излъчване. 1/4 ланда антена никога не може да има такова реално усилване и да си доволен от приемането. За целта се ползват силно насочени антени, а не обикновени пръчки като тези!После! Много от вас не са запознати с прохождението на радиовълните на 2,4 гигахерцовия диапазон. Ненапразно именно точно тези диапазони са разрешени от международната комисия за радиоразпръскване за ползване, комерсиално и некомерсиално. Във вашият случай можете да имате частичен успех, ако наистина имате само пряка видимост към точката на излъчване, което много ме съмнява.
  • Автор

Не мисля че някое от тези устройства ще стане. И вместо да се самооблъчвате с такава мощност няма ли да е по-лесно да платите за интернет достъп?

Ами аз си плащам - това си е мой модем. :rolleyes:

Благодаря и на двама ви за отговорите...

И последно - кой е най-ефикасният вариант да ползвам нета и в офиса, без да плащам двойно?

Редактирано от axelnet (преглед на промените)

Ами аз си плащам - това си е мой модем. :rolleyes:

Благодаря и на двама ви за отговорите...

И последно - кой е най-ефикасният вариант да ползвам нета и в офиса, без да плащам двойно?

силно насочени антени с пряка видимост между двете точки
  • Автор

ОК, извинявам се за глупавия въпрос, но за тази силно насочена антена няма ли да ми трябва едно от тези usb устройства?

ОК, извинявам се за глупавия въпрос, но за тази силно насочена антена няма ли да ми трябва едно от тези usb устройства?

принципно да, но може да се наложи да потърсите допълнително и активна антена (с усилвател)
  • Автор

ОК, ще видим какво ще измислим. Благодаря отново!

ОК, ще видим какво ще измислим. Благодаря отново!

За Вашият случай има готова разработена антена и се предлага във Варна. Ще се постарая да намеря линка за да Ви го пратя. Адаптеда в случая е вграден в самата антена и ефекта е много добър. Ползвал съм същият модел и съм доволен от работата и. Изхода /10 метра/ е директно на USB. Проверете този линк: www.anteni.net. обстойно разгледайте моделите а аз ще потърся точният модел и ще ви пратя съобщение!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Благодаря ви!

Може би имате предвид първото устройство от тук?

Да, именно. Аз съм ползвал втората - ето този модел - MS2415USB

Нещо доста по-добро http://www.wispbg.com/nanostation5-ns5--p-40.html?cPath=35&osCsid=vo525ffh2kki5cctiu35sdb7q1 :) Поне няма да се чудиш къде да я сложиш тази калифорния, че и USB кабела да стигне до комп .... :laughing5: А и 5Ghz е с много по-чист ефир :lol6:

Редактирано от inet (преглед на промените)

Дали някое от тези устройства (1) (2) би ми свършило работа? Кое от тях е по-доброто? Има ли по-добри варианти, и ако има, за какви пари горе-долу става въпрос? Благодаря предварително! :biggrin:

Можете да разгледате и този артикул http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541116.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.