Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обединяване на данни в Ексел

Featured Replies

Здравейте, Имам разработена система от екселсски таблици, която обработва данните от работни книги генерирани от различни потребители. Става дума за няколко служители, които записват в еднакви структурирани файлове сделките, по които работят, а след това информацията съдържаща се в тези файлове (workbooks) трябва да се събере в отделна книга с цел по-нататъшна обработка на информацията. Например: 3ма служители всеки прави по 10 сделки на месец -> общо 30 работни книги, всяка с име от вида Т0001, Т0002...Т00030. Във обобщаващия файл има таблица в която в първата колона са изредени номерата/имената на файловете, а в останалите – се изтеглят данните от определен брой полета от всеки един файл. А B C D E……AZ Т0001 Т0002 Т0003 .... Т00030 Данните които ще се попълнят в полетата в колони B-AZ се използват за следващи пресмятания в другите таблици на обобщаващия файл. Сега това изтегляне на информацията от отделните файлове го правя на ръка периодично, но ми се иска да го направя автоматично. Ще съм благодарен ако ми предложите идеи.

Гугъл даде няколко резултата.

Тъй като не разбрах много какво ще обединяваш... Не разбрах и какво да търся.

Ето и двата най интересни варианта намерени с гугъл за обединяване на данни:

ЦЪК

ЦЪК2

Вариант 2

Вероятно ... каквото и да се опитваш да правиш - би трябвало да може да се направи с макрос.

Ако всеки път се обединяват едни и същи файлове с едни и същи клетки - може да си запишеш макрос на тези действия - и после само да го активираш.

Редактирано от Shchekn (преглед на промените)

• Автор

Май не съм обяснил какво точно имам предвид. В една папка се намират множество екселски файлове, като имената им са от Т0001 до Т000N - в смисъл днес може да са до Т0045, следващия месец Т0080, после Т0094 и т.н. Структурата на файловете е една и съща, данните са различни. Целта е, като се отвори обобщаващата таблица, автоматично да си взема нужната информация от всеки един от тези файлове и след това да си я обработва по формули съдържащи се в нея. Тоест, ако данните които ме интересуват от файла са Име на клиент, Приход, Разход и те се съдържат в определените им полета, в обобщаващия файл да излизат така: Име на клиент Приход Разход Т0001 - Име, Приход, Разход от файл Т0001.xls Т0002 - Име, Приход, Разход от файл Т0002.xls Т0003 - Име, Приход, Разход от файл Т0003.xls Т0004 ........ Т0005 ........ Тъй като номерацията на сделките си е ясна - буква Т+ пореден възходящ номер, който пък отговаря и на името на файла на съответната сделка, ми трябва начин, по който таблицата автоматично се допопълва, като си взема данните от файла, чието име отговаря на записаното в клетка "А" (началото на всеки ред).

Разбирам.

На ЦЪК2 ... съм пратил точно такова чудо. Програма която обединява ексел файлове.

Тук прилагам и макро ЦЪК3

Но всяка такава функция изисква еднакви наименования на файловете всеки път.

Не зная възможно ли да е се сменят и имената в някаква прогресия.

Друг вариант, за който се сещам е да се направи /.dbs /база данни, в която да се трупат данните от файловете - и от нея да се ескпортват Excel вече обединени. С необходимото форматиране, даже сметките ще изизат готови.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.