Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

xvid кодек за 3ds max 64 bit

Featured Replies

Здравейте имам следният проблем.Със Win7 64bit-a съм . инсталирах 3dmax 2012 и също така и http://www.kaldata.c...atid=1&id=57495 за да мога да ползвам xvid,но вместо да ми излезе xvid кодека ми показва само ffdshow video encoder.Ако може някой да ми помогне ще съм благодарен.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

За какво ти е xvid на 3дсмакс ? Рендер ?

Влезни в ffdshow video и в менюто за "codecs" настрой Xvid да работи с Xvid или на Disabled. Поне във версията, която съм настройвал, беше така.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

да

ами ето ми ги опциите... Пробвах с disable но пак ми показва тоя ffdshow decoder

Пусни с някои друг плеър (Windows Media Palyer, примерно) и виж дали ти се включва ffdshow долу на taskbar-а: ако не се включва, значи настройките са сменени.

При настройка "libavcodec" би трябвало да работи с ffdshow, при "disabled" - със системен кодек, който е би трябвало да е Xvid. (На версията, която съм настройвал, имаше и опция "Xvid")

Edit: Друг вариант е да видиш дали имаш отделно инсталирам "Xvid" кодек с пакета на K-Lite: ако липсва, може затова да не ти го дава. :)

За да рендерираш във xvid ,не е нужно да имаш това инсталирано , но за да гледаш резултата - да .

• Автор

Ами като отворих everest се оказа ,че никой от кодеците ,който се инсталират не се показва.

Във версията, която си инсталирал, не е включен "Xvid" и явно опцията е да се използва ffdshow: http://www.codecguide.com/klcp_64bit.htm Затова нямаш и опция "Xvid" в менюто с настройки. :ass:

А какво ми трябва за да рендерирам в xvid (avi).

Публикувано изображение

Първото подчертано трябва да е така , а второто си избираш как и къде да запазиш файла , като също можеш да избереш видео формат или формат на картина , ако е image sequence .

аз пък ще ти препоръчам друго махни този пакет кодеци свали си KMplayer с него можеш да гледаш абсулютно всички видео формати без да инсталираш допълнително пакет кодеци относно 3DS max за него не ти трябват кодеци аз бих ти препоръчал когато рендваш да го правиш в PSD/TIFF формат не в Аvi или quickTime така ако стане фал (примерно крашне програмата или уиндолса) можеш винаги да продължиш от там където си прекъснал пък после го прави в какъвто искаш формат

• 1 година по-късно...

аз пък ще ти препоръчам друго махни този пакет кодеци свали си KMplayer с него можеш да гледаш абсулютно всички видео формати без да инсталираш допълнително пакет кодеци относно 3DS max за него не ти трябват кодеци аз бих ти препоръчал когато рендваш да го правиш в PSD/TIFF формат не в Аvi или quickTime така ако стане фал (примерно крашне програмата или уиндолса) можеш винаги да продължиш от там където си прекъснал пък после го прави в какъвто искаш формат

Като изключим споменаването на KMplayer, който по-добре да не слага си прав, че експорта е най-добре да е в имидж формат, защото дори крашване, липса на памет няма да го прецака.

На главния въпрос:

Няма как да имаш в 64 бит версия тия енкодери.

• 3 седмици по-късно...

Рендвай в тарга, псд или друг подбен формат и след това композирай в афтър ефектс приемрно. Това да рендваш в видео форма през 3д макс е много зле.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.