Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със зареждането на HDD

Featured Replies

Здравейте, приятели! Тази сутрин при стартиране на компютъра изниква поредния проблем с хард диска му. Обаче този път нещата ми се струват по-сериозни... По принцип редовно се гаври с мен и проявява индивидуалност още от закупуването му. Два пъти връщах компютъра в магазина (понеже е в гаранция) и явно кой знае какви промени няма. Последния път замениха Хитачито до колкото виждам с някакъв Самсунг, пак 1 ТБ. Често ми показва, че хард диск не съществува, всяка седмица се поврежда Уиндоуса. Скоро нещо се пооправи и не съм сменял Уиндоус, но пак отвреме-навреме бъгва и след рестарт изписва, че няма хард. Общо взето така и му свикнах... Проблема от тази сутрин е следния ; Още при включване ми изписа : А disk read error occurred. press ctrl+alt+del to restart (Не се сещам да съм го гасил по някакъв по-екстремен начин снощи.) При такива случаи или рестартирам на няколко пъти или пускам диска с Уиндос 7 за да възстановя системата или си вкарвам ръката през предния панел и пипвам кабелчето и се оправя. (последния път от магазина казаха, че именно той е клеясъл и посочиха него като проблем, въпреки, че са ми заменили и х. диска, но както и да е). Този път обаче нещо не ми зарежда дори диска. Буутва се, отначало тръгва, но като стигне до иконата на уин. 7 за зареждане при инсталация, така остава. В началния екран на биоса показва, че открива хард диска В момента съм буутнал един Линукс през флашка. Оттук не ми показва харда и дяловете, което крайно ме обезокуражава... Пробвах и с лайв цд на друга дистрибуция на линукс и при нея не излизат. Странното обаче е, че когато пуснах инсталационен диск на Уиндоус ХП, след адски дълго чакане ми показва 3 те дяла, които ги имам по принцип. Не ги показва и като празни. Значи все пак не се е затрило всичко.Пуснах да се инсталира ХП на единия дял, но като копира файловете след рестарт отново не стигна до инсталация, понеже пак излезна А disk read error occurred... Занимавам се с уеб дизайн и на всяка цена ми е нужно поне да си възстановя файловете, защото там ми е всичкия труд, а вече съм си патил друг път пак от харддиск, обаче на лаптопа. Общо взето не ми върви с хардовете май. Можете ли да ме посъветвате с нещо, което да направя ? Не ми се дава много пак на сервиз по гаранция. И да го направя там няма да се съобразят с информацията, която имам на хард диска и кой знае пак, какви дивотии ще вършат. Пък и едно такова посещение в сервиз ми трае около месец, а аз не мога да си позволя такъв отпуск за момента...

Описаният случай се появява често при лош контакт между кабелите и харда. Едва ли два различни диска, независимо марката, биха отказвали да бутнат нормално. Поискай в сервиза да ти сменят кабелите, ако трябва си купи нови, защото пак ще ти набутат други негодни...

Описаният случай се появява често при лош контакт между кабелите и харда. Едва ли два различни диска, независимо марката, биха отказвали да бутнат нормално. Поискай в сервиза да ти сменят кабелите, ако трябва си купи нови, защото пак ще ти набутат други негодни...

За факта е възможен и лош контакт на кабелите с дънната платка. Или дефект на самите кабели
  • Автор

Благодаря много за бързите отговори! Щастлив съм да ви кажа, че вече пиша през Уина и стартира правилно най-после. Тук прочетох подобна тема на колега, който споменава, че след като изключи всичко от захранването и почака известно време се пооправя. Така стана и при мен.

Чекнаха се всички дялове при стартиране, но сега при всякакви действия ми изписва :

The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume C:

А когато се опитам да създам примерно текстов файл:

0x80070571: Структурата на диска е повредена и не се чете.

Понякога и това:

Exception Processing Message 0x0000032 Parameters 0x756768B8 0x756757B9 0x756757B8

Редактирано от g0thic_m (преглед на промените)

Това може да е резултат от много неща, развалена файлова система, зловреден код, но не изключвам да е и от горните неща (които споменахме с патаран)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря ви много! Реших си проблема още тогава, но вече нямам гаранция. Май и не ми трябва вече... Отворих компа, хубаво го изчистих. Смених SАТА кабела на харда, като му сложих този на цд рома. Този на харда беше такъв Публикувано изображение и доста играеше. Откакто сложих този на ЦД рома не съм имал проблеми (той е със закопчалка). От време навреме не ми открива ЦД рома, но това не ми е проблем, хаха. От кабелите е било значи.

• 8 месеца по-късно...

Здравейте,извинявам се че пиша по тая тема,но имам проблем с стартирането на ПЦ-то.до вчера си работеше,и днес исках да го преинсталирам,но ми показва че хард диска е напълно празен и не е разделен на части,и разбира се не ми зарежда Windows,нищо немога да направя с него,а имах мн ценна информация която не искам да губя.Някой ако е имал подобен проблем и ако има решение за него,нека да пише,мн е спешно.Благодаря предварително :)

Здравейте,извинявам се че пиша по тая тема,но имам проблем с стартирането на ПЦ-то.до вчера си работеше,и днес исках да го преинсталирам,но ми показва че хард диска е напълно празен и не е разделен на части,и разбира се не ми зарежда Windows,нищо немога да направя с него,а имах мн ценна информация която не искам да губя.Някой ако е имал подобен проблем и ако има решение за него,нека да пише,мн е спешно.Благодаря предварително :)

Да не са го нападнали извънземни твоят диск.

оххххх ако бяха извънземни поне щях да знам каде е причината за това да не тръгва,но за жалост не са нито извънземни нито нищо,просто машината не иска да тръгне и това е :(

оххххх ако бяха извънземни поне щях да знам каде е причината за това да не тръгва,но за жалост не са нито извънземни нито нищо,просто машината не иска да тръгне и това е :(

Искам да ми обясниш как разбра че диска ти е напълно празен.

ами слагам инсталационен Windows,зарежда си всиччко и като стигна до момента в който трябва да избера кой дял искам да преинсталирам,ми пише unpartishenet space или unlocated disk, в зависимост от това какъв Win слагам,дали XP ili Win 7

ами слагам инсталационен Windows,зарежда си всиччко и като стигна до момента в който трябва да избера кой дял искам да преинсталирам,ми пише unpartishenet space или unlocated disk, в зависимост от това какъв Win слагам,дали XP ili Win 7

А диска е?

ами като сложа ХП ми изписва unpartishenet space,като сложа Win 7 unlocated disk i целия хард 80ГБ а до вчера беше разделен на 3 дяла

ами като сложа ХП ми изписва unpartishenet space,като сложа Win 7 unlocated disk i целия хард 80ГБ а до вчера беше разделен на 3 дяла

Значи диска не е изчезнал,а са изчезнали дяловете.

да,дяловете и информацията на дяловете,имали някакъв шанс тази информация да се възвърне?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.