Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защo екрана ми изглежда по следния начин...

Featured Replies

Някои ако може да ми каже защо екрана ми изглежда от време на време по следния начин.

screenshot

От горе на всичко от време на време мирише на изгоряло. Нямам си представа от какво се получава това. Ако някои има идея или знае какво е, е добре дошал. Принципно при рестарт се оправя проблема (или при 2 рестарта).

Редактирано от [cold] (преглед на промените)

,16.02.2006г. в 14:16]Някои ако може да ми каже защо монитора ми изглежда от време на време по следния начин.

screenshot

От горе на всичко от време на време мирише на изгоряло. Нямам си представа от какво се получава това. Ако някои има идея или знае какво е, е добре дошал. Принципно при рестарт се оправя проблема (или при 2 рестарта).

<{POST_SNAPBACK}>

С вградена видеокарта ли си? Ако не - провери дали картата е добре поставена в AGP слота! Сложи си най-новата версия на драйвъра за видеокартата ! Върху вентилатора на самата видеокарта има лепенка-свали я и в открилата се вглъбнатинка сложи една капка фино машинно масло за шевни машини ! Може би проблема е в охлаждането на картата!?!

Редактирано от dakata (преглед на промените)

• Автор
С вградена видеокарта ли си? Ако не - провери дали  картата е добре поставена в AGP слота! Сложи си най-новата версия на драйвъра за видеокартата ! Върху вентилатора на самата видеокарта има лепенка-свали я и в открилата се вглъбнатинка сложи една капка фино машинно масло за шевни машини ! Може би проблема е в охлаждането на картата!?!

картата не е вградена, последните драивери са инсталирани, всичко си е сложено перфектно (сам сам си сглабял компютара), нямам фино масло (за сажаление). картата е ATI 9250 256mb, със пасивно охлаждане. Имам я вече от повече от година и не сам имал такива проблеми никога до сега, не сам слагал нов Hardware също.

Имал съм същия проблем ! И се оправяше само след рестарт ! Провери си диска за наличието на лоши сектори чрез HDtune , преинсталирай си Windows-a, след което спази следната последователност при инсталирането на драйверите:

1. Драйвери за дънната платка (AGP, IDE..)

2. Драйвър за видеокартата.

3. Драйвър за звуковата карта.

В краен случай си направи флаш на биос-а, но едва ли проблема идва от там!

A...виж датчиците какви стойности отчитат, виж каква е температурата на процесор, дъно, хард диск и т.н-работа ще ти свърши диагностична програма като Everest!

Имал съм същия проблем ! И се оправяше само след рестарт ! Провери си диска за наличието на лоши сектори чрез HDtune , преинсталирай си Windows-a, след което спази следната последователност при инсталирането на драйверите:

1. Драйвери за дънната платка (AGP, IDE..)

2. Драйвър за видеокартата.

3. Драйвър за звуковата карта.

В краен случай си направи флаш на биос-а, но едва ли проблема идва от там!

A...виж датчиците какви стойности отчитат, виж каква е температурата на процесор, дъно, хард диск и т.н-работа ще ти свърши диагностична програма като Everest!

<{POST_SNAPBACK}>

dakata, магьосник си признавам.Щом за звуковата да провери, за web камерата да слага ли? Че и биос-а намеси, без проблема да идва от там.

Мирише му човека на изгоряло!Препоръчай му един вентилатор да монтира на радиатора с рапидки съобразно мястото до първи PCI конектор и готово или поне да свали капака и да се убеди от къде идва миризмата.Ако е вдигал честота на шина, да я върне.

dakata, магьосник си признавам.Щом за звуковата да провери, за web камерата да слага ли? Че и биос-а намеси, без проблема да идва от там.

Мирише му човека на изгоряло!Препоръчай му един вентилатор да монтира на радиатора с рапидки съобразно мястото до първи PCI конектор и готово или поне да свали капака и да се убеди от къде идва миризмата.Ако е вдигал честота на шина, да я върне.

<{POST_SNAPBACK}>

Че не съм маг-не съм, признавам си ! Просто при мен този проблем го разреших чрез нова инсталация и инсталиране на драйверите в посочената последователност (посъветва ме някой си Мерлин !!!)! Дъното ми е ASUS A7V8X-MX с чипсет VIA KM400 ! Но... моята проклета видеокарта винаги забива след като компа го пусна да си ходи в Stand By - ей на това нито един магьосник не можа да ми отговори!!!

Абе хубаво давате акъли на човека, ама той да вземе да каже с каква ОС ( операционна система е). Като гледам картинката, дето я е постнал, ми се чини, че няма да е Windows. Поне това, което се вижда изобщо не прилича на Windows. Или е с друга ОС или с някакъв пакет за промяна на интерфейса. Нека каже това щото всякакви гадаения са безмислени.

И непременно да се опита да разбере от кой компонент идва миризмата на изгоряло, да провери кой грее повече от нормалното.

този вин който е сложил е ВИСТА май незнам така предполагам

този вин който е сложил е ВИСТА май незнам така предполагам

<{POST_SNAPBACK}>

Не е. Няма нищо общо с MS Windows Vista. Нека той да си каже. Или е някакъв трансформационен пакет или е някоя Линукс дистрибуция ( по-вероятно )

Преди около 2 години имах същия проблем за който изцяло аз си бях виновен. Бях оувърклокнал Видеокартата и паметта и просто се прецака... Доколкото съм чел по форумите това става от прегряване. Единственото което бих те посъветвал е да провериш дали случайно не си разместил радиатора на видеокартата, който стои върху процесора и. Възможно е ако няма добър контакт между процесора на видео картата и радиатора върху него да прегрява.

- Успех -

Свали си видеокартата и я пробвай на друг компютър дали работи нормално.

Ако не си я оувърклокнал, но предполагам е изгорял някой от филтрите...

• Автор

ето малко Инфо какво имам:

info

summary

Тъпото е че не мога да разбера от каде идва мириъмата и все ми се струва че ми идва от клавиатурата. Ъавирах се по кутията но нищо не усетих. А видео картата не сам я пипал (всмисал overclock-нал). Процесора е иъдут, но мисля че охлаждането си му е добре като гледам темп. (може и по-добре ама пак става, нормална е).

Voltage Values:

CPU Core 1.58 V

+2.5 V 2.51 V

+3.3 V 2.05 V

+5 V 1.67 V

+12 V 6.21 V

+5 V Standby 1.64 V

Това е абсурд. +12-те и +5-те волтовите линии на захранването .Истината с волтметър. Захранването ти е ултра "жълто" или датчикът само се нарича такъв.

При едно приятелче беше така пак с радеон. Обаче той я взе втора ръка. Предния собственик се е опитвал да я клоква и я по прееб*л. При него си работеше близо година и половина без никакви проблеми и изведнъж в един слънчев ден се появиха тези линийки. От началото се появяваха много рядко (в седмицата веднъж) после зачестиха и накрая още докато зареждаше ОС-то ги даваше тия линии. Картата още от време на време пали ама си е така. Мисля че ако ти е гаранционна я дай да я тестват по добре. Че така да гадаем няма да стане. По добре да се тества като хората. Защото почти съм сигурен че някой елемент е избил и за това ти прави тия проблеми. Не е до прегряване защото и мойта е с пасивно охлаждане и съм я дигал до 65 градуса и даваше само размацано и гасеше компа. Поне това е мойто мнение. Недей я мъчи повече, а я дай в някой сервиз.

• Автор
Voltage Values:

CPU Core 1.58 V

+2.5 V 2.51 V

+3.3 V 2.05 V

+5 V 1.67 V

+12 V 6.21 V

+5 V Standby 1.64 V

Това е абсурд.  +12-те и +5-те волтовите линии на захранването .Истината с волтметър. Захранването ти е ултра "жълто" или датчикът само се нарича такъв.

<{POST_SNAPBACK}>

какво ще рече "жълто", и възможно ли е да е от захранването ?

"жълто" e жаргон на китайско, ама най-долнопробно.

+12V линия варира в границите 11.6V-13.2V.При тебе според доклада е 6.21V-noncense.

Microsoft Windows XP Media Center Edition e OS-ма.И linux да е, връзка няма, защото след рестарт, два се възстановявала.Време от минута да речем, при което някой елемент изстива.Четете внимателно:

Някои ако може да ми каже защо екрана ми изглежда от време на време по следния начин.

От лаконичното обяснение излиза, че картата пали и след време работа загрява, което води до описания дефект.Наскоро ми попадна карта inno3D TNT2 M64.Tя директно така палеше.Целият екран се покриваше с удивителни знаци на фона на зареждащата се операционна система.Огледът показа, че вентилаторът е блокирал и в съседство имаше елетролитен кондензатор с издута шапка.Профилакта и й бе даден втори живот на картата.

• Автор
"жълто" e жаргон на китайско, ама най-долнопробно.

+12V линия варира в границите 11.6V-13.2V.При тебе според доклада е 6.21V-noncense.

Microsoft Windows XP Media Center Edition e OS-ма.И linux да е, връзка няма, защото след рестарт, два се възстановявала.Време от минута да речем, при което някой елемент изстива.Четете внимателно:

От лаконичното обяснение излиза, че картата пали и след време работа загрява, което води до описания дефект.Наскоро ми попадна карта inno3D TNT2 M64.Tя директно така палеше.Целият екран се покриваше с удивителни знаци на фона на зареждащата се операционна система.Огледът показа, че вентилаторът е блокирал и в съседство имаше елетролитен кондензатор с издута шапка.Профилакта и й бе даден втори живот на картата.

<{POST_SNAPBACK}>

мерси много. значи ще отида да видя дали ще мога да си сменя захранването щото и мен нещо не ме кефи. а ако проблема продалжава ще занеса щайгата на сервиз и в крайна сметка ще видя какво точно е проблема (дали да си сменявам картата или да взимам вентилатори ). Предполагам че проблема трябва да е в едно от тия три неща - захранване, картата, пренагряване

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.