Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Трябва ми лаптоп за игри от сорта на GTA 4 http://www.adroit.bg/product_info.php?products_id=124 този става ли и ако не ще ми препоръчате ли?

Преди 2 дни един приятел си го взе. Утре, други ден ще му инсталирам GTA IV и ще ти кажа как се представя, но не мисля че ще има проблем с играта. Проблема може да дойде от там, че лаптопа ще загрява значително, но ще го пробвам и ще ти кажа, тъй като и ние сме фенове на играта. Той превъртя мафия 2 без проблеми на този лаптоп, затова не мисля, че GTA IV ще е проблем

• Автор

Преди 2 дни един приятел си го взе. Утре, други ден ще му инсталирам GTA IV и ще ти кажа как се представя, но не мисля че ще има проблем с играта. Проблема може да дойде от там, че лаптопа ще загрява значително, но ще го пробвам и ще ти кажа, тъй като и ние сме фенове на играта. Той превъртя мафия 2 без проблеми на този лаптоп, затова не мисля, че GTA IV ще е проблем

ok. Ще съм ти много благодарен. Ще чакам да напишеш как е вървяла, защото е много вероятно и аз да си го взимам.

Днес инсталирахме GTA IV с мисля, че най-новия patch на играта. Играта върви безпроблемно на нормални настройки. На максимални насича, но на medium се държи доста стабилно. Ако бюджета ти е предвиден за този лаптоп можеш спокойно да го вземаш. Assasin's Creed 2, Brotherhood, Mafia II вървят добре на максимални насторойки. Cпоред мен си струва лаптопа :)

Този лаптоп http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-ProBook-4530s-LH306EA-Metallic-Gray-4GB-2251 препоръчан от колегата Людмил мисля , че ще бъдеш по-доволен от него :)

• Автор

Сестра ми хареса този лаптоп: http://ardes.bg/laptop/laptop/Dell+Inspiron+N5110-35938 . Същият е, но с четириядрен процесор intel i7 и с 200 лева по скъп. Мога да си го позволя. Процесора е по хубав от този http://pcstore.bg/la...c-Gray-4GB-2251 , а видео картата как е - по добра или по лоша?

Редактирано от ivan_111 (преглед на промените)

Леле всеки си е загубил ума напоследък. В няколко форума хора питат нормално ли е температурите на 5110 с i7-цата да са 90-100 градуса по Целзий, а други им отговарят - ми добри са, купи си подложка :cool: .... :D Защо ли в геймърските лаптопи при пълно натоварване температурите най-много достигат до 60, 70 максимум. А при 5110 пуснете една игра и ви вдигне 100 ... ама градуса :D А иначе са си добри де .... :P Тези 3-4 години гаранция където я гледате ще ви дойде добре :D:D Успех!

Винаги съм си задавал един въпрос - как играете игри на 15' като на мен 15' не ми стагат дори ако трябва да правя само текстообработка ! Като играя всичко под 22' ми се вижда малко !

• Автор

Винаги съм си задавал един въпрос - как играете игри на 15' като на мен 15' не ми стагат дори ако трябва да правя само текстообработка ! Като играя всичко под 22' ми се вижда малко !

Лаптопа има порт за външен монитор а аз имам един много добър монитор 22' и за мен това не е от голямо значение.

Лаптопа има порт за външен монитор а аз имам един много добър монитор 22' и за мен това не е от голямо значение.

Иване с същият успех може да играеш и на PSP или ГСМ :) Защо си даваш парите за лаптоп ?! Ще те светна за някои неща в игрите :wors: Някои неща като не са на Full просто не ги виждаш и губиш много , но избора си е твой :nono:

Задавал ли си въпроса защо някои предпочитат да играят на 42` LCD екран :cool: И защо повечето симулатори които се правят на електронни игри все са с големите LCD :cool: а не 15` и ще излезе много по-евтино с тези 15' :cool:

Защо говорите такива неща? Човека е казал, че иска лаптоп. Явно му се налага да е лаптоп, защото всеки знае, че лаптоп за игри за 1200лв няма. Модела, който си харесал е добър и ако ти се налага да пътуваш, както примерно е на моя познат, който е студен в друг град - това е добър избор. Ако ще си стоиш вкъщи и ще играеш на лаптопа вече колегите имат право! Лаптопа, който ти препоръча Daredevil_666 ми се вижда по-добър. Добре си помисли дали ти се налага да ползваш лаптоп или е просто една прищявка, защото ако имаш възможност да си купиш настолен компютър определено ще е по-добрия избор.

В 99% от случаите тук става въпрос за прищявка ! Много рядко се появява някой който наистина има нужда от лаптоп ! И да те светна - това с студентството и лаптопите са измишльотина на тъпи родители които ги тресе гъзарията !Отдавна има стандарт Mini-Itx и тогава хич не са го големи PC и параметрите са им истински ! А този с монитора ми е повече от ясен ! Приятелчето му си е купило лаптоп и той да не остане по назад !

Както казах моя приятел е фен на игрите и 3-4 дни е в София, а през останалото време в Пловдив. Имаше някакъв бюджет и си купи лаптоп да играе , макар да му обясних, че десктоп е по-добре. Съгласен съм, че в повечето случаи е прищявка, но има и хора, на които просто не им върши работа настолен компютър... Друг е вече въпроса, колко време ще ги изкара лаптопа при този постоянен товар ...

Всички сте прави,... но има една тънкост тук - всеки гледа параметрите и не му пука за останалото, защото "за тези пари толкова" ... ми вярно за тези пари ... толков време, но не винаги сега има доста добри модели, което е радостно, защото се вижда развитие и стремеж за промяна на стария пазар. Кога преди години ще си вземеш нисък клас лаптоп (и то с марка ДЕЛЛ) и ще го вземеш за 1400лв. с fullhd дисплей :wors: Всичко си има предимства и недостатъци :)

• Автор

В 99% от случаите тук става въпрос за прищявка ! Много рядко се появява някой който наистина има нужда от лаптоп ! И да те светна - това с студентството и лаптопите са измишльотина на тъпи родители които ги тресе гъзарията !

:wors:

Пълни глупости! Откъде ги взе тези 99 процента. Всички приятели, които имат лаптоп са си го взели защото им се е налагало а не заради прищявка на "тъпи" родители, за които гъзарията е последното нещо, за което да мислят. Много добре знам, че по принцип лаптопите не са направени за игри, но както каза kichuka ми се налага да пътувам и 4 дни съм в Пловдив и 3 дни съм на село, така че не мога да си нося настолния компютър или да се разхождам с плейстейшън-а и плазма-та под ръка нали разбираш! Ако може без повече коментари колко са неподходящи лаптопите за игри - ЗНАМ ГО, но ми се налага да си взема лаптоп защото... вече казах защо.

Лаптопа ще го използвам за училище и в повечето време за игри и искам да попитам дали този http://ardes.bg/laptop/laptop/Dell+Inspiron+N5110-35938 , който е с по-добър процесор е по-подходящ за игри?

Иване , разгледай внимателно този форум относно търсещи да си купят лаптоп и ще разбереш защо съм написал 99% !

• Автор

Иване , разгледай внимателно този форум относно търсещи да си купят лаптоп и ще разбереш защо съм написал 99% !

Може и така да е при някои та дори и при повечето, но на мен ми трябва точно лаптоп и знам че настолен компютър ще е по-мощен за по-малко пари.

kichuka

Видях го, хубав е, но аз питам дали този с процесора i7 е по-хубав.

• Автор

Разгледай това ревю.

Разгледах го цялото и единственото което не ми хареса е това:

"Лаптопа е страхотен и всяка игра тръгва поне на средни детайли и 1366х768 резолюция, но лаптопа загрява много бързо. За 10 минути достига 90-92 градуса на процесора и 85-86 на видео картата, при което повърхността е доста гореща и не е приятно да се играе. Това разбира се при максимално натоварване, примерно GTA IV с настройки на high."

това с прегряването малко ме притеснява, но щом става при максимално натоварване просто ще играя играта на по-ниски детайли - medium, което не ме притеснява особено защото например сан андреас съм е превъртал два или три пъти на всичко на low и при резолюция 600Х400. същото се отнася и за другите игри, които съм играл като например most wanted която при low е с ууужасни пътища и много нереалистични драскотини по колите, но както казах това не ми пречеше... свикнах :) . И на medium ми стига защото когато спра да пътувам толкова много ще си взема една кутия и ще се кефя на всичко на макс. И за лаптопа който ми предложихте http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-ProBook-4530s-LH306EA-Metallic-Gray-4GB-2251 е с малко по-слаба видео карта от този http://ardes.bg/laptop/laptop/Dell+Inspiron+N5110-35938#46 според този тест http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html . И процесора на dell-а който е по-мощен може и да натоварва лаптопа, но както казаха в коментарите това е при високи детайли на тежките игри или тоест това се коригира като се намалят детайлите :) .

Взимай DELL-a и си цъкай игричките тогава. Няма да е зле да вложиш някой лев в една добра подложка :) Няма да оправи нещата, но малко от малко ще облекчи температурите :)

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.