Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Критика за дизайн.

Featured Replies

Здравейте,

споря по въпроса дали този сайт е с добър дизайн, добре замислен и тн. Моето мнение естествено е, че това въобще не е качествена работа, дизайна е под всякаква, сайта въобще не е замислен добре и изпълнението е лошо. Според мен дизайна е доста разсейващ - кара човек да се съсредоточи над фона, вместо над съдържанието - още повече, че съдържанието е ужасно еднообразно и като цяло не привлича много вниманието. Смятам, че това не е подходящ фон като цяло за уеб сайт или най-малко за портфолио на "програмист". Няма никакво чувство за естетика според мен, текста във футера е доста ниско контрастен и едвам се забелязва, като цяло цветовете са доста еднообразни и тъмни - доста "умрели" цветове, също така и типографията е зле. Като замисъл според мен също не блести - портфолио/блог, нещо, което всеки 13 годишен, който е "уеб програмист" има, мисля, че сайта не показва нищо ново - та дори половината от проектите върху, които е работил всъшност са личният му сайт.

Моля за вашето мнение по въпроса.

Линк към въпросния сайт тук.

Здравейте,

Хей, Боби... Защо не кажеш това на Styler (petio) или имаш за цел пак да си представиш дизайните и да молиш някой да ти ги купи?

Постарало се е момчето, опитало се е да направи нещо (и според мен го е постигнал)... и поне ТОЙ не иска за всяко малко нещо пари, точно като теб!

От какъв зор ще започваш да го "уплюваш" пред цяла България, като той има тема в друг форум конкретно за сайта му!

Нека да ти покажа един цитат, който ти си написал относно неговия сайт:

Извинявам се, че съм малко по-груб от необходимото - надявам се това да е стимул, а не раздразнение за теб.Просто съм имал досег с много програмисти и при това не уеб ами истински програмисти.. Искам да ти кажа, че познавам хора доста на високо в този бранш.. главен програмист на една от най-вървежните банки със заплата от 3000лв седмично - човека знае 36 или 37 езика ако не се лъжа - да го вдигнеш на сън ще ти изпее синтаксиса на всеки един от тях и пак не се смята за кой знае какво, а ти тука на 14 с 2 проекта - нискокачествена работа се изкарваш някакъв професионалист едва ли не.. извинявам се, но това наистина ме дразни.

Ама карай, здраве да е българска му работа (Bulgarian)

Там си мил, а тук го "плюеш"... Може би си мислиш, че той няма да прочете тази тема, но ти гарантирам, че аз ще се погрижа да влезе и да прочете, това, което си написал!

Послепис: Оооо велики дизайнерЮ, явно само твоите дизайни са ПЕРФЕКТНИ.... (вземи поне да пуснеш някой твой сайт онлайн :) )

Редактирано от Gibs0n (преглед на промените)

Aз ще кажа нещо от позицията на неутрален, ако наистина момчето което е правило сайта е на 13 или пък 14 години и ако тепърва прохожда в този бранш се е справил добре.Мисля че всички ще се съгласите, всеки е започнал от някъде, но важното е до къде ще стигне.

Редактирано от sheiklo (преглед на промените)

Aз ще кажа нещо от позицията на неутрален, ако наистина момчето което е правило сайта е на 13 или пък 14 години и ако тепърва прохожда в този бранш се е справил добре.Мисля че всички ще се съгласите, всеки е започнал от някъде, но важното е до къде ще стигне.

Да момчето е на тази възраст, дори това го пише в блога му!

Но този потребител (boby_29) непрекъснато си предлага услугите, критекувайки други сайтове -> тоест той е по-добър в някой области, но се възползва от това, за да си предлага платените услуги... Докъто petio би ти направил, кодирал или изработил сайт без да ти иска заплащане (няма да е според предпочитанията на boby_29, но ще е функционален, работещ сайт)

Темата я видях, без никой да ми казва :)

И да на 14 съм и съм нов в бранша с дизайна, с програмирането съм на средно близо до високо ниво, както пише ТУК

И това че той е решил да ме оплюе, защото другите казват истината мен не ме грее :)

Само дето ми прави реклама на сайта :)

// За критики и коментари - > ТУК

Редактирано от Styl3r_ (преглед на промените)

• Автор

@Gibs0n - никъде нищо не съм крил, сам предоставих линка към темата - не съм двуличник, че да въртя такива истории.

@sheiklo - а защо трябва да се съобразяваш с годините му?.. Като му гледаде годините защо не кажете, че е гений направо? Човека предлага някаква услуга, казва, че е специалист - ами оценявайте го като такъв.. какво е това съобразяване.

@Gibs0n - не виждам защо са тези лични нападки към мен. Това, че си предлагам услугите какво общо има с това, че критЕкувам сайтове? - При това критЕкувам един единствен сайт - изкарваш ме бесния спамър, който само ходи и плюе насам-натам. Като имаш предвид, че това да си предлагам услугите няма абсолютно нищо лошо - не го ли прави всеки човек предлагащ някаква услуга?

ПС. Не виждам в момента защо въобще пишете в тази тема - тук съм поискал нещо съвсем друго, а не искам да се разправяте с мен. Тук съм поискал мнение от 3-та страна за да видим кой е прав и кой е крив, точно за да избегна тези лични нападки и да не се спори по този начин. Ако имате нещо лично към мен > ЛС.

Моля да се пише по темата.

@Gibs0n....

Ми нека да си "припомним"

споря по въпроса дали този сайт е с добър дизайн, добре замислен и тн. Моето мнение естествено е, че това въобще не е качествена работа, дизайна е под всякаква, сайта въобще не е замислен добре и

Нека да потълкуваме заедно думите ти...

"и т.н." ахам...

"моето мнение естествено" естествено, винаги мнението ти е негативно... (сам си го написал)

"дизайна е под всякаква, сайта" след думата всякъква може би си искал да сложиш "критика"

"сайта въобще не е замислен добре" блог... следователно Blogger и WordPress не са замислени добре...

Нека да видим твой проект (не само дизайн, проект )

И какво има да се говори по темата?

Моля да се пише по темата

Искаш да сме на твоя страна ли? Еми не..

Тази тема е безсмислена и е за коша.. Има си блог система във форума, там си изказвай мнението...

Опа, сорка, ти спомена, че блоговете са "не добре замислени"

Спрете да критикувате момчето! Все пак още се учи!

И аз смятам, че с това:

- (X)HTML [Високо ниво]

- CSS [Високо ниво]

- PHP [Средно ниво]

- MySQL [Високо ниво]

се е пресилил много, защото xHTML-а, който му е на ВИСОКО ниво има 40 грешки, както и CSS – 20тина.

Поне за PHP-то не си хвръкнал до небето, въпреки че повече бих го разбрал, защото си нямаш никаква представа какви неща има в MySQL и съм сигурен, че имаш просто едни базови познания.

Това беше от мен.

Както казват хората: Нищо лично, просто бизнес. :)

Не се сърдете :) Все пак е на 14 и си мисли , че знае всичко особено в Разград където 3000 заедно с животните :computer2:

Спрете да критикувате момчето! Все пак още се учи!

И аз смятам, че с това:

се е пресилил много, защото xHTML-а, който му е на ВИСОКО ниво има 40 грешки, както и CSS – 20тина.

Поне за PHP-то не си хвръкнал до небето, въпреки че повече бих го разбрал, защото си нямаш никаква представа какви неща има в MySQL и съм сигурен, че имаш просто едни базови познания.

Това беше от мен.

Както казват хората: Нищо лично, просто бизнес. :)

Грешките са заради SVEJO.NET бутона :) и има там 1-2 още който днес ще ги оправя

Боби , би ли пуснел един твой проект ? Какво очакваш от човек който прохожда ? Нека ние критикуваме твой проекти. Аз съм на мнение , че критиката към нещо (критика която човек я прави за да помогне, не от завист) е най-добрата награда. Така човека осъзнава грешките си, и търси начин да ги поправи. Ти критикуваш от завист. Искаш да набиеш на другите лошо мнение за човека.Имам само една причина аз да поствам мой неща - да видя дали ще бъдат критикувани , и ако да , защо. Очаквам да видя твой проект.

На мен ми харесва дизайна, добре е като за начало, след 3-4 месеца се надявам да видим подобрения по сайта. Ще ти кажа това което ми казваха и на мен, БРАВО можеш и повече, желая ти само успехи!! За всички други които само критикуват ще кажа: Не забравяйте откъде сте тръгнали!

На мен ми харесва дизайна, добре е като за начало, след 3-4 месеца се надявам да видим подобрения по сайта.

Ще ти кажа това което ми казваха и на мен, БРАВО можеш и повече, желая ти само успехи!!

За всички други които само критикуват ще кажа: Не забравяйте откъде сте тръгнали!

boby_29 знае само да критикува, но както каза Фодор.. Нека ние да му намерим кусурите в негов проект (който няма да видим) та да види как се чувстват другите

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.