Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със снимки в SDHC карта на цифров апарат

Featured Replies

Здравейте!

Сблъсках се с един проблем, за който дори не знам как да потърся правилната информация, затова и пиша тук. Надявам се да успеете да ми помогнете.

Преди няколко дни трябваше да сваля снимките от цифровия си апарат, но преди това ги разглеждаше един приятел. Картата беше в четец и така разглеждаше той. По едно време ми каза, че има някакъв проблем и снимките вече не се виждат. Тъй като не говори добре английски, не можа да ми обясни много, но е имало някакво съобщение на екрана, свързано (по негови думи) с отказ на програмата да завърти снимка. Снимките са разглеждани с Windows Picture and Fax Viewer.

След това в картата вече нямаше снимки, но все пак не е останала празна. В момента има 3 файла с имена, видове и размери съответно:

SDC14170.JPG~RF34c4d3c.TMP / TMP File / 0 KB

SIV6EC4.tmp / TMP File / 2 450 KB

USBCЯtЅ. / File / 3 342 336 KB

Предполагам, че всъщност снимките по някакъв начин са се архивирали... или и аз не знам какво, казвам го заради последния файл с такъв голям размер. Снимките и клиповете вътре бяха около 300, като клиповете бяха много малко.

Друга важна информация, която би послужила евентуално е, че НЕ МОГА да опитам да сваля снимките чрез USB-кабела на апарата, тъй като от няколко месеца той не работи. Апаратът, обаче, си снимаше добре през това време, не е имало никакви проблеми с него.

Също така четецът за карти е съвсем нов, купен от ebay, така че не мога да дам повече информация как е работил досега... Всъщност получен и изпробван е същият ден, в който се появи проблемът. Четците са два в интерес на истината, а когато аз разглеждах снимките и с двата малко преди това, също използвайки функцията завъртане на Windows Picture and Fax Viewer, не се появи никакъв проблем.

Прочетох теми в интернет как се постъпва при изтрити по погрешка снимки - чрез програма се възстановяват, но не знам дали в този случай би помогнало. В темите пишеше да не се снима с апарата, докато не се отстрани проблема, така и направих, нищо не е пипано и пробвано.

Имате ли някакви идеи какъв е проблемът и как би могъл да се разреши? Моля ви помогнете ми, ако можете.

Надявам се информацията да е достатъчна, но ако нещо не е ясно, ще отговоря на въпросите ви.

Благодаря предварително!

Приятна вечер!

Първо правило при работа с мемори карти от фотоапарат: Не извършвайте никакви операции върху картата, освен с Copy/Paste или Cut/Paste да прехвърлите снимките на компютъра! Написала си много приказки, но никаква ценна информация. Няма марки и модели на фотоапарата, картрийдъра и картата, размер на картата, ОС, инсталирани програми, които имат отношение към въпроса, и т.н. Мога само да гадая какво се е случило, и то с много слаб ефект. Но предполагам, че снимките са унищожени - този, големият файл, се е записал върху тях. Особено ако картата е 4GB. Опитай с някоя програма за възстановяване на файлове (най-добри впечатления имам от BadCopy Pro, но тя е платена). Ако стане нещо - добре, ако не - за следващия път ще знаете.

• Автор

Първо правило при работа с мемори карти от фотоапарат: Не извършвайте никакви операции върху картата, освен с Copy/Paste или Cut/Paste да прехвърлите снимките на компютъра!

Написала си много приказки, но никаква ценна информация. Няма марки и модели на фотоапарата, картрийдъра и картата, размер на картата, ОС, инсталирани програми, които имат отношение към въпроса, и т.н. Мога само да гадая какво се е случило, и то с много слаб ефект. Но предполагам, че снимките са унищожени - този, големият файл, се е записал върху тях. Особено ако картата е 4GB.

Опитай с някоя програма за възстановяване на файлове (най-добри впечатления имам от BadCopy Pro, но тя е платена). Ако стане нещо - добре, ако не - за следващия път ще знаете.

По принцип правилото ми е ясно, но от нетърпение се получи така.

Апаратът е Samsung L210, картата е Kingston SDHC 4 GB, картрийдърът е ето този: http://ebaytoday.ru/catalog/Computers_and_Networking/Desktop_and_Laptop_Accessories/Memory_Card_Readers/290496519059-item.html, ОС е Windows. Какво имаш предвид под програми, които имат връзка?

Да, това си е обица на ухото оттук нататък, просто питах, за да имам идея дали на някого му се е случвало нещо подобно и дали има идеи какво може да се направи.

А от безплатните програми за възстановяване коя би препоръчал?

Случвало се е на много хора, така е измислено Първото правило - от болезнен житейски опит :biggrin: .

Имам предвид програми, които се активират при свързване на карт-рийдъра, или които извършват някакви операции с него в процеса на работата си. Все пак, тези файлове са създадени по някакъв начин, нали?

Ясно е поне, че снимките са били в JPEG формат. Ако върху тях е презаписана друга информация, нищо не може да ги възстанови.

Опитай безплатната Recuva, като отначало пуснеш само на сканиране, да видим дали ще има резултат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.