Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неетична фирма

Featured Replies

Искам да предопредя всичи, които се занимават с компютри и по спецялно с HardWare.

Колеги и потребители на българскя пазар има много копютарни фирми и за някои от тях се знае, че са измамници, които се подиграват с клиентите!!!

Ето и още еднатакава фирма е Premier Group Ltd . Фитмата е офицялен вносител на продуктите на 3D Prophet Hercules. Най-добрия ми проятел си закупи карта Hercules Radeon 9600Pro 128MB през 2003 февруари с 36месеца гаранция на стоиност 240$ за жалост картата един ден след около година започна да дава артифакти в 3D режим.

Ето Screenshots на вазникналия проблем тогава:

http://free.bol.bg/botsrevenge/FarCry0000.jpg

http://free.bol.bg/botsrevenge/FarCry0001.jpg

http://free.bol.bg/botsrevenge/FarCry0003.jpg

Когато картата беше занесена за рекламция в фирмата Premier Group Ltd я приеха. Една седмица след престои в сервиза и без видео карта (без копютър) беше уведомен ,че карта не може да бъде отремонтирана предложиха му да я зменът с 9600PRO 128MB на Sapphire или Gigabyte. Той разбирасе отказа защото цените на 9600PRO 128MB на Sapphire и Gigabyte са доста по-ниски. Тогава фирмата му даде оборотна видео карта 3D Prophet Kayro която е в пъти по нисак клас от 9600PRO. И изпрати повредената карта (Hercules Radeon 9600Pro 128MB) във Франция. След едиин месец мъки беше уведомен от фирмата Premier Group Ltd., че карта не може да бъде оправена. Фирмата отново предлага замяна за по евтините марки Sapphire и Gigabyte 9600Pro 128MB или да се доплатят около 90$ за Hrcules Radeon 9800PRO 128MB. Приятелят ми предпочете да доплати около 90$ и да вземе Hrcules Radeon 9800PRO 128MB. Гаранцията беше удължена с един месец заради престоя във Франция.

След известно фреме ползване на новата карта Hrcules Radeon 9800PRO 128MB при стартиране на компютара картата не подаваше повече от 60Hz към монитора. Доказа се че проблемът не е в драиверите или настроиките на Windows-а. Фирмата Premier Group Ltd прие рекламацята на картата Hrcules Radeon 9800PRO 128MB и след като обвини клиента, че след овер-клок е настъпил въпросния проблем. След престои една седмица в сервиза картата е върната с отговор, че е отремонтирана. Веднага след включването се видя, че нищоне са направили и проблема все още съществува. Естествно картата пак беше върната и приета отново за рекламация. След престои приблизително 7 дена картата беше върната с сменени кондензатори и напътстеия от тяхна стрна да се използва Refresh Rate на ниско ниво(Low Level) на драивера на картата.

Ето каде съм и Аз в това приключение. Взех Hrcules Radeon 9800PRO 128MB от моя приятел. Докато си играех на NFS MW. Moниторът ми изгасна. Рестартирах си компютара и той пропищя на видео. В първия момент се изциклих. Сложих си старата MX440 и компютара ми тругна без никакви проблеми. Проверих картата Hrcules Radeon 9800PRO 128MB на друго PC и пак пропищя на видео. Заносах картата в така известната ни фирма Премиер Груп и тяхната схема се повтори приеха рекламация на Hrcules Radeon 9800PRO 128МВ след 1 седмица престои в сервиза ме уведомиха, че картата не може да бъде отремонтирана и трябва да бъде заменена с нова. Но няма на склад и трябвало картата да бъде изпретана до Франция и това щяло да отнеме поне 1 месец и половина, но ако желая да се решеи проблема бързо трябва да си доплати (90лв.или 55$) за по скъпа карта т.е. Hercules Radeon 9800XT 128MB или да си чакам месец и половина. Фирмата ми предложи оборотна карта Radeon 9000 за този един месец докато картата е във Франция. Аз не желая Radeon 9000 или Hercules Radeon 9800XT и да им доплащам 55$ което е безумно много. Щом не могат да ми оправят карта и нямат налична на склад и предлагат на клиентите си да си закупят по-скъпо нещо, защото иначе трябва да чакат по 1 месец. Исакм да ми кажете това не е ли един вид рекет?!?!?Няма да оставя нещата така искам Hrcules Radeon 9800PRO 128МВ или парите платени за тази карта (240$+90$=330$) ,защото е ясно че нервите на никои не могат да върнат. Незнам дали разбирате какде е проблема ,но смятам че от клиентите зависи дали такива фирми трябва да съществуват. Не е правилна практиката да се сагласяваме да ни смеят Hardware-а след рекламация с същия!!! Защото ако си купите Порше което 200коня и го рекламирате и Поршето не може да се оправи не ви дават 200коня Голф или Астра а ви дават или по-мощно Порше като извинение че са ви загубили времет или ви вращат прите!!!

Kолеги и с форумци кажете си мнението по-този вапрос.

Общо взето не разбрах само защо не ти предлагат същата карта.Иначе всичко останало мисля,че са си го свършили ок.Не бива да им се сърдиш на хората все пак ако наистина я пращат във Франция изисква време.За мен най добрия вариант ще бъде ако във Франция ти ремонтират твоята карта.А и не си мисли че Французите се справят по добре с производството на видеокарти от Китайците.Ето моята е китайска и вече повече от две години си върши перфектно работата за която е създадена.Така че приятелю вземи си китайска да ти мирне главата.Защото като те слушам Hercules е една от марките която не бих си взел cool.gif Желая ти да ти се рареши проблема по най-добрия за теб начин.Успех!

приятел мисля че от тази фирма хората са идиоти..аз съм дилър на комп.компоненти когато имам рекламация до 2 часа всичко е готово....повече не се набутваи там .УСПЕХ ЗАНАПРЕД

:bye:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.