Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

RECSES

Конкурс за есе и презентация - Нощ на учените 2011

Препоръчан отговор


За шеста година в България ще се проведе Европейска нощ на учените. Нощта е ежегодно събитие, което се организира в цяла Европа в един и същи ден и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Тази година Нощта на учените ще се проведе на 23 септември едновременно в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас. Клуб Млади Таланти организира КОНКУРС ЗА ЕСЕ И ПРЕЗЕНТАЦИЯ - „МАРИЯ КЮРИ ДНЕС” Интересуваш се от наука? Искаш да изследваш и откриваш света около себе си? Мечтаеш да станеш известен учен? Бива те в писането, а въображението ти не ти дава мира? ... и си между 14 и 21 годишна възраст (ученик или студент) Тогава, участвай в конкурса за ЕСЕ или ПРЕЗЕНТАЦИЯ, защото ти си именно един от онези специални млади хора, които търсим! 2011 е Международна година на химията. Ето защо, темата на конкурса тази година е насочена към химията като неизменна част от нашия модерен живот. Ще почетем с нужното внимание една от най-известните жени в науката и нейния забележителния принос - Мария Кюри. През 2011 година се навършват точно 100 години от награждаването й с Нобелова награда за химия. Какво е мястото на жените в науката в наши дни, 100 години след като тази жена-учен е извоювала мястото си в историята на химията? Коя ли е днешната Мария Кюри? Има ли още за откриване? Подробна информация относно ИЗИСКВАНИЯТА за участие в конкурса може да бъде намерена на интернет страницата на проект „Нощ на учените 2011 – RECSES”: http://www.cys.bg/2011/recses/activities.html ВАЖНИ ДАТИ:  Изпращане на есе или презентация за участие в конкурса на имейл ese2011@cys.bg – до 15 август 2011  Обявяване на финалистите на интернет страницата на проекта: http://www.cys.bg/2011/recses/activities.html – 10 септември 2011  Награждаване - 23 септември в София, в рамките на Нощ на учените 2011, с предметни и/или парични награди. Въпроси, свързани с участието в конкурса, могат да бъдат задавани на и-мейл: ese2011@cys.bg Всички финалисти ще получат СЕРТИФИКАТ за участие!

post-305237-0-92030300-1311280190_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.