Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DD-WRT и D-link DIR-615.

Featured Replies

Здравейте! Искам да направя следното. Интернет - Сървър - от сървъра чрез втора лан карта и споделена връзка към Рутер - Wifi. Проблема е в разстоянието между кабела за нета и рутера, иначе сървъра въобще нямаше да съществува като елемент. Въпроса ми е следния - това възможно ли е и как? Втория е, че не мога да се оправя с D-link-615 като качих DD-wrt на него. Интернета просто не тръгва, каквото и да правя. Пробвах и с кабел и с безжичен. Това след като съм го свързал към сървъра със споделената връзка. Някакви идеи?

Здравейте! Искам да направя следното.

Интернет - Сървър - от сървъра чрез втора лан карта и споделена връзка към Рутер - Wifi.

Проблема е в разстоянието между кабела за нета и рутера, иначе сървъра въобще нямаше да съществува като елемент.

Въпроса ми е следния - това възможно ли е и как?

Втория е, че не мога да се оправя с D-link-615 като качих DD-wrt на него. Интернета просто не тръгва, каквото и да правя. Пробвах и с кабел и с безжичен. Това след като съм го свързал към сървъра със споделената връзка.

Някакви идеи?

1. щом може сървър как не може маршрутизатор (към интернет(?

2. защо е нужно да се слага друг фърмуер

3. Упешно ли е инсталиран фърмуера

4. как е настроен маршрутизатора?

• Автор

Препоръчаха ми dd-wrt. Дано не е било напразно. Успешно е инсталирано всичко, нищо не съм пипал по настройките. Идеята е просто рутера да взима споделения интернет от втората лан карта и предава от там нататък по wi-fi и лан портовете.

Препоръчаха ми dd-wrt. Дано не е било напразно.

Успешно е инсталирано всичко, нищо не съм пипал по настройките. Идеята е просто рутера да взима споделения интернет от втората лан карта и предава от там нататък по wi-fi и лан портовете.

каква е настройката на маршрутизатора на WAN порта?

• Автор

Има и още 2 проблема. Когато споделя връзката от първата лан карта, където е кабела на доставчика ми към втората, не мога да се свържа с рутера (192.168.1.1) Когато не е споделена, интернета ми става бавен и не отваря някой страници. За да имам достъп до рутера слагам кабела от втората лан карта в лан порта на рутера, както трябва, доколкото знам. Но щом го сложа в интернет порта, връзката секва. Ето снимка, ако не е това, казвай какво да снимам и да качвам. http://i51.tinypic.com/9zt2dw.png

Има и още 2 проблема.

Когато споделя връзката от първата лан карта, където е кабела на доставчика ми към втората, не мога да се свържа с рутера (192.168.1.1)

Когато не е споделена, интернета ми става бавен и не отваря някой страници.

За да имам достъп до рутера слагам кабела от втората лан карта в лан порта на рутера, както трябва, доколкото знам.

Но щом го сложа в интернет порта, връзката секва.

Ето снимка, ако не е това, казвай какво да снимам и да качвам.

http://i51.tinypic.com/9zt2dw.png

1. какъв е адреса на вътрешната карта? трябва адреса на маршрутизатора да е от същата мрежа. И ако е случайно 192.168.1 трябва да изберете друга мрежа за вътрешната карта

2. все още не ми е ясно защо е тази толкова абсурдна схема. Има ли наистина сериозна причина да не сложите маршрутизатора отпред

• Автор

Какво имаш предвид под вътрешна карта? И да, наистина е абсурдна, но повярвайте ми мислено е... Главния проблем е разстоянието и факта, че не може рутера да застане пред всичките ПС-та. Рутера го ползвам само и единствено като един wi-fi предавател. Който трябва да е на разстояние от сървъра.

Какво имаш предвид под вътрешна карта?

И да, наистина е абсурдна, но повярвайте ми мислено е... Главния проблем е разстоянието и факта, че не може рутера да застане пред всичките ПС-та. Рутера го ползвам само и единствено като един wi-fi предавател. Който трябва да е на разстояние от сървъра.

А замисляли ли сте се че и тази машина, която е свързана към интернет също играе ролята на маршрутизатор. И повярвайте ми, прекалено дълго се занимавам с мрежи и не е домислено. Можете да сложите там един обикновен машрутизатор и зад него да са windows машината и втория (безжичен) маршрутизатор

• Автор

И става така, че за рутера е закачен още един рутер... Че не е добър вариант, не е. Но и без това въпросния компютър не се изключва и няма друга роля - понякога, рядко се сяда на него. Но дали ще има и втори рутер или ще е закачен за компютър, играещ тази роля, не е ли едно и също. Пак казвам, главния проблем е разстоянието. Благодаря за помоща досега, просто не съм много на ти с мрежите и търся помощ. А ако работата стане, почерпката е задължителна :ph34r: Та кое е вътрешната карта?

И става така, че за рутера е закачен още един рутер...

Че не е добър вариант, не е. Но и без това въпросния компютър не се изключва и няма друга роля - понякога, рядко се сяда на него.

Но дали ще има и втори рутер или ще е закачен за компютър, играещ тази роля, не е ли едно и също.

Пак казвам, главния проблем е разстоянието.

Благодаря за помоща досега, просто не съм много на ти с мрежите и търся помощ. А ако работата стане, почерпката е задължителна :ph34r:

Та кое е вътрешната карта?

един компютър консумира 200 вата (че и повече), един маршрутизатор 15. Освен това един маршрутизатор няма проблем да маршрутизаира 50 мебагита в секунда, докато една windows машина трябва да се насторйва специално и надълбоко

вътрешна е картата, която не е към интернет

• Автор

Там всички настройки са дадени на автоматично задаване.

Там всички настройки са дадени на автоматично задаване.

какво е ИП, маска на тази платка и ИП, маска и гейтуей на WAN порта на маршрутизатора

• Автор

IP-то, което ми дава доставчика? Всички настройки и при двете лан карти са на автоматични - доставчика ми не изисква въвеждане на настройки (вече). А всичко относно WAN мисля, че го има на скриина, който качих. Ако не са тези данни, кажете от къде да ги намеря за да ги напиша. :ph34r:

IP-то, което ми дава доставчика?

Всички настройки и при двете лан карти са на автоматични - доставчика ми не изисква въвеждане на настройки (вече).

А всичко относно WAN мисля, че го има на скриина, който качих. Ако не са тези данни, кажете от къде да ги намеря за да ги напиша. :ph34r:

start->run->cmd

и след това

ipconfig/all

това на машината, която е свързана към интернет

А на картинката има само дефиниран LAN порта (192.168.1.1)

• Автор

Microsoft Windows [Version 6.1.7601] Copyright © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Users\Administrator>ipconfig /all Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : HangPC Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Peer-Peer IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No Ethernet adapter Local Area Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Physical Address. . . . . . . . . : 54-E6-FC-85-6B-xx DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Ethernet adapter Optisprint: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCI GBE Family Controller Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-8C-B7-9E-xx DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 212.233.156.xx(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.128 Lease Obtained. . . . . . . . . . : 27 юли 2011 г. 22:33 ч. Lease Expires . . . . . . . . . . : 28 юли 2011 г. 22:33 ч. Default Gateway . . . . . . . . . : 212.233.156.x DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.1.2 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 212.233.128.2 212.233.128.1 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled Tunnel adapter 6TO4 Adapter: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #16 Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2002:d4e9:9c38::d4e9:9c38(Preferred) Default Gateway . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 212.233.128.2 212.233.128.1 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled Tunnel adapter isatap.{9EDD5512-BB30-42E0-8883-1B91040F7232}: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Tunnel adapter Local Area Connection* 24: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:3cab:16c:2b16:63c7(Prefe rred) Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3cab:16c:2b16:63c7%13(Preferred) Default Gateway . . . . . . . . . : NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled Tunnel adapter isatap.{1279157A-5555-4880-9440-461C52E9D6E5}: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3 Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes C:\Users\Administrator>

Редактирано от Sturm! (преглед на промените)

Аз виждам че няма връзка към втората карта, трябва ви кръстосан кабел

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet

NIC

Physical Address. . . . . . . . . : 54-E6-FC-85-6B-xx

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

• Автор

А, е тук вече идея си нямам какво е това... Почвам да обмислям варианта интернет доставчика да премести кабела до помещението където искам да е рутера, като от самия рутер да слиза кабел до машината, която би трябвало да е хост в сегашния план. Така всичките компютри ще имат интернет. Но не съм сигурен дали ще се оправя с конфигурирането на рутера да работи с мрежата им. От тях знам, че освен копиране на мак адреса или регистрацията на мак-а на рутера друго не е нужно, но знам ли.

Редактирано от Sturm! (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.