Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е dial up интернет?

Featured Replies

Последен въпрос за вечерта,винаги ми е било интересно какъв е принципа на dial up интернета,имаше такова нещо преди години- само знам,че се получава интернет по телефона на компа? Как става това? Свързваш домашния телефон и компа ли? И имаше и някакви предплатени карти..ако може с две три -думи да ми се обясни,но като за неразбиращ? :) 

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Последен въпрос за вечерта,винаги ми е било интересно какъв е принципа на dial up интернета,имаше такова нещо преди години- само знам,че се получава интернет по телефона на компа? Как става това? Свързваш домашния телефон и компа ли? И имаше и някакви предплатени карти..ако може с две три -думи да ми се обясни,но като за неразбиращ? :ph34r:

една кутия, наречена модем се свързва от едната страна към телефонната линия, от другата към серийния порт на компютъра. При доставчика има модемен пул, към който се свързваш (чрез набиране на телефон) и въвеждаш име и парола (може и да са такива, които са написани на предплатена карта). Това е накратко

Така наречения "комутируем достъп".Популярен в края на миналия век. :ph34r: Тавана беше 40–50 kbit/s,тоест 5-6 kB/s. Най-добре попитай Гугъл ,не може да няма подробно обяснение. Вие сваляте мр3 файл за.......4000/4= 1000 секунди-и-и-и-и

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

Така наречения "комутируем достъп".Популярен в края на миналия век. :ph34r: Тавана беше 40–50 kbit/s,тоест 5-6 kB/s. Най-добре попитай Гугъл ,не може да няма подробно обяснение.

А ако можете и да обясните защо се нарича комутируем :hush:

За разлика от ADSL трябва да се извърши комутация към телефонен номер за връзка със сървъра.Освен това телефонната линия не може да се използва за предаване на глас и данни едновременно.Понеже носещата честота е в областта на звуковите ,няма ограничения в отдалечеността на сървъра както при ADSL. И когато дуплекса се е вързал към интернет с часове не можеш да ползваш телефона.

Редактирано от kashchey (преглед на промените)

За разлика от ADSL трябва да се извърши комутация към телефонен номер за връзка със сървъра.Освен това телефонната линия не може да се използва за предаване на глас и данни едновременно.

И когато дуплекса се е вързал към интернет с часове не можеш да ползваш телефона.

не, това не е точното обяснение. връзката се нарича комутируема, защото при избиране на номер се извършва комутиране (свързване) на различни телефонни линии в телефонните центрли за да се изгради една непрекъсната линия от модема до модемния пул на доставчика

и дуплекса няма нищо общо с темата, това е социалистическо изобретение за да се пестят линии до крайните абонати

И когато дуплекса се е вързал към интернет с часове не можеш да ползваш телефона.

Помпиш здраво бутона за отваряне и затваряне на телефона и му прецакваш комутацията на дуплекса http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Помпиш здраво бутона за отваряне и затваряне на телефона и му прецакваш комутацията на дуплекса http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

де да ставаше така. Ако дуплекса е заел линията ти си откачен през релето и никакви прекъсвания не минават по линията!

де да ставаше така. Ако дуплекса е заел линията ти си откачен през релето и никакви прекъсвания не минават по линията!

На теория да, на практика в нашия блок даже ставаше дериват понякога. Соц миналото си е пълно с идеини решения. Даже си бях свалил от някакви bbs/единственото ми връзване с такова чудо/ упътване за черна кутия, ама съм си прост и нищо не стана :-)

Е-е-е.Нали обяснението трябваше да бъде просто.Естествено че не се осъществява само една комутация. На всеки разряд от номера има избирач и още две релета (по едно за всеки телефон).Познавам Siemens A 29.

Тогава защо го има в менюто на блутута за компютър когато се сдвои с GSM? Мисля, че това е имал предвид автора на темата. И на мен ми е интересно. Едно време се оптвах да предавам интернет от компютъра към GSM-а, но така и не се получи.

Тогава защо го има в менюто на блутута за компютър когато се сдвои с GSM? Мисля, че това е имал предвид автора на темата. И на мен ми е интересно. Едно време се оптвах да предавам интернет от компютъра към GSM-а, но така и не се получи.

Защото при използването на мобилно устройство за свързване се използва като радиомодем, който отново използва телефонните централи (мобилни и стационарни) за да осъществи връзката

Защото при използването на мобилно устройство за свързване се използва като радиомодем, който отново използва телефонните централи (мобилни и стационарни) за да осъществи връзката

А не може ли блутут за компютър да се използва като радиомодем?

А не може ли блутут за компютър да се използва като радиомодем?

не, bluetooth е "кабела", който свързва модема и компютъра.

За да го ползвате за модем ще трябва да имате в радиус от 10 метра доставчик, който има пул от bluetooth модеми/устройства :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.