Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп

Featured Replies

Здравейте,колеги.Да попитам и тук.Много се колебая,какво да си взема.Дали настолен компютър или лаптом.Както и в другата тема ще кажа,че основно ще го ползвам за интернет и филми и по малко някоя игра,но не от най-тежките.Нещо от сорта на Фифа и Футболменаджер нищо повече.По принцип не съм маняк на най-новите компоненти и не ъпгрейдвам често,за това съм се спрял на нещо по актуално в момента,защото да мога да го използвам по дълго.Настолната конфигурация,която съм си харесал е със следните параметри: ASROCK H61M/U3S3, H61, DDR III 1333/1066, VGA, DVI. HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1155 118 лв. INTEL CORE i5-2400 320 лв. KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1333 HyperX 57лв. WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue 70лв. GIGABYTE 1024M GTS450 N450-1GI DDR 5 PCI-E 194лв. SEASONIC SS-430GB, 430W 95лв. COOLER MASTER ELITE 430 BLACK, w/o PSU 67лв. Общо: 921лв. Ако може да ми предложите някой лаптоп,който да е като нея поне ще съм ви много благодарен.Само да не е по слаб лаптоп.И да е около 1000-1100лв.Много се колебая,кое да си взема.Благодаря ви.

Лаптоп който да се доближи до тази производителност и да има желаната от теб издръжливост и надеждност ще струва два пъти повече. Някой колеги препоръчват този HP ProBook 4530s , но при него игрите няма да вървят както на настолната конфигурация. Ако мобилността не е от първостепенно значение - изборът е винаги настолна машина.

едит: пиша глупости

Редактирано от volland (преглед на промените)

Здравей ! И аз като теб до скоро се изправих пред тази дилема и накрая си взех лаптоп. Мисля, че характеристиките ще ти харесат - Acer Aspire 5742G core i3 380M (2x2.53 GHz) , HDD 640GB, 4 GB DDR3 , Nvidia GT540M 1GB DDR3. За нуждите ти са напълно достатъчни и дори ще можеш да играе най-новите игри на макс. Процесара е доста мощен (има и вградена видеокарта) , нищо че е core i3 , а отделната видеокарта (GT 540M) е един от последните модели и най-новата серия (5-та) на Nvidia със собствена памет. Така, че всъщност има 2 видеокарти. И най-важното - цената - около 1000 лв. За това ако искаш нещо леко и мощно си вземи моя модел, а ако решиш да се спреш на настолен - мисля че конфигурацията която си избрал ще ти свърши работа. Надявам се че съм ти полезен !

Лаптопът е създаден да допълва настолния, така че каквото и да правиш на него няма да е същото като на настолния - освен ако не си чоплиш семки и цъкаш в интернет на някоя ливадка с някое поточе :wink12: Филмите на лаптопът не са същите като да си ги пуснеш на настолния с хубави поне 2+1 колонки, но все пак се гледат - то и това остваше :dog19: Игрите може и да вървят на лаптоп, но на каква резолюция, а на настолния с един 22 инчов монитор ще се наслаждаваш на геимплея и на филмите разбира се! Предимството на мобилните компютри е че са мобилни, и до там свършват хубавите неща :) Прецени си къде най-вече ще ползваш компютъра и дали в бъдеще няма да искаш да си по-мобилен! За по-дълго време настолния ще ти свърши по-добра работа, има възможност за ъпгрейд, а лаптопа си остава така както го вземеш най-много хард диска да смениш и РАМ-та!

1. Този който bluehero ти е предложил е със предното поколение процесори на Intel. Това е текущият му еквивалент ACER Aspire 5750G LX.RMX0C.015

2. Този лаптоп след няколко месеца играене на игри аз виждам нова тема във форума: Acer Aspire 5742G - лаптопа прегрява и се изключва.

HP-то което съм предложил е по-слабо като характеристики , но е с по-добра изработка на шасито и охлаждането. (Въпреки че лично съм патил от HP).

Настолния може да те изкара много време, лаптопите бързо им свършва живота. Особено във този ценови диапазон. Разбира се има и изключения от правилото, но аз не бих разчитал на тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.