Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със файл!

Featured Replies

Проблема е следния бях на Windows7 и там направих 1текст фаил в него написах едни важни нешта и го скрих със опцията (десен бутон на мишката>proparties>hidden file),и сега в Linux (ubuntu 11.04) не мога да го отвория с нищо.Във въпросната папка имах още един файл със Usernames за една онлин игра които не беше скрит него мога да го отвориа без проблем тои е във формат .txt а другиа ми показва че е непознат формат и че достъпът е отказан ето и снимка да видите за какво става вапрос.Между другото и двата фаила ги правих на Text Editor в Windows 7 и ги сеивнах в един и същи формат

Редактирано от nagato (преглед на промените)

Проблема е следния бях на Windows7 и там направих 1текст фаил в него написах едни важни нешта и го скрих със опцията (десен бутон на мишката>proparties>hidden file),и сега в Linux (ubuntu 11.04) не мога да го отвория с нищо.Във въпросната папка имах още един файл със Usernames за една онлин игра които не беше скрит него мога да го отвориа без проблем тои е във формат .txt а другиа ми показва че е непознат формат и че достъпът е отказан ето и снимка да видите за какво става вапрос.Между другото и двата фаила ги правих на Text Editor в Windows 7 и ги сеивнах в един и същи формат

какво показва

ls -l
  • Автор

Ето да подчертая че не сам правил 2 фаила така беше като инсталирах linuxa

Ето да подчертая че не сам правил 2 фаила така беше като инсталирах linuxa

1. защо не копирахте командата, а решихте да я интерпретирате, ключа е латинска буква Л, не И (ключа е малка буква)

2. не е ли по-лесно да копирате текста от резултата вместо картинки?

• Автор

1. защо не копирахте командата, а решихте да я интерпретирате, ключа е латинска буква Л, не И (ключа е малка буква)

2. не е ли по-лесно да копирате текста от резултата вместо картинки?

Е що щтото сам малко задъстен...ето го вярното

Е що щтото сам малко задъстен...ето го вярното

опитайте с тази команда:

cat pers*stuff
или
cat "personal stuff"
страхувам се че има някакъв скрит символ или нещо подобно

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Permission denied и с двете команди

да и между другото фаила в Windowsa ми беше зелен смисал заглавието му беше зелено сега като видях втората команда се сетих...

опитайте с тази команда:

cat pers*stuff
или
cat "personal stuff"
страхувам се че има някакъв скрит символ или нещо подобно

ето това излиза като пробвам с .txt.pfx фаила

Permission denied и с двете команди

да и между другото фаила в Windowsa ми беше зелен смисал заглавието му беше зелено сега като видях втората команда се сетих...

пробвайте да станете root и да видите дали тогава има проблем с файла

освен това какъв е резултата от командата

ls -ld ..
  • Автор

понеже ме ми дава да качввам вече скрийншотове ще напиша а от командата резултата е това drwx------ 1 bear bear 4096 2011-07-27 13:49 .. а с root е същото явно има някакъв encrypt и трявва да се върна под windows да го отворя

понеже ме ми дава да качввам вече скрийншотове ще напиша а от командата резултата е това

drwx------ 1 bear bear 4096 2011-07-27 13:49 ..

а с root е същото

явно има някакъв encrypt и трявва да се върна под windows да го отворя

проверете за права и горните директории:

ls -ld /media
и така надолу

Но ми е странно защо с root не може да се види, според мен има някакви скрити символи в името

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

същата работа а тези символи има ли начин да ги видя

според мен си криптрал файла по погрешка. pfx е pkcs12 формат за транспортиране на частен/публичен ключ (сертификат за цифрово подписване). възможно е да си го криптирал на по - ранен етап. тъйкато в windows EFS е транперантна, ще ти се наложи да махнеш отметката за encryption през профила ти в windows и тогава да го достъпваш в linux

• Автор

според мен си криптрал файла по погрешка. pfx е pkcs12 формат за транспортиране на частен/публичен ключ (сертификат за цифрово подписване). възможно е да си го криптирал на по - ранен етап. тъйкато в windows EFS е транперантна, ще ти се наложи да махнеш отметката за encryption през профила ти в windows и тогава да го достъпваш в linux

мерси много за информацията :) но ще трябва да го преинсталирам,отначало ползвах windows and linux и с 2те бях докато не понача linux иначе сега съм си изцяло на linux

Обикновено в Windows файловете се оцветяват в зелено, когато са криптирана с вградената в Windows функция за тази цел. Щом файл е криптиран, нормално да не може да се отвори ей така от друга ОС или на друг компютър. След преинсталацията на Windows-а е възможно да не можете да отворите файла никога повече (освен, ако не сте експерт по разбиването на криптирана информация). Влезнете във вашия потребител в Windows, щракнете десния бутон върху файла и изберете Decrypt или каквато е опцията там (никога не съм я използвал, затова не се сещам точното й име).

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.