Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Четци за карта памет

Featured Replies

Здравейте,

От известно време си търся USB кабел за телефон-а но няма подходящо за моя. Така или иначе в магазина ми предложиха четец за карта с памет, за micro SD. Обесниха ми, че четеца се свързва с компютъра, като се поставя картата в него. Подобно на USB-то се копират файлове и така. Предимството е, че бих могла да го използвам и като флашка. Тоест картата си остава в четеца и се включва към друг компютър. Днес чух за този четец и не съм наясно с нещата. Ако някой има или знае нещо, нека сподели. Ето и как изглежда общо взето.

http://mallbg.com/pr...s/th19731_1.jpg

Ще следя темата. Очаквам отговори.

Редактирано от Milena1994 (преглед на промените)

Какво точно не е ясно. Ако си виждал има адаптери с които от микро картата става на голяма SD - е това е същото само че USB. Взимай си го но не давай повече от 10 лева - а има и по евтини.

Правилно са те посъветвали. Нещата са точно така, както ги описа. Нямаш нужда от инсталация на допълнителни драйвери и софтуер - работиш си като с флашка.

Здравейте,

От известно време си търся USB кабел за телефон-а но няма подходящо за моя. Така или иначе в магазина ми предложиха четец за карта с памет, за micro SD. Обесниха ми, че четеца се свързва с компютъра, като се поставя картата в него. Подобно на USB-то се копират файлове и така. Предимството е, че бих могла да го използвам и като флашка. Тоест картата си остава в четеца и се включва към друг компютър. Днес чух за този четец и не съм наясно с нещата. Ако някой има или знае нещо, нека сподели. Ето и как изглежда общо взето.

http://mallbg.com/pr...s/th19731_1.jpg

Ще следя темата. Очаквам отговори.

А каква е връзката между въпроса ви и раздела GPS, Навигационни системи - Въпроси, Карти, Проблеми

Темата се премества в по-подходящ раздел

• Автор

Ами то не е скъпо всъщност. 7 лева е и ми е по-изгодно защото USB-то е двойно. Аз се чудя обаче, защо ще има повече предимства на по-ниска цена. Не е ли по-неудобно според тебе? Само трябва да си изваждам картата за една песен примерно, докато с USB само с един кабел и това е.

<Около 5 лева са общо взето, а ако го вземеш с карта е още по-евтин. Ето един модел:

Публикувано изображение

това с 4 гб карта струва 16 лева. С 8 гб. 25, с 16 гб. 35 и т.н.

Ти сам казваш че не намираш кабел а и въпроса ти е за това нещо а не за удобството. И моя телефон е с вътрешна карта и трябва да махам панела за да я вадя и да - не е удобно. И с какво сравняваш ниската цена - на кабел и на адаптера ли. Или на картата и на флашка. За второто съм съгласен - просто е така и именно за това съм си взел голяма карта с адаптер защото я ползвам за флашка - и ми е доста по евтино.

post-249289-0-10195800-1313001027_thumb.

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

Ами то не е скъпо всъщност. 7 лева е и ми е по-изгодно защото USB-то е двойно. Аз се чудя обаче, защо ще има повече предимства на по-ниска цена. Не е ли по-неудобно според тебе? Само трябва да си изваждам картата за една песен примерно, докато с USB само с един кабел и това е.

едното не изключва другото. Четеца си има безспорни предимства, като например, всичките ми флашки са MicroSD с микро четци, а за мен плюса е, че са съвместими и с лаптопа и с телефона. С кабел обаче е много по-бързо и удобно да се прехвърли нещо, но и от телефона зависи, при моя няма нужда от допълнителни софтуери, а кабелчето ми е около 6 лева.
  • Автор

А има ли четци за малка и голяма карта с памет. Защото едната е за мобилен телефон, а другата за фотоапарат. Както казваш мога ли да ползвам тази за фотоапарата като флашка един вид, а другата - за телефона за да си прехвърлям нещо. Нужно ли е да купувам втори четец. Както казах се извинявам за въпросите защото не съм много информирана по този въпрос, но нещата ми се изясняват. Благодаря за помощта!

А каква е връзката между въпроса ви и раздела GPS, Навигационни системи - Въпроси, Карти, Проблеми

Темата се премества в по-подходящ раздел

Извинявам се, понеже пише "Карти" и за това я публикувах тук.

Има но той изглежда различно - http://www.ubergizmo.com/photos/2007/8/transcend-m3-multi-card-reader.jpg Микро картите по принцип почти винаги ги продават комплект с адапрет с който стават на нормална SD карта - с него ще си я слагаш в апарата а с USB-то към компа - без нищо - в телефона...

А има ли четци за малка и голяма карта с памет. Защото едната е за мобилен телефон, а другата за фотоапарат. Както казваш мога ли да ползвам тази за фотоапарата като флашка един вид, а другата - за телефона за да си прехвърлям нещо. Нужно ли е да купувам втори четец. Както казах се извинявам за въпросите защото не съм много информирана по този въпрос, но нещата ми се изясняват. Благодаря за помощта!

Извинявам се, понеже пише "Карти" и за това я публикувах тук.

Раздела е за карти и други за GPS (навигационни системи) :friends1:

• Автор

Раздела е за карти и други за GPS (навигационни системи) :friends1:

Добре, няма значение. Все пак темата е за друго :no-no:

Има но той изглежда различно - http://www.ubergizmo...card-reader.jpg

Микро картите по принцип почти винаги ги продават комплект с адаптер с който стават на нормална SD карта - с него ще си я слагаш в апарата а с USB-то към компа - без нищо - в телефона...

Мерси, много полезна информация. колко струва такъв многофункционален адаптер приблизително?

Ако намериш такъв адаптер, това е много практично решение, такъв ползвам на лаптопа:

Публикувано изображение

Ако картата на фотоапаратчето е с малък обем, направо я елиминирай и по-добре вземи MicroSD, които на практика са съвместими с всякакви устройства, а адаптерите обикновено вървят в комплект.

п.п. Цените на картите паднаха драстично и сега може да се вземе MicroSD 32 Gb. class 10 за 132 лева...

http://www.reset.bg/catalog/14/1414/1414221/

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.