Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откъде да започна с web design-a (не е поредната несериозна тема)

Featured Replies

Здравейте.

Искам да се занимавам с уеб дизайн и мисля, че имам нужното, за да стана наистина добра. Прочетох доста за елементите на уеб дизайна, за баланса между естетическата гледна точка и функционалността.

Естествено, започнах да уча фотошоп, но за съжаление, не е толкова лесно и приятно, колкото си мислех, че ще е.

Започнах с тези, но стъпките са прекалено много и винаги има етап, на който нещата просто не стават, колкото и да опитвам. Лошото е, че няма кого да питам и се обезсърчавам, а наистина ми се иска да успея в това. Явно подхванах нещата малко от средата, затова сега мисля да започна да правя background-s и после да премина нататък.

Въпросът ми е вие как започнахте, с какви туториъли работихте (препоръчайте ми нещо за background-s) и има ли някой, когото мога да питам, в случай, че закъсам?

Благодаря ви.

Не съм професионалист, но моят съвет е да вземеш един лист и молив и да си натрупваш постепенно идеите си, разграфи полета, тяло, добавяй елементи и т.н, а накрая го изработи на компютър. Разбира се дизайна трябва да е съобразен с приложението и целта на уебсайта, което може да ти даде предварителна насока как трябва да изглежда.

Редактирано от hAWK_gc (преглед на промените)

Добре е за тази цел да знаеш какво точно искаш да направиш(както каза hawk_gc). Добре е да се ползва Adobe Photoshop(ако го разбираш :( ).

Купи си 1-2 книги за уеб дизайн(не ръководства, а от тези който разправат за принципите), съгласен съм и подкрепям по-горния пост за листа и молива - лично го използвам и доста листи хабя по този начин. Туториали - почваш ги в реда в който ти ги давам - youtube, после потърси филмите от платените сайтове (lynda.com и totaltraning) има ги в напите тракери. PDF файловете са много послезни (има цели книги или отделни уроци и трикове в такъв формат), после идват сайта на 1Web designer, webdesigner aid, & vandelaydesign, Photoshop roadmap и много много други. Най-важното е да имаш вдъхновение и пример от някаде - deviantart.com и други... надявам се съм бил полезен

• 2 седмици по-късно...

Гледай малко уроци, не са малко в интернет. Взимай идеи от други дизайни, крадените идеи са най-добрите. :snowballfight:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.