Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли начини за отстраняване на bad sectors на Твърд диск?

Featured Replies

какво ще кажете някои патил ли е от нещо такова, намерил ли е решение като изключим нов хард, може ли изобщо да се поправят и ако може как, няма ли начин да се изолират и харда да не работи с тях ???????

Редактирано от veselin_89 (преглед на промените)

Проверката на диска маркира лошите сектори и те не се използват от системата. Може да се направи или с команда chkdsk и опция R, или от Properties на диска и Tools - Check disk

Правил съм подобни "гимнастики", но в крайна сметка само съм закрепвал положението /колкото да спася инфото/ и съм си купувал нов диск.

• Автор

благодаря господа ще пиша какво е станало :)

Правил съм подобни "гимнастики", но в крайна сметка само съм закрепвал положението /колкото да спася инфото/ и съм си купувал нов диск.

е добре де като се маркират секторите и не се ползват не би трябвало да има проблем нали така ???

защо да е само закърпване на положението ?

Става с ново форматиране на диска. :( Сега малко по-сериозно - избягвайте да правите проверка за bad sectors, тъй като този тип програми обичат да маркират някои сектори като лоши и без да има нужда от това. При съвременните дискове лошите сектори могат да се оправят автоматично. Но, ако започнат да се появяват много лоши сектори, това показва, че дискът е почнал да си заминава. :)

• Автор

как така автоматично се оправят моя външен хард е на 8 месеца и имаше 1000 сектора може би защото минаха няколко терабаита инфо през него. Сега са отделени тези сектори и работи пак нормално. А това за форматирането сериозно ли го казваш че помага или е някаква шега, не ми се вярва форматиране да оправи секторите ?

как така автоматично се оправят моя външен хард е на 8 месеца и имаше 1000 сектора може би защото минаха няколко терабаита инфо през него.

Или ти е калпав дискът, или правиш нещо неправилно с него.

Сега са отделени тези сектори и работи пак нормално. А това за форматирането сериозно ли го казваш че помага или е някаква шега, не ми се вярва форматиране да оправи секторите ?

След като са маркирани като "bad sectors", все едно не съществуват - тоест, системата не работи с тях, така че няма от какво да се притесняваш.

За форматирането не е шега. Но, форматирането трябва да се прави само в краен случай, защото с него се скъсява животът на диска.

Ти как установи, че имаш "bad sectors"? :)

• Автор

Hard Disk Sentinel ми каза че са към 1000 но при отделянето бяха около 20

използвах начина на Ken

Или ти е калпав дискът, или правиш нещо неправилно с него.

ако трябва да съм честен проблема се появи при едно леко изпускане от около 20 см предии 3-4 дена но важното е че вече е добре :)

ако трябва да съм честен проблема се появи при едно леко изпускане от около 20 см предии 3-4 дена но важното е че вече е добре :)

Трябва да си по-внимателен, че иначе виждаш какво става! :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Трябва да си по-внимателен, че иначе виждаш какво става! :)

да радвам се че се оправи.

То тогава ебаси филма махам си слушалките и харда затислан кабела и се изсипа на земята.

Добре че се отделиха тея сектори че иначе бая кофти ситуация се заформяше.

Иначе доколкото знам ADATA не са най-хубавите дискове ама късно научих :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.