Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на ОС

Featured Replies

Здравейте, имам проблем. Приятел си е взел от Белгия лаптоп, без изобщо да разбере, че са го прецакали всъщност с мобилен тънък клиент (compaq 6720t). Проблемът е, че няма твърд диск, а вградена 1ГБ флаш карта на неюо като IDE-слот. Твърд диск не можа да се монтира на това място.... Идеи?

Здравейте, имам проблем. Приятел си е взел от Белгия лаптоп, без изобщо да разбере, че са го прецакали всъщност с мобилен тънък клиент (compaq 6720t). Проблемът е, че няма твърд диск, а вградена 1ГБ флаш карта на неюо като IDE-слот. Твърд диск не можа да се монтира на това място.... Идеи?

Не мисля че може да му се добави, освен някой на PCMCIA слот. (които дискове много трудно ще се намерят и ще струват доста солено)

И той сам се е прекарал, никой не го е накарал насила да го купува....

Погледни тук: Microsoft Windows XPe Image

По принцип би трябвало на флаш паметта да има някакъв image на ос. С това можеш да я преинсталираш (или поне това пише в официалния сайт).

ОС за това устройство е Microsoft Windows XP Embedded (XPe) Operating System.

П.П. И за какъв избор на операционна система става дума, той си има вградена XP!!!

Погледни тук: Microsoft Windows XPe Image

По принцип би трябвало на флаш паметта да има някакъв image на ос. С това можеш да я преинсталираш (или поне това пише в официалния сайт).

ОС за това устройство е Microsoft Windows XP Embedded (XPe) Operating System.

устройството си го има вградено, пише го в спецификациите!
  • Автор

Не мисля че може да му се добави, освен някой на PCMCIA слот. (които дискове много трудно ще се намерят и ще струват доста солено)

И той сам се е прекарал, никой не го е накарал насила да го купува....

така е, ама като чул лаптоп за 75 евро... Та се чудя каква ОС да сложа.... С 2000СП4 тръгна добре, ама wifi-то не хваща нищо. ХР иска мин 1.2ГБ...

П.П. И за какъв избор на операционна система става дума, той си има вградена XP!!!

устройството си го има вградено, пише го в спецификациите!

Имаше.... ама с парола _ мисля, че са им пробутали краден.... А ХРе дали е пълноценна....

така е, ама като чул лаптоп за 75 евро... Та се чудя каква ОС да сложа.... С 2000СП4 тръгна добре, ама wifi-то не хваща нищо. ХР иска мин 1.2ГБ...

Имаше.... ама с парола _ мисля, че са им пробутали краден.... А ХРе дали е пълноценна....

Това е нормална ОС (почти), но ще е ограничен в инсталирането на софтуер до размера на флаш картата.

Ами да се обади на представителството на фирмата за да разбере дали е краден. И той с ума си ли е, в един лаптоп има поне няколко части всяка от които струва по 75 евро

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Това е нормална ОС (почти), но ще е ограничен в инсталирането на фортуер до размера на флаш картата.

Ами да се обади на представителството на фирмата за да разбере дали е краден. И той с ума си ли е, в един лаптоп има поне няколко части всяка от които струва по 75 евро

Един голям % от хората идея си нямат от компове...

Ще пробвам да намеря хре... С линукс не знам дали ще се справи... А му трябва само ОС на български, Модзила, Скайп и програма за картинки - това ми постави като изискване...

и да върви камера за да се гледат с жена му...

Един голям % от хората идея си нямат от компове...

Ще пробвам да намеря хре... С линукс не знам дали ще се справи... А му трябва само ОС на български, Модзила, Скайп и програма за картинки - това ми постави като изискване...

и да върви камера за да се гледат с жена му...

вие не четете ли какво написах, тази ос е вградена, няма нужда да я търсите, прочетете ръководството!!!
  • Автор

вие не четете ли какво написах, тази ос е вградена, няма нужда да я търсите, прочетете ръководството!!!

Бяха го занесли в една фирма и ония форматирали флашката..... Качили 2000СП4... Ама не знам как да му пусна wifi-то.... не хваща никаква мрежа...

Бяха го занесли в една фирма и ония форматирали флашката..... Качили 2000СП4... Ама не знам как да му пусна wifi-то.... не хваща никаква мрежа...

инсталират се драйвери (ако намерите за 2000)
  • Автор

инсталират се драйвери (ако намерите за 2000)

Има, качени са, ама как се дава да търси мрежи идея си нямам... Долу в трея излиза една икона като антена - десен бутон - НР асистент - и в него само бутон Он/офф...

Почти 3 години съм бил с 2000 на компа, ама тогава безжични мрежи имаха само ентусиастите....

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Трябват ви две флашки. Една бутваща поне 1 гига и една инсталационна, над 8 гиги.На бутващата слагате линукс дистро, което по време на инсталация ще се запише в голямата. Пример, cruser cantour e впечатляваща с своя трансфер и я препоръчвам. От тук насетене слагате външен твърд диск, който ще играе роля на хранилище.

Иначе на страницата на модела има някакво животно:

Type: Operating System - Enhancements and QFEs

Version: 1.3.110 (17 Apr 2009)

Operating System(s): Microsoft Windows XP Embedded

File name: sp43339.exe (529 MB)

предлагат изтегляне. То не ви ли спасява?

• Автор

Трябват ви две флашки. Една бутваща поне 1 гига и една инсталационна, над 8 гиги.На бутващата слагате линукс дистро, което по време на инсталация ще се запише в голямата. Пример, cruser cantour e впечатляваща с своя трансфер и я препоръчвам. От тук насетене слагате външен твърд диск, който ще играе роля на хранилище.

Иначе на страницата на модела има някакво животно:

Type: Operating System - Enhancements and QFEs

Version: 1.3.110 (17 Apr 2009)

Operating System(s): Microsoft Windows XP Embedded

File name: sp43339.exe (529 MB)

предлагат изтегляне. То не ви ли спасява?

Хммм... не го бях забелязал това там.... намерих едно ХП СП2 ембедед на 3 диска и ще пробвам с него....

Благодаря на всички отзовали се.... Аз отивам да го мъча първо с ХПе' а после ако не стане, с някой от предложените линукси....

Да! Защо не се опиташ за това което е предложил Profruit това е перфектна идея и мисля че ще се спасиш по този начин и готово. Но ако не се получи така пробваш с някоя малка линух дистрибуция. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.