Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плувци има ли?

Featured Replies

Има ли колеги,които практикуват този спорт?Споделете по какви методи тренирате. :ohmy:

Аз плувам за удоволствие - не е нещо професионално и по простата причина, че около нас няма наблизо басейн плувам предимно лятото в морето. Възстановяват един до нас и се надявам поне за зимата да мога да ходя там, ако не е много скъпо, разбира се. Ти като си плувец дай съвет за очила в тази тема!

По форумите сигурно има много плувци ... ама ако съдя по ония случай с удавеното дете и 40 сирджии с телефони и пушещи мевере служители ... явно плувците в България са в червената книга. По темата: Плувам когато ми се наложи колкото да стигна до брега и да не се удавя.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Аз плувам за удоволствие - не е нещо професионално и по простата причина, че около нас няма наблизо басейн плувам предимно лятото в морето. Възстановяват един до нас и се надявам поне за зимата да мога да ходя там, ако не е много скъпо, разбира се. Ти като си плувец дай съвет за очила в тази тема!

Очила не ползвам нито в морето нито в басейна.Просто така съм свикнал.Иначе и аз не съм професионалист плувам просто за удоволствие,а и за да подържам форма понеже лятото работя като спасител,но ми прави впечатление,че голям брой от хората плуват без никаква техника и се изморяват за няма и 100 метра,а се врът навътре в морето особенно,когато има вълни за да се правят на мъже

П.П За тренировките мога да ти препоръчам да тренираш всяка част от тялото отделно-поне при мен много повишава издръжливоста и подобрява техниката.Например:

100 метра плуваш само с лява ръка

100 метра дясна

100 метра крака кроул

И си продължаваш след това примерно 500-600 метра кроул.Може бърво да плуваш кроул-а,а после по отделно ръцете и краката.

И дишането!Много е важно да можеш да плуваш с едно темпо без да се изморяваш и да го завишаваш с течение на времето.Примерно не да "изпляскаш" 50 метра кроул и да издъхнеш,а да си плуваш с твое си темпо и регулирано дишане така,че да можеш да изкараш 500 метра или 1км или дори 5км.

Мен лично повече ме впечатляват мартонските плувания отколкото състезанията на 50-100м.Петър Стойчев например е шампион на 30км плуване и доколкото знам се пусна и 35км след това.А за там се иска найстина силен дух и огромно желание и воля-все пак се плува по 6 часа с убииствено темпо.30км,6 часа са си 5км/ч,а това за плуване си е сериозна скорост.

Според мен е човек,който заслужава 100 пъти повече внимание от манекените на футболните терени.

http://www.petarstoychev.com/

През досегашната си спортна дейност е преплувал над 60 000 (шестдесет хиляди) километра в басейни, реки, езера, морета и океани.

Редактирано от fairplay (преглед на промените)

По форумите сигурно има много плувци ... ама ако съдя по ония случай с удавеното дете и 40 сирджии с телефони и пушещи мевере служители ... явно плувците в България са в червената книга.

М/у другото и аз мислех по този въпрос, но не можах да си отговора "Ако аз бях там дали щях да скоча". Не е само до желанието а до подготовката да можеш да помогнеш на човека, а не жертвите да станат 2. Защото удавник трудно се спасява и е много опасен. Трябва си човек подготвен. Не искам да оправдавам никой просто е страшно рисковано. По-скоро "зяпащите" трябва да вземат бързи мерки да спасят удавника с подръчни материали както и са се опитали да го сторят. Много е субективно всичко. Да, ако някой беше скочил и спасил детето - сега щеше да е герой, но ако не беше успял?!?!?

fairplay, тези упражнения си искат басейн и свободно време. Нямал съм възможноист до сега да плувам кой знае колко в басейн, но ще го направя скоро ако имам възможност. Плувам предимно в морето, но там трудно се определя изминато разстояние и т.н. И плувам предимно успоредно на плажната ивица. А иначе и аз направо не проумявам как човек може да плува 30км - 6 часа. Това за мене е нещо невъзможно. Вярно е - психика и тренировки се искат.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Май и аз ще напиша каквото са писали по-нагоре ! Когато бях по малък,баща ми ме водеше на басейн и плувах и така се запалих по този спорт.Ако ходя на море,по скоро заради плуването ще отида,от колкото да се пека - много обичам и да се гмуркам под водата ! Преди правих така ; отивам на плаж плувам навътре връщам се (малко си почивам) после пак и после отивам в басейна да плувам под водата.Първо на къси разстояния и после се мъча да преплувам целия басейн !

• Автор

icemans е прав.Много е трудно да се извлича удавник особенно от хора,които не са го тренирали.Има си специална техника на подхождане,хватки за транспортиране и за освобождаване ако удавника ти се нахвърли,а ще опита 100%.Иначе и мен в морето ми е най-приятно да плувам.Между другото плувните маратони са до 80км с продължителност 9 часа....направо нечовеци! ____ Внимай като правиш опити за рекорди под вода-някой да те гледа винаги!Има случай на не 1 и 2 на хора,които се давят при опити за лични рекорди поради хипервентилация.Раздишваш много преди опита,нивата на кислорд са нормални,но на въглероден диоксид са много ниски,скачаш да плуваш,кислорда свършва,но въглеродния диоксид предизвиква желанието да дишаш,а неговите нива са ниски и просто заспиваш на дъното.Може и да си запознат с въпроса,но да си кажа,а и може да е полезно на някого. 100 пъти по-приятно е да плуваш отколкото да лежиш на пясъка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.