Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, избрах си този лаптоп HP Compaq Presario CQ56-187SL на цена 630лв. Искам да чуя още няколко мнения, защото съм доста боса по темата. Трябва ми предимно за интернет и фотообработващи програми, затова избрах модел с външна видео карта, както ми обясниха. Не мога да отделя повече финанси. Помогнете ми, заслужава ли си? :D Благодаря :(

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте, избрах си този лаптоп HP Compaq Presario CQ56-187SL на цена 630лв. Искам да чуя още няколко мнения, защото съм доста боса по темата. Трябва ми предимно за интернет и фотообработващи програми, затова избрах модел с външна видео карта, както ми обясниха. Не мога да отделя повече финанси. Помогнете ми, заслужава ли си? :D Благодаря :)

Навярно сама разбирате че за толкова евтина машина трудно можете да очаквате добра работа с такива тежки приложения като за обработка на изображения

П.П. И прочетете правилата на форума, защото следваща тема с такова заглавие ще замине в коша

• Автор

Добре де, съжалявам :D И все пак ще върши ли работа машинката? И как стои въпросът с охлаждането? Ясно ми е, че е слаб, но се налага за тези пари да намеря удачно решение :)

Здравейте, избрах си този лаптоп HP Compaq Presario CQ56-187SL на цена 630лв. Искам да чуя още няколко мнения, защото съм доста боса по темата. Трябва ми предимно за интернет и фотообработващи програми, затова избрах модел с външна видео карта, както ми обясниха. Не мога да отделя повече финанси. Помогнете ми, заслужава ли си? :D Благодаря :)

За съжаление картата не е външна както са ти обяснили а е вградена. Ето инфо за нея цък . За фото обработващи. Ако бюджета е толкова ограничен то няма какво много по-добро да се вземе.

Тъкмо и аз видях в жар че е по евтин.

За малко повече пари - например това http://laptop.hp-com...s.interacom.eu/

Процесора е по-добър, (да кажа че и е доста стар) , но видеото е по-зле.

Каквото и да вземеш за тези пари си е интернет компютър + гледане на филми + Игра от сорта на Doom 3 или Quaqe 4 (2004 година по спомени).

За фотообработващи програми ти трябва хубав голям монитор и повече RAM. Замисли се за настолен. Ако много държиш на преносимоста ти предлагам няколко варианта които са като минимум за пари/качество:

1. Fujitsu Lifebook A530 , 3 години гаранция по-хубав процесор от досегашните предложения и вградено видео което е по-добро от предложените

2. HP ProBook 4520s , по-слаб процесор от горното предложение, но истинско външно видео със собствена памет + матов дисплей

Кажи до колко пари можеш да отделиш и помисли дали е наложително да е лаптоп.

За парите които има няма такова животно с читав процесор и прилично видео. И ако иска да не се ядосва - на въпроса Заслужава ли си - ами за това за което ще го ползва - не си заслужава. И ако иска да даде 200 лева отгоре за фуджицото или пробука - наистина да се замисли за PC - за 800+ лева ще се събере и монитор и всичко.

• Автор

Ее, благодаря ти много volland :D Разбрах, че наистина на настолен е по-удачно да се ползват, но ми се налага да пътувам и трябва да взема мобилен компютър. Няма да го използвам само и единствено за Фотошоп, но искам като ми потрябва да си отворя програмата и да си свърша работата. Замислила съм докъм 650лева и ми се иска да се вместя в тях. Като характеристика не разбирам много и слушам хората какво ми казват - какъв да бъдел процесора, видеокартата, това, онова и съм много объркана... :) Отново благодаря :)

Щом ще го пренасяш често значи лаптоп. Но отдели поне още 150лв

1. Fujitsu Lifebook A530 , 3 години гаранция по-хубав процесор от досегашните предложения и вградено видео което е по-добро от предложените

2. HP ProBook 4520s , по-слаб процесор от горното предложение, но истинско външно видео със собствена памет + матов дисплей

Ако няма да го ползваш много на открито първия, ако ще се ползва често на открито - втория заради матовия дисплей (по-малко отблясъци от светлина). Ако трябва го вземи на изплащане. Може да береш доста ядове с HP Compaq Presario CQ56-187SL, защото това е най-боклучавата серия на HP.

Само да предупредя че и двата предложени от мен не стават за сериозна фото обработка (1366×768 си е доста малка разделителна способност), но за толкова пари -толкова. И аз искам чисто нова S-classa за 16 000 лв ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.