Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Борба с плевели, препоръчайте ми хербицид

Featured Replies

Здравейте, Реших да си обработвам земята в един двор, който беше доста занимарен. Та в него имаше супер много видове плевели. Направих една дълбока оран 30-на см., но сега ми трябва вероятно някой почвен/тотален хербицид, за да унищожа това което е останало в земята (като плевели, корени, семена... знам ли :huh: ). Предварително казвам, че дръвчета и културни растения ще се сеят/засаждат догодина, така че не се притеснявайте да предлагате най-мощните хербициди, които ще ми помогнат да изтребя плевелите. Може и да ме посъветвате след като съм изорал сега и напръскам с предложен от вас хербицид, дали ще ми е нужна и друга обработка по-късно на есен, та да е "чисто" и готово всичко за пролетта.

Интересна тема. Ще се възползвам и аз да пусна едно леко питане, тъкмо ще се вдигне малко популярността и ще се ъпне темата. Появиха се нек'ви черни точици по листата на едно от цветята ми и около тях изглежда все едно е поизядено листото, но не е наръфано, ами си стои цяло като форма, а само някой от слоевете е изяден. Не знам мана ли е, или нещо друго. Кажете за какво да гледам. Сутринта ще сложа снимка. п.п. ако колегата горе има нещо против, да каже, ще изтрия мнението.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Моите колеги които имат градини ползват "Раундъп".Има някои специфични начини при използването му, но хората са доволни от него. В междублоковото пространство някой комшии са си направили градинки.Винаги съм се чудил,как в някои от тях няма грам тревичка,а в другите е пълно с трева.Мислих си че пръскат с някакъв препарат.Отговора е бил много прост - редовно копане(дори когато няма трева). Та, и двата метода са ефикасни,но за първия ти трябва пари, а за втория трябва много свободно време.

Редактирано от krali (преглед на промените)

• Автор

Това Раундъп-а можеше да помогне преди да изора, той иска да захапе от самото растение, иначе за копането е ясно, но нали първо трябва да се постави основата. Други предложения ? :P

• 1 месец по-късно...

Аз живея на село отскоро, но общувайки със съседите, до сега не съм чула нещо друго за обработка на почвата освен - оран, копане, търмъчене.

Преди две години тревата ми бе пълна с разни тръни и ме посъветваха да напръскам с препарат срещу щироколистни, направих го, има ефект, но трябва да се внимава при пръскането да не засегне другите насаждения.

Освен да се наторява незасадената земя нищо друго не съм чула.

Интересна тема. Ще се възползвам и аз да пусна едно леко питане, тъкмо ще се вдигне малко популярността и ще се ъпне темата. Появиха се нек'ви черни точици по листата на едно от цветята ми и около тях изглежда все едно е поизядено листото, но не е наръфано, ами си стои цяло като форма, а само някой от слоевете е изяден. Не знам мана ли е, или нещо друго. Кажете за какво да гледам. Сутринта ще сложа снимка.

п.п. ако колегата горе има нещо против, да каже, ще изтрия мнението.

Има един препарат, купувам го от ветеринарната аптека, разрежда се в туба от пр. за стъкла. Супер ефикасно средство за каквото се сетиш такова.

В т. ч. хлебарки, мравки, листни въшки и всякакви такива. Как видя някаква гад взимам помпичката и напред.

По-късно ще ти снимам шишенцето, за да го видиш. :)

P.S. С този препарат обезпаразитявам и двора напролет и есен. Срещу бълхи и кърлежи.

До края на октомври се прави и до края на март на следвашата година. Аз профилактично пръскам и коридора на етажа, мазето, и на Тъ Пи помещенията. :D

Ето това е препарата. Концентрацията на разтвора зависи от това какво ще се обработва.

-за листни въшки, мравки и хлебарки разтвор 10мл. от препарата на 500 мл. вода.

-за превантивно обезпаразитяване на по-големи площи 10мл. на 1500 мл. вода.

Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Вили, всички съвременни препарати напазара, които за борба с въшки, бълхи и темподобни гадиники съдържат циперметрин. обърни внимание на етикетите и ще видиш :cool:

Колкото до въпроса на kaldataforumuser за хербицид - пич, закъснял си.

Трябвало е да наръсиш преди да изореш.

Сега трябва да изчакаш пролетта, да покарат бурените, и след това да наръсиш, за да може да има какво да трепе препарата.

"РАУНДЪП"-а е добър срещу троскот и паламида - гарантирам за това.Две напръсквания през 60 дни и си решаваш проблемите.

Ползвал съм и "ТРЕВИСИМО" - той е идеален за лозе, защото ръсиш без да се страхуваш за лозите - адсорбира се през корените на бурените, а не през стъблото на лозите.

Та -при всички случаи ти трябва да имаш вече развити растения, които да мориш.

на гола земя, изорана - няма какво да правиш.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Вили, всички съвременни препарати напазара, които за борба с въшки, бълхи и темподобни гадиники съдържат циперметрин. обърни внимание на етикетите и ще видиш :)

...........................

Абсолютно съм съгласна. Причините поради които го препоръчвам са цената - 1,20лв. за шишенцето и това, че точно тази форма използваше фирмата за детаризация с която имах сключен договор преди известно време. Постигаха поразителни резултати за отрицателно време с него. :rolleyes:

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.