Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за LightScribe записвачките

Featured Replies

Здравейте! Наскоро си взех записвачка на LG се заех да пробвам LightScribe функцията и. Каквото и да пробвам обаче винаги се появява един дразнещ ефект - в тъмните части на изображението ако се вгледаш се виждат кръговете от лазера и изглежада като грамофонна плоча вместо като еднороден цвят. Може ли някой да ми каже това нормално ли е или е фабричен дефект или проблем със софтуера?

Здравейте! Наскоро си взех записвачка на LG се заех да пробвам LightScribe функцията и. Каквото и да пробвам обаче винаги се появява един дразнещ ефект - в тъмните части на изображението ако се вгледаш се виждат кръговете от лазера и изглежада като грамофонна плоча вместо като еднороден цвят. Може ли някой да ми каже това нормално ли е или е фабричен дефект или проблем със софтуера?

Нито е ефект, нито е дефект, нарича се моарова картина. Някой не е внимавал в часовете по физика.

И пускането на една тема в няколко раздела е против правилата на форума, следващия път и двете теми ще заминат в коша!

• Автор

Нито е ефект, нито е дефект, нарича се моарова картина. Някой не е внимавал в часовете по физика.

И пускането на една тема в няколко раздела е против правилата на форума, следващия път и двете теми ще заминат в коша!

Признавам, че не съм физик и това нищо не ми говори, така че пак питам - нормално ли е да изглеждат така всичките ми дискове и може ли да се коригира с настройки, обработка на изображенията или ако се ползват груги дискове?

Признавам, че не съм физик и това нищо не ми говори, така че пак питам - нормално ли е да изглеждат така всичките ми дискове и може ли да се коригира с настройки, обработка на изображенията или ако се ползват груги дискове?

И аз не съм физик. Да, нормално е

http://en.wikipedia.org/wiki/Diffraction

http://www.google.com/search?q=moare+picture&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=en&client=firefox-a&hs=oTH&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X&ei=HQOCTrWdIsq30QWZ2rHXAQ&ved=0CBgQvgUoAA&q=moare+picture&nfpr=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.&fp=a4ef8e273141b2b6&biw=1280&bih=704

Софтуера за LightScribe има опция за настройка на качеството:

• Автор

Софтуера за LightScribe има опция за настройка на качеството:

Това променя само контраста и дори на максимум крайното изображение пак не е дори близо това, което ти показва програмата, особено при DVD-та, които по някаква непонятна причина имат по-слаба чувствителност към лазера от CD-та. Помага само да пускаш диска на два или повече цикъла, но както казах, колкото по-тъмен е образа, толкова по-видими стават светлите ивици. Изглежда каквото и да избереш все си прецакан.

Това променя само контраста и дори на максимум крайното изображение пак не е дори близо това, което ти показва програмата, особено при DVD-та, които по някаква непонятна причина имат по-слаба чувствителност към лазера от CD-та. Помага само да пускаш диска на два или повече цикъла, но както казах, колкото по-тъмен е образа, толкова по-видими стават светлите ивици. Изглежда каквото и да избереш все си прецакан.

А вие какво очаквате, обясних ви че става въпрос за физика, няма как да я излъжете

• Автор

А вие какво очаквате, обясних ви че става въпрос за физика, няма как да я излъжете

Тогава защо принтираните дискове нямат такива проблеми?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.