Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с RAM памет.

Featured Replies

Здравейте колеги. Значи имам много странен с паметта.

Днес си почистих компютъра, смених пастата на процесора.

И като включих компютъра ОС вижда само 2 гб рам памет.

Отварям AIDA 64 и тя отчита и двата слота, но само единият се използва.

В БИОС е същото. И двата слота ги намира но само единият е разрешен.

Публикувано изображение

Прегледах всички опции но няма такава, която включва или изключва слотовете.

Махнах батерията на дъното, но без ефект. Също така ъпдейтнах и биоса с последия f15. Преди това беше с f14.

Пробвах и двете пръчки в единия слоти работят. Но когато пробвам третия, изобщо не се появава картина на монитора. Явно слота е винаги забранен, но работи щом биоса отчита рам паметта в него.

Погледнах няколко теми в интернет с абсолютно същия проблем, но нищо показано там не помогна.

Сега се надявам само на Вас.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

А как разполагате рамта?Правилният начин е 2те плочки да са разположени в един цвят слот(съответно синия или белия).Проверили ли сте дали не е попаднало нещо при почистването във слота?

• Автор

Плочките за разположени правилно. В моя случай те са в белите слотове. Прегледах ги и са чисти. Нищо съмнително.

А преди почистването е засичало втората плочка?

• Автор

Да. Всичко си беше както трябва.

От това което прочетох по чужди форуми проблема може да идва от огънати пинове(pins) в сокета. Можеби, когато съм монтирал охлаждането да съм го стегнал прекалено много

макар че, до колкото знам се затяга докрай. Утре ще го махна и ще проверя за огънати пинове.

@ The_Reaver

Пробвах двете плочки в първия слот. Никакви проблеми.

Но в третия има някакъв проблем. Компа тръгва но не се появява картина на монитора.

В упътването на дъното пише че системата би трябвало да работи ако е само 1 пръчка и е в 1-ви или 3-ти слот.

Но при мен когато е в трети слот не става.

@ Daredevil_666

Когато слагам само по една плочка

двете работят в слот 1, но в слот 3 нито една не работи. Значи има нещо със слот 3.

А когато са и двете независимо как ги слагам, 3-ти слот е забранен.

.

Махни плочката, която засича от слота и на нейно място сложи тази, която не засича.Ако пищи компютърът може паметта да е за минала или да има проблем с нея.Ако всичко е наред сложи плочката на слота, който не засича, за да се изключи евентуален проблем със самия слот.Малко ще трябва да ги повъртиш, за да изключиш вероятността от изгоряла памет или слот!

• Автор

Тъкмо свалих охлаждането и проверих за огънати пинове, но няма такива. Значи не би трябвало да е от това.

Интересното е че БИОС,CPU-Z, AIDA64 и самата OC(WIN 7 Ultimate x64) виждат и всички 4гб рам, но само 2 биват използвани от ОС.

Много се замислям дали да не си взема нова рам памет (2x4gb), но не знам дали и там няма да стане така.

@ bo4y-

Публикувано изображение

OS ги вижда както и биоса но само 2 гб се използват.

Как така само 2 биват използвани от ос?

http://hcidesign.com...t/download.html пробвайте да пуснете за проверка 2.5гб памет примерно и вижте дали това ще бъде отчетено в task manager-a

Видяхте ли това: http://www.sevenforums.com/tutorials/66482-memory-set-maximum-amount-used-windows-7-a.html ...но едвали проблемът е там

Редактирано от bo4y- (преглед на промените)

Аз бих направил следното.Сложи си паметите както си бяха и дай да зареди дефоулт настройките в биоса и да рестартира.От снимката се вижда,че паметта ти работи на честота 1333мхз, повиши я чрез множител до 1600.Бих пробвал и варианта с ваденето на батерията.Ако не се получи, бих настроил ръчно паметите на тайминги tCL 7 tRCD 7 tRP 7 tRAS 20 tRFC 88 както са по спецификация и да им повиша напрежението до 1.65.Ако и това не се получи ги сложи в сините слотове и виж дали ще вървят.Ако се получи тествай с клок как ще е положението и това ще е.

• Автор

Пуснах мемтест за около 40 минути и не откри грешки.

Определянето на лимита на паметта също не даде резултат.

Сега ще пробвам това което каза дявола.

@The_Reaver

И ОС и биос показват макс 2гб, както се вижда от снимките.

За съжаление нищо от това което предложи дявола не даде резултат.

Ако някой има някаква идея нека казва.

Вече съм почти рещил да взема друга рам памет и дано стане с нея.

• Автор

Говорех за това:

Публикувано изображение

Да, точно това направих, всичко както трябва да е според инструкциите.

Въведох си размера(4096) и рестартирах.

Тъкмо когато почва да зарежда ОС и компютъра се рестартира. След това зарежда нормално, но пак само 2гб се използват.

Това се получава и всеки път когато направя някаква промяна в биос, когато и двете плочки памет са сложени.

Почва да зарежда и се рестартира.

Докат намеря решение(ако намеря такова) съм сложил пръчките в слот 1 и 2(канал А). Поне сега си имам 4 гб рам макар и в едноканален режим.

Като използвам 3-ти и 4-ти слот, тогава не се появява картина на монитора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.