Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

хускварна 346xp или щил ms261

Featured Replies

Здравеите колеги нов съм във форума и не съм добре запознат с моторните триони.Знам че хускварна и щил са номер едно в бранша,за това съм се спрял на тези два модела.Моля помогнете ми в избора на моторен трион кой от тях е по-издръжлив,по-надежден и защо.Триона няма да го използвам за професионални цели,въпреки че съм посочил профи модели.Благодаря Ви предварително.

няма значение кой от двата модела ще избереш стига да знаеш как да го поддържаш веригата трябва да се контролира преди и по време на ползването понеже при ползването се разхлабва количеството и вида на маслото което се добавя в горивото иначе и двете са добър избор

Здравей и добре дошъл във форума. Каквато и да вземеш от двете марки няма да съжаляваш. Работил съм с най-малките модели от двете марки и са горе-долу със сходни характеристики. Щилката развива малко по-високи обороти /най-малката/, което си е един вид предимство. От 6-7 години притежавам Щил MS180 и ми върши работа. Два пъти съм рязал дърва в гората с нея /два пъти по два камиона, по около 14 куб. м./. Режещата шина е 35 см. и въпреки, че някои ще ме опровергаят съм повалял и рязал на трупи, дъб с диаметър 60 см. В къщи съм на парно и си режа дървата. Доволен съм от нея въпреки, че е от най-малкия модел. Не виждам смисъл да даваш повече пари, за да си срежеш дървата на село или да напълниш 1-2 камиона в гората. Резервоарчето събира 250 мл. бензин. За един камион /7 куб.м. дърва/ отиват около 2 литра /8 резервоарчета/ бензин, 1 литър масло М10Д за веригата и 50 муб.см. /5 спринцовки по 10 кубика/ двутактово масло щил /червено/, което се смесва с бензина. Откакто съм я купил винаги я ползвам с червеното двутактово масло на щил и досега не съм имал проблеми. За смазване на веригата използвам наливно масло М10Д. Ако решиш да си купиш резачка, си купи също и пила и шаблон за заточване на веригата /ще ти бъдат необходими/. Някъде ги дават, като бонус /промоция/.

Препоръчва се и да не оставяш неизползваното гориво в машината.Нещо се запушвало.Тоест,ползваш колкото ползваш,другото го оставяш да изгори.

Купи си щил, защото е по-евтина. Немско срещу шведско качество. Маслото е по-евтино, консумативите и частите също. Не си купувай с най-малкия трион. Големият върши работа и за малък, обратното не. Научи се да заточваш веригата-трион с обла пила.

Колега внимавай има Китайски ментета марка STHIL, а оригинала е STIHL забележи разместени са две букви.

Колега внимавай има Китайски ментета марка STHIL, а оригинала е STIHL забележи разместени са две букви.

Наш'то мангал продава и Huspvarna - открийте разликите с husqvarna :) ПО 180-200 лева вървят...

Хускварните предлагат по-високо ниво на защита, качество на изработа и надеждност. По-скъпи са но има защо. Който е рязал като мен - знае защо. За любителски нужди - по-евтиния щил. За мераклии - хусПварна :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.