Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с 24.eu

Featured Replies

Здравейте съфорумници Изгледах 20-тина филмчета, как да си направя сайт с Joomla и го направих. Сега съм на етап "хостинг и домейн". Тъй като сайта е любителски избрах варианта с безплатен хостинг и се регистрирах в www.24.eu. Тази вечер съм се заел да прехвърля сайта от компютъра ми на хостинга. Само, че закъсах почти в самото начало. Дотук съм започнал нов проект в 24. eu, проверих дали желания от мен поддомейн не е зает, избрах категория, озаглавих проекта, в "New Subdomain register" написах домейна и в момента съм на "Create new forwarding", на полето "Destination URL". Според мен тук трябва да въведа http: // www.името на моя сайт.24.eu. Е да, но ми излизат надписи "A redirect to this domain is not possible" и "A redirection to one of the subdomains is not possible". Какво точно трябва да напиша?

Редактирано от Tzveto (преглед на промените)

Избираш Domains - след като провериш името създаваш Web space и регистрираш subdomain. В Projects вече имаш твоя нов поддомейн.

• Автор

С домейна се справих. Възникна нов проблем. В хостинга създадох база даннни и влязох в phpMyAdmin. Опитах се да импортирам базата данни, която създадох на локалния хост на моя компютър, но получих съобщение за грешка.

-- Table structure for table `jos_bannerclient`

--

CREATE TABLE `jos_bannerclient` (

`cid` INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,

`name` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '',

`contact` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '',

`email` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '',

`extrainfo` TEXT NOT NULL ,

`checked_out` TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '0',

`checked_out_time` TIME DEFAULT NULL ,

`editor` VARCHAR( 50 ) DEFAULT NULL ,

PRIMARY KEY ( `cid` )

) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 AUTO_INCREMENT =1;

#1046 - No database selected

Въобще не схващам къде е проблема, а и каква е тази `jos_bannerclient`, след като сайта ми въобще няма банери. Какво мога да направя по въпроса?

С домейна се справих. Възникна нов проблем. В хостинга създадох база даннни и влязох в phpMyAdmin. Опитах се да импортирам базата данни, която създадох на локалния хост на моя компютър, но получих съобщение за грешка.

-- Table structure for table `jos_bannerclient`

--

CREATE TABLE `jos_bannerclient` (

`cid` INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,

`name` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '',

`contact` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '',

`email` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT '',

`extrainfo` TEXT NOT NULL ,

`checked_out` TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '0',

`checked_out_time` TIME DEFAULT NULL ,

`editor` VARCHAR( 50 ) DEFAULT NULL ,

PRIMARY KEY ( `cid` )

) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 AUTO_INCREMENT =1;

#1046 - No database selected

Въобще не схващам къде е проблема, а и каква е тази `jos_bannerclient`, след като сайта ми въобще няма банери. Какво мога да направя по въпроса?

Създаде нова база данни или импортираш база данни ?

Ясно се вижда, че таблицата, която импортираш, носио точно това име.

А грешката е заради това, че не си избрал базата данни в phpMyAdmin.

• Автор

На моя компютър в localhost/Tools/phpMyAdmin/ избрах базата данни на мой сайт, избрах експортиране и създадох sql файл. В 24.еu, след като вече бях създал домейн и отворил проекта, избрах менюто SQL, в него натиснах enable. Появиха се няколко полета user, phpMyAdmin и др. Избрах phpMyAdmin, логнах се. След което се опитах да импортирам създадения sql фаил. Всички тези действия извърших, защото смятах, че така ще импортирам базата данни на сайта в интернет сървъра. Поне до толко разбрах от обучаващите филми, които изгледах.

Добавянето в phpMyAdmin става от бутон Import и после Browse. Желателно е да прегледаш клас class JConfig в файл configuration.php и да запишеш новите неща в него от хостера ти.

post-3366-0-06578100-1318624823_thumb.pn

• Автор

Здравейте отново Profruit благодаря за съвета, но определено натискам бутона Browse и избирам sql файла, който искам да импортирам. Трябва да призная обаче, че най-вероятно проблема е някъде при мен. Тъй като това ми е първия сайт, всичко което правя е един вид обучение. Допускам че греша някъде при създаването на sql файла. Затова ще прикача скан-файл за да покажа какво правя и ще помоля, ако видите грешка да ме поправите. Ще допълня, че създадох базата данни още преди да инсталирам Joomla, а в Privilegies, когато създадох нов потребител отбелязах всички привилегии.

post-290627-0-31262200-1318670908_thumb.

Редактирано от Tzveto (преглед на промените)

Не виждам нередности от снимката, но това минава вече към врачуване от разстояние. И от оскъдното си мисля , че:

...

А грешката е заради това, че не си избрал базата данни в phpMyAdmin.

Създай база данни с име по избор.

(Снимките ми са само за ориентир)

Публикувано изображение

А после се пренасочете към новосъздадената база и от менюто над нея импортирайте

Публикувано изображение

Това в общи линии. Ползвайте за име на БД създаденото на localhost.

По принцип съм наясно с Jommla! до версия 1.5x.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.