Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да подобря СЕО на сайта ми ?

Featured Replies

Здравейте,

Искам да ви попитам как да подобря сео на сайта ми. Ако може да ми помогнете за подобряване на on-page и off-page , защото правя по доста малко посещения около 40-50 а искам това да се промени.

Сайта е : http://littern.com

• 2 седмици по-късно...

...ами линквай сайта, ...колкото повече - толкова повече, ..гледай да те линкват сайтове с висок PR, ..пиши ми ЛС, може а разменим линкове

Редактирано от billi_g (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Колегата отгоре е прав линквай няма друг начин. Но аз ще ти дам и няколко конкретни съвета: 1. Yahoo answers- дава ти право отговаряйки на какъвто и да е въпрос да си сложиш линк към сайта в секцията за твоя източник. Освен това можеш задавайки въпрос да си направиш директна реклама заедно с линк към сайта ти. Спам е но виждам че го правят, 2. Опитай се да размениш линкове с някой друг сайт за директории. Така маркираш своя интернет квартал пред Гугъл. 3. Направи някакво полезно видео. Например ако разбираш как да поправяш компютри запиши го и го постни в YouTube и в описанието сложи линк. 4. Форумни подписи, но ти това вече го правиш. 5. Напиши статия в сайт за статии където ти дават от 1 до 4 линка към сайт със закотвен текст. Успех!

• 10 месеца по-късно...

В тези случаи е добре да се обърнем към СЕО специалисти. Освен, че ще изведат сайта до първи позиции в google, ще помогнат и с много ефективни за сайта съвети и идеи.

В тези случаи е добре да се обърнем към СЕО специалисти. Освен, че ще изведат сайта до първи позиции в google, ще помогнат и с много ефективни за сайта съвети и идеи.

Всичката информация, която тези :специалисти: ще ти дадът я има и в Интернет.

Линковете вече не са толкова важни. Да, има значение, но има значение от къде идват линковете. Гледай да имаш добро съдържание (уникално) с дълги статии, кода да е валиден и сайта ти да зарежда бързо. Виж другите сайтове на същата тема как са направили страниците си и сравнявай. Ползвай статистики, най-важното е да имаш напредък в сравнение с предишния месец. Ако това е налице значи си на прав път.

Мои колега има сайт за комикси и без никакви усилия го изкара на втората страница в Google.bg.

А да, отбягвай Adsense и други подобни. Мен лично сайтове пълни с реклами силно ме отблъскват. Има много по-добри начини за монетизация.

Редактирано от arzhar (преглед на промените)

Здравейте,

SEO оптимизирането често бива разделено на вътрешно и външно (SEO onpage и SEO offpage).

Вътрешната seo оптимизация (SEO onpage) отговаря за поправката и промяната на съдържание на сайта. Външната seo оптимизация се свързва с работа по други сайтове.

Ето малко OLD SCHOOL SEO методи.

- напишете максимално уникален и смислен текст (проверка на уникалността на даден текст може да проверите с тази програма);

- добавате подходящи валидиращ, meta, keywords, и description тагове;

- направете уникални Title, keywords, и description тагове;

- наситени вътрешни линкове между страниците на сайта ви;

- добавете "alt" таг в картинки;

- внимателно и добре подберете словосъчетания и ключови думи за търсене;

- създайте page 404 (ако нямате);

- създайте sitemap файл;

- създайте robots.txt;

- обновявайте съдържанието си периодично;

- H1 тагове за заглавия на страниците;

- изчистете грешките в HTML кода;

- изчистете грешките в CSS кода;

- Напрaвете си акаунт в Google Webmaster Tools;

- свържете сайта си с социалните мрежи на Facebook, Google+ и Twitter;

- следете постигнатите резултати, трафика и класирането на сайта ви;

- купувайте и разменяйте линкове с други сайтове;

- Регистрирайте се в каталози, форуми, директории, и др;

- Публикувайте обяви, статии, оферти в други сайтове;

- Създайте блогове, форуми и сайтове, с цел да популяризират и повишат класирането ви;

- създаване и поддръжка на Facebook, Google+, Twitter страници;

- Закачете брояч на Google Analitics за сайта си;

За голям част от тези процеси ви е необходим компютърна грамотност и базови познания по HTML и CSS.

И все пак ако не може да се справите, винаги може да потърсите професионална помощ.

Редактирано от HannibalBarca (преглед на промените)

- напишете максимално уникален и смислен текст (проверка на уникалността на даден текст може да проверите с тази програма);

А до колко процента "уникалност", може да се счита за уникален текст

А до колко процента "уникалност", може да се счита за уникален текст

Стремете се да е над 85%.

Ако успеете да докарате 100% ще е супер. :)

Има толкова много писания вече по този въпрос, в българия като че ли важи максимата колкото повече, толкова повече и само нещо важно, да знаеш inlov4yy: в една страница повече от една дума (фраза), която да линква към твоя сайт няма смисъл! Търсачката вижда първата такава и не отичта другите, казвам го по повод подписа ти ;)

Редактирано от bulsites (преглед на промените)

- купувайте и разменяйте линкове с други сайтове; ..

да ама с какви сайтове, то нестава, т.с. няма смисъл със всеки един сайт да си размениш.

Ако тези сайтове, които разменяш линк са с висок Pagerank тогава ще имаш успех.

Ако разменяш линка със сайт, дето е пуснато преди 2 месеца, и е Pr0, това означава че, гугъл невижда напълно този сайт, пък надали ще види твоя.

то сега очаква се обновение в Pr, надявам се че ще се вдигне на Pr5 един от сайтовете ми.

За тази тема, мога да казвам още работи.

То още зависи от годината на регистрирания домейн.

Домейн който има 1.5-2 години, има по-висок успех в тази област.

Важно е, към всяка публикация в сайта, да има СЕО по темата, и Етикети.

Как ще разберем, дали сме успели ? :)

Когато забелязваме, че като публикуваме тема, или нещо в сайта си. и гугъл го индексира веднага за 10 секунди, това означава че вашия сайт има едно + в очите на гугъл.

че отделя вашия сайт от останалите нови.

това е моето мнение.

Редактирано от Gyuner Hayridin (преглед на промените)

Здравейте малко актуална информация на тема сео оптимизацация можете да намрете в блога ми http://rte1.org

- купувайте и разменяйте линкове с други сайтове; ..

да ама с какви сайтове, то нестава, т.с. няма смисъл със всеки един сайт да си размениш.

Ако тези сайтове, които разменяш линк са с висок Pagerank тогава ще имаш успех.

Ако разменяш линка със сайт, дето е пуснато преди 2 месеца, и е Pr0, това означава че, гугъл невижда напълно този сайт, пък надали ще види твоя.

то сега очаква се обновение в Pr, надявам се че ще се вдигне на Pr5 един от сайтовете ми.

За тази тема, мога да казвам още работи.

То още зависи от годината на регистрирания домейн.

Домейн който има 1.5-2 години, има по-висок успех в тази област.

Важно е, към всяка публикация в сайта, да има СЕО по темата, и Етикети.

Как ще разберем, дали сме успели ? :)

Когато забелязваме, че като публикуваме тема, или нещо в сайта си. и гугъл го индексира веднага за 10 секунди, това означава че вашия сайт има едно + в очите на гугъл.

че отделя вашия сайт от останалите нови.

това е моето мнение.

Не съм на 100% съгласен.

Ето и защо:

Когато купуваш линкове само с цел да качиш ПР по никакъв начин не се включва СЕО. Ако искаш да качиш твоя ПР - да, но да за класиране по-напред едва ли. Линк билдинга трябва да се прави умно и бавно, а не да си купиш 5 линка за 200$ от ПР8 до ПР6 сайтове и да си мислиш, че ще излезеш на първо място.

ПР на сайтове е само за гъзарийка. Аз съм имал сайтове с ПР0 на първа позиция в Гошо.

За едно съм съгласен обаче на повече от 100% -> по-висок ПР, по-голям авторитет на сайта.

Извода ми е: трябва и да имате такива линкове водещи към вашите проекти, но да гоните само ПР на сайта си и да мислите, че подобрявате вашето СЕО... няма как да стане ;)

Не съм на 100% съгласен.

Ето и защо:

Когато купуваш линкове само с цел да качиш ПР по никакъв начин не се включва СЕО. Ако искаш да качиш твоя ПР - да, но да за класиране по-напред едва ли. Линк билдинга трябва да се прави умно и бавно, а не да си купиш 5 линка за 200$ от ПР8 до ПР6 сайтове и да си мислиш, че ще излезеш на първо място.

ПР на сайтове е само за гъзарийка. Аз съм имал сайтове с ПР0 на първа позиция в Гошо.

За едно съм съгласен обаче на повече от 100% -> по-висок ПР, по-голям авторитет на сайта.

Извода ми е: трябва и да имате такива линкове водещи към вашите проекти, но да гоните само ПР на сайта си и да мислите, че подобрявате вашето СЕО... няма как да стане ;)

прав си, всеки има различно мнение, и фактите могат да са други.

знам че пагеранка е за газарийка.

благодаря на чичкото, че ми увеличи на 6 пагеранка.

ако достигна до 7, ще започвам да продавам линкове вече. живот и здраве, ще видим.

• 1 месец по-късно...

Оптимизацията вече не е толкова лесна. Линковете трябва да са висококачествени, като същото се отнася и за съдържанието. Напиши статия така че 50% от посетителите да искат да я споделят е най-доброто SEO което съществува в момента. Другото са методи от миналото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.