Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръчайте ми актуален учебник за C

Featured Replies

Здравейте, тъй като съм решил да се захвана да уча C, някой може ли да ми препоръча актуален учебник ... няма зн дали на английски или български (въпреки че препдочитам на български ако има), който да започва от нулата, или ако някой има да ми прати, или пък да даде линк/идея от къде мога да го сваля ... ест споменавайте и книжки от пазара които мога да си купя. Моля да спестите излишните коментари с препоръки за други езици, решил вмомента това да чета за това само по темата ако може :cheerleading2: ... книжка за C, важното е да е е за абсолютно начинаещи и да мога да изуча основите от нея, по възможност с много упражнения (задачки) и т.н. за освояване на материала :)

Редактирано от newbie95 (преглед на промените)

Здравейте, тъй като съм решил да се захвана да уча C, някой може ли да ми препоръча актуален учебник ... няма зн дали на английски или български (въпреки че препдочитам на български ако има), който да започва от нулата, или ако някой има да ми прати, или пък да даде линк/идея от къде мога да го сваля ... ест споменавайте и книжки от пазара които мога да си купя. Моля да спестите излишните коментари с препоръки за други езици, решил вмомента това да чета за това само по темата ако може :cheerleading2: ... книжка за C, важното е да е е за абсолютно начинаещи и да мога да изуча основите от нея, по възможност с много упражнения (задачки) и т.н. за освояване на материала :)

Ето я библията на С

http://www.inf.unideb.hu/grafika/eng/rtornai/Kernighan_Ritchie_Language_C.pdf

И понятието "актуален" не е много уместно, защото езика С е създаден първоначално преди около 40 години и от тогава не се е променил (много)

• Автор

Ето я библията на С

http://www.inf.unide..._Language_C.pdf

И понятието "актуален" не е много уместно, защото езика С е създаден първоначално преди около 40 години и от тогава не се е променил (много)

Благодаря за информацията и за книжката ... понеже съм събрал доста литература по темата (на компютъра :D ), но повечето от книгите за C са от преди 10-15 години, да разбирам, че не е проблем да ги чета ? ... т.е. няма да науча нещо грешно, остаряло или пък напълно ненужно ? или предполагам че си относително за отделните книги (конкретно за езика C питам)? .. Благодаря още веднъж, прегледах я набързо и ще ми свърши работа, точно нещо такова търсих :)

Също така съм си харесал и тази книжка (т.е. имам я свалена :* ) евентуално някакви препоръки или критики спрямо нея, ако има някой по-опитните съфорумци я е чел.

Редактирано от newbie95 (преглед на промените)

Благодаря за информацията и за книжката ... понеже съм събрал доста литература по темата (на компютъра :D ), но повечето от книгите за C са от преди 10-15 години, да разбирам, че не е проблем да ги чета ? ... т.е. няма да науча нещо грешно, остаряло или пък напълно ненужно ? или предполагам че си относително за отделните книги (конкретно за езика C питам)? .. Благодаря още веднъж, прегледах я набързо и ще ми свърши работа, точно нещо такова търсих :D

Да, няма никакъв проблем да четете стари книги, тази, която ви цитирах е с първо издание 1976 и се смята (въпреки възрастта си) за едно от най-добрите за езика. Освен това е писана от създателите на езика :D

Но трябва да имате предвид че когато опрете до момента на писане за конкретна платформа и/или библиотеки ще трябва да четете за конкретните платформа/библиотека

• Автор

Да, няма никакъв проблем да четете стари книги, тази, която ви цитирах е с първо издание 1976 и се смята (въпреки възрастта си) за едно от най-добрите за езика. Освен това е писана от създателите на езика :D

Но трябва да имате предвид че когато опрете до момента на писане за конкретна платформа и/или библиотеки ще трябва да четете за конкретните платформа/библиотека

Благодаря за информацията, мисля че ми е достатъчно за момента :D

Аз препоръчвам C Primer Plus и след това книгата на Керниган и Ричи понеже е по-сложна .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.