Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Borland C++ Проблем

Featured Replies

Те първа започвам да уча Borland C++ 5.00,но ми попаднах на следния проблем:Пиша си някаква наи проста програма,която в училище тръгва,но на моя компютър не иска.Показва ми че няма грешки,но след като въведа исканите стоиности и когато очаквам да ми изведе съобщението просореца се затваря сам.Пробвах с няколко програми и със сигурност не е от съдържанието на програмата sad.gif .Ако някой мойе да помогне ще съм му много признателен.Или ако мойе да ми дадете линк за C++ Мерси предварително :)

Кой прозорец се затваря сам. Останах с впечатлението, че го прекомпилираш вкъщи.

ако не е нещо топсекретно, дай да видим сорса, едва ли е 38МБ.

• Автор

Ами като пусна програмата да се стартира тя тръгва,въвеждам r и h но не ми извежда съоб6тението накрая.То сега си инсталирах програмата и се чудя дали не е нещо прецакана.

#include <stdio.h>

#include <math.h>

void main()

{

const float pi=3.1415;

float r,h,B,V,S;

printf("Vyvedete radiusa r ");

scanf("%f",&r);

printf("Vyvedete Viso4inata h ");

scanf("%f",&h);

B=pi*r*r;

S=2*pi*r*h*2*B;

V=B*h;

printf("B=%f\n" ,B);

printf("S=%f\n" ,S);

printf("V=%f\n" ,V);

}

В смисъл сега си инсталирах C++ 5.0 не знам дали не е нещо от него sad.gif ако може някои да даде линк на работеща версия.

Редактирано от KoKsY_Rider (преглед на промените)

• Администратор

Прави конзолно приложение, което се затваря след изпълнение. В Pascal затова учат хората да слагат Readln; накрая, за да не се затвори прозореца. Отделно че в Debug опциите обикновено има "User Screen". Както и да е - ако го пуснеш от конзола, а не през Builder-а, ще видиш резултата. Иначе се слага нещо от типа на System("PAUSE"), но за Borland C++ не мога да ти кажа как точно да задържиш резултата на екрана

Все пак пробвай да сложиш system ("pause"); на края на програмата, а ако не става:

getchar (); // wait for input

пак накрая на програмата

• Автор

Еми не става така,отговора излиза бързо и се скрива.Да не е до някоя настроика на програмата?

• 2 седмици по-късно...

Всъщност като гледам текущите отговори би трябвало проблемът да е решен, но може би някои подробности ти липсват, за да се оправиш...

Това, което правят някои среди за програмиране е автоматично да направят пауза след като приключи изпълнението на програмата. Ако в твоя случай не може/или не е ясно как да се настрои съответната среда може да заобиколиш неприятностите по следните два начина:

1) Да си отвориш чист command prompt, да отидеш в директорията, където се "появява" .exe-то на програмата след компилация и да си го пускаш оттам.

2) Програмно да предизвикаш "чакането". Ще допълня малко досегашните предложения

2.1) getchar() - преди да се изпълни трябва да се "зачистят" буферите, защото там вероятно стои някой ENTER погълнат от предходните scanf-ове. Т.е. пробвай така:

....

printf( "Press enter to continue...\n" )

fflush( stdout ); // това е за да се изведе веднага съобщението по-горе

fflush( stdin ); // изчиства входния буфер!

getchar(); // понеже няма никой в буфера, ще чака

2.2) Това system( "pause" ) би трябвало също да свърши работа, стига да работи pause командата (т.е. под Линукс напр. едва ли ще действа добре). Може да я пробваш дали върви от command prompt (пишеш pause). Ако там върви, пък не ще от програмката - виж какъв код на грешка връща system( "pause" ); за диагностика може да ти е полезна и функцията perror.

але пич най лецно ще се оправиш като след изпълнението на на всички оператори преди "return 0;" просто декларираш една променлива и я вавведеш с "cin>>"

не се претеснявай тва е бъг на" borland c++ 5.0"

ако искаш да напреднеш със с++ намери си "Мicrosoft Visual Studio"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.