Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвъри за ИБМ

Featured Replies

Търся драйвъри за Ибм 830732U за дъно и всичко останало има ли начин по серейният номер да ги намеря ?

Търся драйвъри за Ибм 830732U за дъно и всичко останало има ли начин по серейният номер да ги намеря ?

Мисля че този модел вече не се поддържа. И се замислете има ли смисъл машина, излязла 2002 година да я поддържате

http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-42954

• Автор

Ми за щастие машината не е моя само да попитам как се свалят от линка който сте ми дали

Ми за щастие машината не е моя

само да попитам как се свалят от линка който сте ми дали

В дяснота част на редовете има сини надписи (като 24KT55A) кликате върху тях, отваря се нова страница, избирате драйвера и след това теглите от листа за теглене. Хубаво е да прочетете внимателно допълнителните бележки за всеки драйвер, те не са написани случайно!!!
  • Автор

ми свалих всички драйвари инсталирах ги един по един но за жалост ефект нямаше

ми свалих всички драйвари инсталирах ги един по един но за жалост ефект нямаше

Какъв ефект очаквате да има? Следвахте ли чотно инструкциите към всеки драйвер?

Lenovo нещо го скапаха тоя сайт с драйверите, преди работеше доста по-добре, Примерно оня ден ми трябваха драйвери за ThinkCentre S50 (8417) - излизат само за звуковата карта. Останалите драйвери (чипсет, видео и мрежа) трябваше да си ги сваля от сайта на Intel и си работят. Ама с никой от тея на сайта на Lenovo не можах да подкарам звука.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Lenovo нещо го скапаха тоя сайт с драйверите, преди работеше доста по-добре,

Примерно оня ден ми трябваха драйвери за ThinkCentre S50 (8417) - излизат само за звуковата карта.

Останалите драйвери (чипсет, видео и мрежа) трябваше да си ги сваля от сайта на Intel и си работят.

Ама с никой от тея на сайта на Lenovo не можах да подкарам звука.

Преди сайтът беше по стар дизайн на IBM и с пускане на търсене в Google, примерно IBM ThinkPad T30 drivers веднага ти излизаха драйверите от сайта на IBM. Сега на този на леново е изключително трудно да намериш каквото и да е било.

Капитане, това че машината е от 2002 не й пречи да работи, нали?

Преди сайтът беше по стар дизайн на IBM и с пускане на търсене в Google, примерно IBM ThinkPad T30 drivers веднага ти излизаха драйверите от сайта на IBM. Сега на този на леново е изключително трудно да намериш каквото и да е било.

Капитане, това че машината е от 2002 не й пречи да работи, нали?

не разбира се, не пречи, но имам съмнения в това дали е ефективно поддържането й. И ако нещо се развали шанса да се намери резервна част клони към нулата.

За сайта - аз съм работил в ИБМ известно време и мислех че мога да се ориентирам из сайтовете им, но ми коства 15 минути да открия тези драйвери.

не разбира се, не пречи, но имам съмнения в това дали е ефективно поддържането й. И ако нещо се развали шанса да се намери резервна част клони към нулата.

За сайта - аз съм работил в ИБМ известно време и мислех че мога да се ориентирам из сайтовете им, но ми коства 15 минути да открия тези драйвери.

Сайта го промениха. Преди беше спретнат и подреден. Преди беше лесно..Между другото, в сайта на Тошиба е същата идиотия. В списъка на моделите определен модел липсва и няма как да намериш драйвери, после с търсене в Гугъл внезапно се появява резултат от сайта им за конкретният модел. Това според мен е също идиотско.

А за резервните части-според мен не би трябвало да има проблеми. Ще се свалят от другаде или ще се купят втора ръка и готово...

Сайта го промениха. Преди беше спретнат и подреден. Преди беше лесно..Между другото, в сайта на Тошиба е същата идиотия. В списъка на моделите определен модел липсва и няма как да намериш драйвери, после с търсене в Гугъл внезапно се появява резултат от сайта им за конкретният модел. Това според мен е също идиотско.

А за резервните части-според мен не би трябвало да има проблеми. Ще се свалят от другаде или ще се купят втора ръка и готово...

то не е само Леново, преди с гугъл можех с 5 думи да кажа какво искам и да го намеря на сайта на ИБМ, сега ми показва стотици други безполезни сайтове. В търсенето на самия сайт на ИБМ става все по-объркано и ако нямам няколко десетки букмарки няма да мога да стигна до информация, която ме интересува :)
  • Автор

смятате ли че при 2.3Гх процесор и 512 рам е удачно да му сложа седмица и да не се занимавам с драйвъри ?

смятате ли че при 2.3Гх процесор и 512 рам е удачно да му сложа седмица и да не се занимавам с драйвъри ?

оценявам чувството ви за хумор, но не мисля че идеята ви е разумна

ми споделете вашите разсъждения какво ще бъде най добре да направя

прочитате внимателно инструкциите към всеки драйвер, правите точно каквото пише там и инсталирате ХР
  • Автор

ами на всички пише че трябва да се инсталират в C: \ IBMTOOLS \ DRIVERS \ както е по подразбиране

ами на всички пише че трябва да се инсталират в

C: \ IBMTOOLS \ DRIVERS \ както е по подразбиране

трябва да се ектрактнат там и после от там да се инсталират
  • 4 седмици по-късно...
  • Автор

да не отварям нова тема само да попитам колко рам подържа дъното и какав е вида му

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.