Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем с paint.Изчезна ми Старт-Програми-Принадлежности.Може ли някой да м

Featured Replies

Намерих програмата от търсачката и е в windows-system32 с името mspaint .Искам отново да си я върна на предишното й място,защото сега не мога да редактирам снимки и да снимам desktop-a .Между другото не е само тя калкулатора виждам,че също го няма,сигурно има много други,но за сега само тях забелязах..Явно съм много загубена,защото предполагам е нещо,което лесно се поправя,но не знам как..Някой по разбиращ да ми помогне?Благодаря предварително. :computer8:

Избираш файла mspaint.exe в папката Windows\System32 - десен бутон Copy - отиваш в папка C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Accessories (за Windows XP) - десен бутон и избираш Paste shortcut. По същия начин и с останалите липсващи файлове. И между другото MS Paint няма връзка със снимането на екрана. P.S. За Windows 7 мисля, че папката е c:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories

Ако си изтрила цялата папка на аксесоари за твоя потребител, може да пробваш да си я върнеш от контрол панел-добавяне и премахване на програми-добавяне и премахване на уиндоус компоненти-първото ти е избрано аксесоари, даваш следващ и готово, вече пак ще са ти налични папката аксесоари.

• Автор

(bluelight) Аз нищо не съм изтрила и точно затова съм изненадана,че нещо липсва :computer8: . (ken) Това го разбрах,благодаря,но когато се опитам да редактирам някоя снимка,не мога,т.е paint не е свързана към снимките или нещо подобно :D

Десен бутон на снимката - Open with - най-отдолу Choose program - избираш Paint и поставяш отметка в Always use the selected program ...

• Автор

Десен бутон на снимката - Open with - най-отдолу Choose program - избираш Paint и поставяш отметка в Always use the selected program ...

Не съм опитала,това го знам и нямам предвид за отварянето на файла,а за редактирането й.Нали като дам с десен бутон върху дадена снимка и след това редактиране ми изписва "Този файл,няма свързана програма за извършването на това действие."

Редактирано от rozali_666 (преглед на промените)

Не съм опитала,това го знам и нямам предвид за отварянето на файла,а за редактирането й.Нали като дам с десен бутон върху дадена снимка и след това редактиране ми изписва "Този файл,няма свързана програма за извършването на това действие."

Направи това първо:

post-21843-0-45281300-1320999127_thumb.p

• Автор

Направи това първо:

Иска ми диск "Windows XP Professional CD-ROM"

Иска ми диск "Windows XP Professional CD-ROM"

Ако си оставила чек само на аксесоари, не би трябвало.

• Автор

нормално е да ти иска :D

Не виждам нищо смешно,но се радвам за теб,че се забавляваш :*

Ако си оставила чек само на аксесоари, не би трябвало.

Какво да се прави ще търпя като не разбирам :D .Благодаря ти все пак за усилията :( .

Какво да се прави ще търпя като не разбирам :D .Благодаря ти все пак за усилията :* .

Добре, ти избра ли MS Paint да е програмата за отваряне на избрания файл ?

Има една много хубава книжка Windows XP и ако беше прочела нямаше да задаваш тези въпроси тук !

• Автор

Добре, ти избра ли MS Paint да е програмата за отваряне на избрания файл ?

Сега като ми се "скара" да :D ,но ми отваря снимките с paint и това е нещо което не искам,аз исках само да отговарят на действието редактиране :(

Има една много хубава книжка Windows XP и ако беше прочела нямаше да задаваш тези въпроси тук !

Това ли ти е работата да рекламираш книги?Благодаря ще си я купя,но това беше първото място,за което се сетих когато видях,че имам проблем,тъй че ще се радвам,ако не се заяждаш повече :*

Сега като ми се "скара" да :* ,но ми отваря снимките с paint и това е нещо което не искам,аз исках само да отговарят на действието редактиране :D

В Windows Explorer щракни Tools - Folder options - иди на File types

Намери типа файл, който те интересува - примерно JPG. Като го избереш ще видиш или бутонче Advanced или Restore в долната лява част на прозорчето.

Ако е Restore го натисни, за да се възстанови подразбиращата се програма за обработка на този тип файл.

Ако програмата е различна от Paint, щракни бутона Advanced (ще се появи след Restore) - избери Edit в списъка и покажи коя програма искаш за редактиране.

• Автор

В Windows Explorer щракни Tools - Folder options - иди на File types

Намери типа файл, който те интересува - примерно JPG. Като го избереш ще видиш или бутонче Advanced или Restore в долната лява част на прозорчето.

Ако е Restore го натисни, за да се възстанови подразбиращата се програма за обработка на този тип файл.

Ако програмата е различна от Paint, щракни бутона Advanced (ще се появи след Restore) - избери Edit в списъка и покажи коя програма искаш за редактиране.

Много съм зле,а къде да намеря windows explorer ? :* .
  • Автор

Start бутон - десен бутон на My Computer - Explore или бутон Windows+E

Не се получава направих всичко,както ми каза,но не става :yanim:

Не се получава направих всичко,както ми каза,но не става :yanim:

След като избереш Edit от списйка (там има още Open и Preview) натискаш бутончето Edit вдясно и там указваш с коя програма да се редактира.

Макар, че аз не виждам защо трябва да се избира Редактиране, когато същото става и с двойно щракане.

• Автор

След като избереш Edit от списйка (там има още Open и Preview) натискаш бутончето Edit вдясно и там указваш с коя програма да се редактира.

Макар, че аз не виждам защо трябва да се избира Редактиране, когато същото става и с двойно щракане.

Ти не си ме разбрал,аз искам да избирам редактиране,защото не искам всичките ми снимки когато щракна двойно да ми се отварят с paint,а нормално с Windows picture..Просто това действие изчезна когато paint я нямаше в аксесоари и сега като я върнах не се оправи.Искам когато отворя снимката и да кликна с десния бутон да дам на edit и тогава да се отвори с paint..

Наистина не разбирам защо е необходимо двойно отваряне.. След като избереш типа файл във File types и Advanced, има ли опция Edit в списъка ? P.S. Може да пробваш с тази програма : http://windowsxp.mvps.org/imgeditor.htm , за възстановяване на редактора за изображения.

• Автор

Наистина не разбирам защо е необходимо двойно отваряне..

След като избереш типа файл във File types и Advanced, има ли опция Edit в списъка ?

P.S. Може да пробваш с тази програма : http://windowsxp.mvp...g/imgeditor.htm , за възстановяване на редактора за изображения.

Благодаря за програмата,сега ще опитам с нея .опитах няма опция edit опитах се да създам,но пак не се получи

Не знам от къде да я изтегля в google няма много предложения за тази програма и няма от къде да я дръпна.

Благодаря за програмата,сега ще опитам с нея .опитах няма опция edit опитах се да създам,но пак не се получи

Не знам от къде да я изтегля в google няма много предложения за тази програма и няма от къде да я дръпна.

post-311271-0-77725500-1321006005_thumb.

post-311271-0-84593200-1321006487_thumb.

Редактирано от rozali_666 (преглед на промените)

На страницата, коят одадох си има линк : http://windowsxp.mvps.org/utils/imgeditor.zip

• Автор

На страницата, коят одадох си има линк : http://windowsxp.mvp...s/imgeditor.zip

Много ти благодаря,светец си :shock11::):D :D Бях се отчаяла вече,но програмката свърши работа,най-накрая всичко е както искам да бъде :mark: :mark: Благодаря много и на тези,които се опитаха да ми помогнат :mark: :mark: :mark:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.