Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Dual BIOS

Featured Replies

Здравейте, Пробвах да възстановя BIOS на дъно EP35-DS4 чрез Q-Flash. Като избера Floppy A след няколко секунди ми дава някаква грешка и не може да продължи. Нямам също и HDD 0-0 както се вижда на снимката. Преди дни ъпдейтвах BIOS под Windows 7, но често при стартиране ми дава някаква грешка на CMOS и мога да избирам да възстановя до последната работеща точка и др.

Това не трябва ли през флашка да се прави? май ти няма флашката?

• Автор

Как тогава се възстановява от backup bios-а. Автоматично ли става при грешка в основния bios.

Ако има грешка в биос, основния, резервния би трябвало да се активира автоматично и да замести основния. Ти не би трябвало да правиш нищо. При ъпдейта следва ли ревизиите една след друга, или директно подкара последната? Това направи ли го след ъпдейта: During the POST, press <Delete> to enter BIOS Setup. Select Load Optimized Defaults and press <Enter> to load BIOS defaults. System will re-detect all peripherals devices after a BIOS update, so we recommend that you reload BIOS defaults. ?

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

• Автор

След ъпдейта направих това: During the POST, press <Delete> to enter BIOS Setup. Select Load Optimized Defaults and press <Enter> to load BIOS defaults. System will re-detect all peripherals devices after a BIOS update, so we recommend that you reload BIOS defaults. Но от версия F2 направо сложих F6 това проблем ли е.

няма проблем прескачането на версиите но има проблем при различни ревизии на дъното

Здравейте,

Пробвах да възстановя BIOS на дъно EP35-DS4 чрез Q-Flash.

Като избера Floppy A след няколко секунди ми дава някаква грешка и не може да продължи. Нямам също и HDD 0-0 както се вижда на снимката. Преди дни ъпдейтвах BIOS под Windows 7, но често при стартиране ми дава някаква грешка на CMOS и мога да избирам да възстановя до последната работеща точка и др.

Ето една интересна статия по темата на български: http://www.gigabyte....26_dualbios.htm

ЗА EP35 дъна не се споменава.

Май трябва да се върнем в началото на ситуацията! Важно е да се види точната грешка, която излиза на екрана.

Сега видях и филмчето на края на страницата!

Редактирано от supervas (преглед на промените)

• Автор

Ето една интересна статия по темата на български: http://www.gigabyte....26_dualbios.htm

ЗА EP35 дъна не се споменава.

Май трябва да се върнем в началото на ситуацията! Важно е да се види точната грешка, която излиза на екрана.

Сега видях и филмчето на края на страницата!

И аз гледах точно тази статия преди да пиша във форума. Сега разбирам от нея, че при някакъв срив във BIOS автоматично възстановява от резервното копие. Също гледах

и си мислех, че възстановяването може да стане и така без да ми е необходимо нищо друго.

И аз гледах точно тази статия преди да пиша във форума. Сега разбирам от нея, че при някакъв срив във BIOS автоматично възстановява от резервното копие. Също гледах

и си мислех, че възстановяването може да стане и така без да ми е необходимо нищо друго.

Клипчето в youtube показва как се флашва BIOS с нова/стара версия записана на HDD-то, като може да е и на дискета. Въстановяването на главния BIOS става автоматично при констатирането на проблем с него, което става доста бързо до колкото видях на клипа.

Можеш да въстановиш BIOS-а с Q-flash, ако преди това си записал предишната версия на HDD или дискета. Ти какво направи в началото и защо искаш да възстановяваш BIOS-a?

• Автор

Ъпдейтвах BIOS-a заради овърклок на процесора, като четох някъде, че при по нова версия на BIOS има вероятност за по стабилен овърклок. Сега искам да го възстановя до предишната версия защото ми дава някакви грешки при стартиране на компютъра(CMOS error) и мога да избирам между различни опции което го виждам за първи път.

Ъпдейтвах BIOS-a заради овърклок на процесора, като четох някъде, че при по нова версия на BIOS има вероятност за по стабилен овърклок. Сега искам да го възстановя до предишната версия защото ми дава някакви грешки при стартиране на компютъра(CMOS error) и мога да избирам между различни опции което го виждам за първи път.

Дай снимки на грешката и на опциите, които можеш да избираш.

• Автор

Снимката е подобна на тази Мисля, че горе в ляво не пише POST error а CMOS error. Това не ми се случва често някъде за 1 седмица 2-3 пъти. Надявам се и повече да не се появява.

Снимката е подобна на тази

Мисля, че горе в ляво не пише POST error а CMOS error. Това не ми се случва често някъде за 1 седмица 2-3 пъти.

Надявам се и повече да не се появява.

Влез в BIOS-а с DEL и зареди стандартните настройки "Load BIOS / Setup defaults" или нещо подобно. Запазваш настройките и рестартираш. Пиши дали продължава да излиза съобщението за грешка.

Ако това не помогне има два случая:

1. Батерията на дъното не е наред и е за смяна.

2. Не си оцелил точната версия на новия BIOS.

Редактирано от supervas (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.