Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за настройката на рутер

Featured Replies

Ще може ли да ми помогнете в настроиката на един рутер ... ако може да е от "А-Б" мъчих се ми е леко трудно и за това искам жокери :bye: ще сам изключително благодарен на всеки който ми помогне Ето това е рутера

Ще може ли да ми помогнете в настроиката на един рутер ... ако може да е от "А-Б" мъчих се ми е леко трудно и за това искам жокери  :bye: ще сам изключително благодарен на всеки който ми помогне Ето това е рутера

<{POST_SNAPBACK}>

В книжлето което варви към рутера пише как да се закачиш към него през WEB.

и после имаш две неща да настроеш IP адрес за вътрешната мрежа /LAN/

и IP за външната /WAN/ там преписваш настроиките които ти е да доставчика

ако е на DHCP нищо не настроиваш, но тогава трябва да смениш MAC адреса

парво си препиши този които е на сегашната ти мрежова карта.

Маи стана много сложно

но пак и ти нищо конкретно не казваш

какъв ти е доставчика и как му е организирана мрежата

• Автор

значи доставчика ми е БТК ... вярвам доста хора правят катоп мен да делят нета с някого да му излиза по евтино.... сега ще ми кажеш ли каквот очно трябва да направя и каде да "барна" то да може да стане

Поздрави Stereofonix

P.S искам да попитам лан кабела от компютъра кам рутера в началото каде трябва да се "забоде" в WAN или в (порт) 1 ?

Редактирано от stereofonix (преглед на промените)

WAN е за към интернет LAN е за към вътрешната мрежа

• Автор

благода на всички за помоща и съветите всичко е 6+ вече

Поздрави Stereofonix :bye:

а само едно да питам .... ще ми кажете ли тоз рутер дали може да лимитира по скорост ?

• 2 седмици по-късно...

За жалост не поддържа лимитриане по скорост. Можеш единствено да разрешеваш или да забраняваш достъп до интернет.

• Автор

Така ... настроих рутера с помоща на едно приятелче тука но сам забелязал че право един проблем примерно в мирката ме дисконектва и пише Abaut software 10080 (нещо от сорта .. акое от голямо значение ще го изчакам да ме дисконектне и ще напиша точната грешка) ... и се чудя дали тои е от самоте настроики на рутера или е хардуерен проблем ... настроиките който сам направил са следните Стъпка 1 Стъпка 2Стъпка 3

Ето и самият пдф на рутера тук

а ето и някой стъпки от настройката на рутера от пдф-а 1234567

забравех да кажа че съм на БТК а може би съм го споменал в по-горните си постове .. помогнете мио в настроиката на рутера .. дали да е статично или данимично IP... каде какво да пиша :)

P.S а ето преди малко ми направи това с нета рутера спря за някакви секунди и в мирката ми изписа това [10053] Software caused connection abort

Поздрави Stereofonix

Я кажете според вас на статична или динами4на трябва да е настройката на рутера тук 4е пак продължава да ми прави проблем4ета ...

и друго да ви попитам на някои забивал ли му е АДСЛ модема и нормално ли е според вас това ... защото до някаде се съмнявам 4е и тои има вина в цялата история

• 3 седмици по-късно...

Получаваш IP-то (IP, GW, DNS) си от ADSL модема, следователно рутера трябва да е настроен на динамична настройка. По повод забиването на модема...немога да кажа нищо.

• Автор

Възможно ли е ако един юзер от мрежата е заразен с някои вирус и това да пречи работата на рутера ... с две думи тои да забива и от там да имам проблеми с модена на БТК и доставката на интернет?

Възможно е ако говорим за потребител от вътрешната ти мрежа. Мисля, че от log файла на рутера ще можеш да си направиш справка какви връзки генерират отделните потребители за даден период от време и от там да си направиш заключение кой е "виновника" и дали има такъв. Също така забиването на рутера може да се дължи и на самия него (грешки в софтуера). Никога не съм ползвал устройство от тази марка и нямам лично наблюдение върху работата им. От чисто любопитство...каква е цената на въпросния рутер с който се бориш от толкова време?

• Автор

ами въпросното животинче е от 58 сребърника ... а преди ден видях един ASUS за 32 долара .. леле няма да казвам какво ми е :) а относно рутера ... бе беше се стабилизирал за известно време и си работеше нормално но преди ден два .. какво му стана слънцето ли го напечи взе да си прави своеволия .... а и друго снощи тествах бях сам в мрежата от 17 4аса но 8:15 сутринта .. дарпах постоянно с 60 кб/с и веднаж не ме дисконектна или да завие модема .. и съседа след като стана в 8:15 и си пусна PC-то воала -> дисконект .. що е то ? някой някви идеи?

• Автор

Така да попитам ... ако един от юзарите в мрежата няма антивирусна програма ..( не знам какав трябва да си за да нямаш ама тое такав че няма) и 100% че ще има някой "бацил" .. възможно ли е тои да прецаква рутера и тои да забива и да прави тези проблеми .. тъй като този рутер няма фаиеруоу и предполагам че като има вирус и същевременно може както да пулава големи пакети така и да изпраща големи пакети и в един момент рутера да "блокира" ... така ли е или греша ?

Така да попитам ... ако един от юзарите в мрежата няма антивирусна програма ..( не знам какав трябва да си за да нямаш ама тое такав че няма) и 100% че ще има някой "бацил" .. възможно ли е тои да прецаква рутера и тои да забива и да прави тези проблеми .. тъй като този рутер няма фаиеруоу и предполагам че като има вирус и същевременно може както да пулава големи пакети така и да изпраща големи пакети и в един момент рутера да "блокира" ... така ли е или греша ?

Нали си с Repotec рутера ??? Как да няма firewall ???

◎ Integrates with 4 ports Fast Ethernet switch: 10/100Mbps MDI/MDIX auto-sensing

◎ Provides 10/100Mbps WAN interface to connect with DSL or cable modem for broadband Internet access

◎ Built-in NAT function: Allows multiple PCs and devices to share one Internet connection

◎ Browser-based interface configuration and management: OS independent, easy-to-use for consumer install

Built-in firewall to protect your Intranet

◎ Supports PPTP, L2TP

◎ Easy to upgrade: using Web or Windows Application to upgrade new version of firmware

:bye:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.