Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма против..

Featured Replies

Търся програма против "флууд".Някакъв начин да засека ип-то,което ме флууди или поне да го блокирам (ефективно).Намерих ип-то на флуудера,блокирах го - пак си флуудва (никакъв ефект).Благодаря предварително!

Каква ти е защитата.С какво го блокира?

Търся програма против "флууд".Някакъв начин да засека ип-то,което ме флууди или поне да го блокирам (ефективно).Намерих ип-то на флуудера,блокирах го - пак си флуудва (никакъв ефект).Благодаря предварително!

В една дълга дискувия обясних много пъти че такава защита може да ви предложи само вашия доставчик
  • Автор

Разбрах,че може и не само доставчика..Няма как 3912932199321 сървъра да са с защита,а моя да няма..И не е от доставчиците на поне 10 сървър,сигурен съм.Ако още ще спамите в темите ми и ще предлагате доставчика - по-добре не пишете..А относно поста на другия потребител..С NetLimiter засичах ип-тата,а с Comodo блокирвах,но не докара ефект Comodo-то.

Помощ ?

Трябва да използваш някоя защитна стена, коя точно ще съврши тази работа най-добре, се разбира като пробваш няколко. Трябва да разучиш как се настройва всяка за да постигнеш по-добър ефект, от този на стандартните настройки.

Най-добре доставчика на източника на атаките/флууда да реагира, но това става бавно, а и не винаги се установява на време или пък може да се съобщи.

Верно, при защитна стена на компютъра, хем той се товари, хем и връзката се товари, но по-добре така отколкото нищо да не се прави или да чакаш доставчик да направи нещо. Най-добре и двете разбира се, но...

Редактирано от supervas (преглед на промените)

• Автор

Някакви защитни стени да предложите ? Ако не може да дадете стена,която да засича ип-та,поне да ги блокирам,защото Comodo само "лъже",че е блокнало..

....

Верно, при защитна стена на компютъра, хем той се товари, хем и връзката се товари, но по-добре така отколкото нищо да не се прави или да чакаш доставчик да направи нещо. Най-добре и двете разбира се, но...

При защитна стена при вас канала вече е запълнен и ефекта от тази стена е 0, ама мнооого кръгла нула. Опитах се да обясня на питащия някои неща, но той не приема мнението ми
  • Автор

В какъв смисъл запълнен ?

При защитна стена при вас канала вече е запълнен и ефекта от тази стена е 0, ама мнооого кръгла нула. Опитах се да обясня на питащия някои неща, но той не приема мнението ми

http://en.wikipedia.org/wiki/Denial-of-service_attack#Methods_of_attack

Тук пише доста за разни наводнения и атаки. Не е нужно пакетите да са запълват целия капацитет за да направят пакост.

http://en.wikipedia....thods_of_attack

Тук пише доста за разни наводнения и атаки. Не е нужно пакетите да са запълват целия капацитет за да направят пакост.

и при коя от тях една защитна стена ще ви е от полза? наблюдавали ли сте какво става с един маршрутизатор, подложен на такава атака?

и при коя от тях една защитна стена ще ви е от полза? наблюдавали ли сте какво става с един маршрутизатор, подложен на такава атака?

Зависи от самата стена! Предполагам, че най-добрата ще е от полза. Между другото ето един списък на защитни стени: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_firewalls

Няма как защитна стена намираща се на компютъра на атакувания в случая Archy да го защити от flood.

Защитната стена може само да забрани на атакуващия да се свърже с определен порт на Archy, примерно порт 80 и това е всичко което може.

Но атакуващия може и да не иска да се свързва с определен порт, а просто да изпраща голямо количество пакети към компютъра на Archy до като запълни download канала.

Стената ще си върши работата за която е предназначена като забрани автоматично всички портове за атакуващия, но не може да премахва пакетите който пристигат към нея и задръстват връзката на Archy, това може да го направи доставчика.

п.п. Няма защитна стена която да ми забрани да изпращам пакети към нея, може да ги отхвърли като достигнат до нея, но не и да ми забрани да ги пращам.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.