Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно продажба на сайт!

Featured Replies

Драги ми потребители, бих желал да се допитам до Вашето мнение по един сериозен проблем! Преди няколко дни закупих един уебсайт за 1000$. Договорихме се с купувача да му преведа парите, а той да ми трансферне домейна и да ми даде данните за панела на сървъра! Подготвих едно споразумение за продажбата на домейна! Той го принтира, подписа, сканира го и ми го прати! Проблема е, че след превода ми изгубих връзка с него. Блокира ме в скайп! Въпросният човек не е българин, канадец е! Бихте ли ми дали съвет какво да направя! Мога ли да го съдя или нещо от този род, защото беше доста гадно от негова страна! Мога ли да докажа по някакъв начин, че не ми е предоставил домейна и панела? Много ще радвам да ми помогнете! Благодаря на всички, които ще се отзоват на помощ!

Ако сте платили през пеъпал можете да се оплачете и да се опитате да си върнете парите. Ако е през някоя друга система като Western Union мисля че можете да забравите... Иначе трябва да заведете дело, но в Канада (ако въобще човека е канадец)

Бихте ли ми дали съвет какво да направя! Мога ли да го съдя или нещо от този род, защото беше доста гадно от негова страна!

Според мен ако тръгнеш да се занимаваш да си възвърнеш парите ще направиш още много разходи и главоболия и накрая може и нищо да не излезе.

По добре ги прежали и да ти е обица на ухото с кой правиш бизнес. Къде ги намираш тези продавачи и какъв реитинг имат в уеб пространството че да им се доверяваш на честна дума.

• Автор

Ако сте платили през пеъпал можете да се оплачете и да се опитате да си върнете парите. Ако е през някоя друга система като Western Union мисля че можете да забравите... Иначе трябва да заведете дело, но в Канада (ако въобще човека е канадец)

Платил съм чрез банков трансфер! Притежавам само това споразумение за домейна с негов подпис и документ от плащането, но дори да мисля за делa, как бuх могъл да докажа? Той лесно би казал, че ми е дал сайта, аз няма как да докажа, че не е! Не знам как се действа. Моля помогнете.. не ми е до парите, а самият сайт и начина, по който бях измамен!

Според мен ако тръгнеш да се занимаваш да си възвърнеш парите ще направиш още много разходи и главоболия и накрая може и нищо да не излезе.

По добре ги прежали и да ти е обица на ухото с кой правиш бизнес. Къде ги намираш тези продавачи и какъв реитинг имат в уеб пространството че да им се доверяваш на честна дума.

Не ми пука какви разходи ще дойдат за отмъщението! Искам справедливост, но не знам как да докажа това, не знам процедурите..

Платил съм чрез банков трансфер! Притежавам само това споразумение за домейна с негов подпис и документ от плащането, но дори да мисля за делa, как бuх могъл да докажа? Той лесно би казал, че ми е дал сайта, аз няма как да докажа, че не е! Не знам как се действа. Моля помогнете.. не ми е до парите, а самият сайт и начина, по който бях измамен!

Не ми пука какви разходи ще дойдат за отмъщението! Искам справедливост, но не знам как да докажа това, не знам процедурите..

В такъв случай говорете с банката за трансфера и по-добре поитайте тях как да го върнете назад, защото не сте получил стоката за която сте платил.
  • Автор

В такъв случай говорете с банката за трансфера и по-добре поитайте тях как да го върнете назад, защото не сте получил стоката за която сте платил.

Добра идея, но парите са изтеглени!

Добра идея, но парите са изтеглени!

вие говорете с тях, обяснете им ситуацията. Освен това щом е банков трансфер би трябвало да имате данните на човека като истинско име, адрес и т.н.
  • Автор

вие говорете с тях, обяснете им ситуацията. Освен това щом е банков трансфер би трябвало да имате данните на човека като истинско име, адрес и т.н.

Данните предполагам ще може да се извлекат, но после какво следва? Как бих могъл да докажа? Дори да го "дърпам за ушите" до съда как да докажа, че не съм си взел сайта, той лесно ще каже, че съм му платил и ми е дал панелите!

Редактирано от Pepo Kitov (преглед на промените)

Данните предполагам ще може да се извлекат, но после какво следва? Как бих могъл да докажа? Дори да го "дърпам за ушите" до съда как да докажа, че не съм си взел сайта, той лесно ще каже, че съм му платил и ми е дал панелите!

по whois информцията за домейна например

или по логовете за това от къде са достъпвани последните пъти административните панели

....., но после какво следва?

После следва , за съжаление най-вероятно да изпиете "чаша студена вода" . Така е при нас с това "българското" законодателство , а и още повече , че ответната страна Вие сам не знаете, нито от къде е със сигурност , нито самоличността му ! Няма да Ви помогнат и каквито и да било Европейски регламентни , за съжаление !

или по логовете за това от къде са достъпвани последните пъти административните панели

Надеждата крепи човек.

После следва , за съжаление най-вероятно да изпиете "чаша студена вода" . Така е при нас с това "българското" законодателство , а и още повече , че ответната страна Вие сам не знаете, нито от къде е със сигурност , нито самоличността му ! Няма да Ви помогнат и каквито и да било Европейски регламентни , за съжаление !

Напротив, знае се самоличността му, както и адреса, нали сумата е платена чрез банков превод
  • Автор

Какво по точно означава "whois"?

Хубаво по логове, но едва ли е глупак, предполагам ще трансферне домейна и сървъра към други сайтове и IP и тогава е неуловим

Напротив, знае се самоличността му, както и адреса, нали сумата е платена чрез банков превод

Фалшив документ за самоличност , "приятел" в банката , доказателства = никакви ?, ако си заведе граждански иск в Канада или .... , някъде там , може и да му се "отвори парашута". Кофти работа , с 2 думи !

Какво по точно означава "whois"?

Хубаво по логове, но едва ли е глупак, предполагам ще трансферне домейна и сървъра към други сайтове и IP и тогава е неуловим

команда, която връща информация за собственика на домейна:

[root@dns ~]# whois dir.bg
[Querying whois.register.bg]
[whois.register.bg]

DOMAIN NAME: dir.bg
requested on: 04/05/1998 00:00:00 EEST
processed from: 04/05/1998 00:00:00 EEST
activated on: 08/05/1998 00:00:00 EEST
expires at: 08/05/2017 00:00:00 EEST
registration status: Registered

REGISTRANT:
DIR.BG AD
  7 Danail Dechev str., BG-1704 Sofia
  SOFIA, 1704
  BULGARIA

ADMINISTRATIVE CONTACT:
  Vladimir Jeglov
  [email protected]
  DIR.BG AD
  ul. Danail Dechev 7
  SOFIA, 1407
  BULGARIA
  tel: +359 2 9622019
  fax: +359 2 9623578
  NIC handle: VJ64878

TECHNICAL CONTACT(S):

Ivan Ivanov
  [email protected]
  DIR.BG AD
  7 Danail Delchev str., BG-1704 Sofia
  SOFIA, 1704
  BULGARIA
  tel: +359 2 9622019,+359 2 621131
  NIC handle: II49-RIPE

Tzvetan Tzvetkov
  [email protected]
  DIR.BG AD
  SOFIA, 1704
  BULGARIA
  NIC handle: TT490-RIPE

NAME SERVER INFORMATION:
ns2.dir.bg (194.145.63.13)
ns.dir.bg (194.145.63.2)

DNSSEC: Inactive

Фалшив документ за самоличност , "приятел" в банката , доказателства = никакви ?, ако си заведе граждански иск в Канада или .... , някъде там , може и да му се "отвори парашута". Кофти работа , с 2 думи !

не знам за Канада, но имам опит с Ирландия и положението е мноооооооооооооого по-различно от ...Фалшив документ за самоличност , "приятел" в банката....

В зависимост от съда това може да се приеме за доказателство

Капитане стига , предполагам знаеш , че това не е истина! /Ааааа в зависимост от съда - ДА , но не и в РБ/

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

Капитане стига , предполагам знаеш , че това не е истина! /Ааааа в зависимост от съда - ДА , но не и в РБ/

Делото трябва да се заведе (мисля) в Канада, не в България. За българското законодателство не искам да коментирам, когато е било времето съм писал официални статии и коментари по съществувщи и бъдеши закони
  • Автор

команда, която връща информация за собственика на домейна:

[root@dns ~]# whois dir.bg
[Querying whois.register.bg]
[whois.register.bg]

DOMAIN NAME: dir.bg
requested on: 04/05/1998 00:00:00 EEST
processed from: 04/05/1998 00:00:00 EEST
activated on: 08/05/1998 00:00:00 EEST
expires at: 08/05/2017 00:00:00 EEST
registration status: Registered

REGISTRANT:
DIR.BG AD
  7 Danail Dechev str., BG-1704 Sofia
  SOFIA, 1704
  BULGARIA

ADMINISTRATIVE CONTACT:
  Vladimir Jeglov
  [email protected]
  DIR.BG AD
  ul. Danail Dechev 7
  SOFIA, 1407
  BULGARIA
  tel: +359 2 9622019
  NIC handle: VJ64878

TECHNICAL CONTACT(S):

Ivan Ivanov
  [email protected]
  DIR.BG AD
  SOFIA, 1704
  BULGARIA
  NIC handle: II49-RIPE

Tzvetan Tzvetkov
  [email protected]
  DIR.BG AD
  SOFIA, 1704
  BULGARIA
  NIC handle: TT490-RIPE

NAME SERVER INFORMATION:
ns2.dir.bg (194.145.63.13)
ns.dir.bg (194.145.63.2)

DNSSEC: Inactive

не знам за Канада, но имам опит с Ирландия и положението е мноооооооооооооого по-различно от ...Фалшив документ за самоличност , "приятел" в банката....

явно това "whois" отпада, защото той лесно може да направи нов домейн акаунт с мои данни, то там доказателство за самоличност не искат! И пак да се измъкне! Или другата опция да мине с номера, че ми е дал данните за домейна, а аз съм го продал на друг човек! Не виждам изход

Редактирано от Pepo Kitov (преглед на промените)

явно това "whois" отпада, защото той лесно може да направи нов домейн акаунт с мои данни, то там доказателство за самоличност не искат! И пак да се измъкне! Или другата опция да мине с номера, че ми е дал данните за домейна, а аз съм го продал на друг човек! Не виждам изход

За домейна ще е (мисля) невъзможно да се измъкне, защото в регистраторите се пази кога е имало смяна, каква и т.н. За сайта... да, но кое за вас е по-ценно?
  • Автор

За домейна ще е (мисля) невъзможно да се измъкне, защото в регистраторите се пази кога е имало смяна, каква и т.н. За сайта... да, но кое за вас е по-ценно?

Той смяната може да я е направил веднага и тогава доказателството пак изчезва! За мен, какво вече споменах не са толкова важни нещата, които закупих, колкото самата справедливост

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.