Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Копие Диплома ВСУ "Черноризец храбър"

Featured Replies

Здравейте, Сблъсках се покрай мои познати с много странен проблем. След пожар (за щастие няма пострадали), на две мои познати им изгарят дипломите за Висше Образование. Дипломата на едната е от Велико Търново, а на другата от ВСУ. На приятелката от Велико Търново са и искали само някаква формална такса от 10-на лв., за да и дадат копие от дипломата, а на приятелката ми от ВСУ и искат 200лв. за същата услуга (не сме ходили на място, а така ни беше казано по телефона). Та въпроса ми е това нормално ли е да се искат 200лв. за копие на диплома ? Не съм запознат и за това питам - няма ли някакъв унифициран метод за всички висши училища при подобен случай (загуба/открадване/изгаряне и т.н. на диплома). Много ще съм благодарен, ако някой има и може да даде повече информация или се е сблъсквал с подобен случай във ВСУ.

ВСУ предполагам е Варненски свободен университет? Това е частен университет също както Бургаския свободен университет. Те сами си определят колко да са семестриалните такси, сесиите, таксите за поправка на изпити и всичко свързано с пари. Във Велико Търново предполагам университета е държавен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Да, в Търново е държавен, а ВСУ е частен. Все си мисля, че жената, с която говорихме по телефона не ме е разбрала. Няколко пъти казах, че искам само да ми пусне от принтера едно копие, а тя постоянно ми говореше да се отписва в държавен вестник и да се прави нова или нещо подобно. Затова, ако има направо някой, който в момента учи във ВСУ и може да даде прясна информация ще съм много благодарен.

Все си мисля, че жената, с която говорихме по телефона не ме е разбрала. Няколко пъти казах, че искам само да ми пусне от принтера едно копие, а тя постоянно ми говореше да се отписва в държавен вестник и да се прави нова или нещо подобно.

Не може просто да се принтира нова диплома!

Мисля, че трябва да се извади дубликат. Също така, май че трябва да се пусне някаква обява във вестник, че старата диплома е унищожена. А и не знам дали ще се извади в някакъв срок или когато раздават следващите дипломи на завършилите. Ако се налага да изчака и трябва дипломата да се представи някъде, може да се извади уверение, че се е дипломирала и дипломата предстои да бъде дадена, но това също може да се заплаща, ако има определена такса.

Но най-добре да се консултира със специалист, тъй като това го пиша по спомени за един колега, който си загуби дипломата и аз питах администрацията как стоят нещата, но в друг университет.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.