Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса свързани с висшето образование

Featured Replies

1. Мога ли да си сменя специалноста? (1курс съм ) 2. Каква е процедурата ? (някакви приравнителни изпити предполагам) Ако някой е на ясно как точно става моля да пише.Благодаря

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

1. Мога ли да си сменя специалноста? (1курс съм )

2. Каква е процедурата ? (някакви приравнителни изпити предполагам)

1. Може да се прехвърлите в друга специалност, но след като завършите първи курс.

2. Има изискване за минимален успех, а след прехвърлянето започвате новата специалност като студент в първи курс. Но за повече информация се обърнете към администрацията на учебното заведение.

И мен ме интересува това. Има разлика дали сменяш само специалността или и университета. За специалност ти трябва среден успех между 4,5 и 5,5 и приравнителни изпити. Доколкото разбрах ако ги вземеш се записваш втори курс другата специалност втората година. Зависи къде учиш. Мен ме интересува ако искам да се запиша в друг университет първа година задължитлно ли е да завърша тази година със специалността, която не ми харесва? Защото дипломата ми е в този и се чудя дали ще ми я дадат ако не си взема изпитите

Студент си, пък не знаеш как се пише наясно!

Е то и доцентите уж са доценти, ама...В учебника ми по химия на една страница има 5-6 грешки - най-вече при членуването

ПП: http://www.tu-varna.bg/tu-varnaumo/images/stories/pravilnici/pravilnik_prava_zadylgenia.pdf

Това е правилникът на моя университет. В твоя може да е различно. Накрая пише за преместване в друг университет

Редактирано от Cell (преглед на промените)

• Автор

Студент си, пък не знаеш как се пише наясно!

за чуждестранен гражданин бългърският ми език е що годе добър? Пък и като гледам българските студенти как говорят "правилен" български ако мога така да се изразя сорри както казвате вие но има още какво да се желае относно правоговора на бългърския студент ,че допускам някои правописни грешки е допустимо.

Но това сега не ме вълнува питам как може да сменя специалноста си ? тази която уча в момента въобще не ми допада

Каква е процедурата ?

Трябва ли да правя така наречените доброволни дарения и тези приравнителни изпити кога трябва да ги издържа

Редактирано от Saadetin Zinnureyn (преглед на промените)

Но това сега не ме вълнува питам как може да сменя специалноста си ? тази която уча в момента въобще не ми допада

Ами аз съм ти отговорил. Или се прехвърляш след завършена първа година без поправки и започваш от първи курс новата специалност - има една тънкост, че вероятно ще ти гледат дали са взети успешно съответните приемни изпити при кандидатстването, които може да се искат за новата специалност, ако има такива. Другият вариант е да кандидатстваш отново, като може да използваш някоя от получените си оценки от предишния си кандидатстудентски изпит. Но не можеш просто ей така да си смениш специалността по никое време през първия семестър. Ако ще сменяш специалността, първата година така или иначе е вече изгубена за теб. И все пак, обърни се към администрацията на университета, в който учиш, за да ти кажат как точно стоят нещата в подробности.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Ами аз съм ти отговорил. Или се прехвърляш след завършена първа година без поправки и започваш от първи курс новата специалност - има една тънкост, че вероятно ще ти гледат дали са взети успешно съответните приемни изпити при кандидатстването, които може да се искат за новата специалност, ако има такива. Другият вариант е да кандидатстваш отново, като може да използваш някоя от получените си оценки от предишния си кандидатстудентски изпит. Но не можеш просто ей така да си смениш специалността по никое време през първия семестър. Ако ще сменяш специалността, първата година така или иначе е вече изгубена за теб. И все пак, обърни се към администрацията на университета, в който учиш, за да ти кажат как точно стоят нещата в подробности.

Да и благодаря за информацията.

Знам че не мога да се преместя по средата на 1 семестър преместването става в края на годината след като издържа всички изпити както вие казахте в по горния коментар.

Интересува ме тези приравнителни изпити кога ще трябва да ги издържа пък и ако се преместя минавам на частна поръчка за това има ли смисъл да си стъжнявам живота или не.

Другият вариант не мисля да го пускам в употреба тоест да кандидатствам отново

Интересува ме тези приравнителни изпити кога ще трябва да ги издържа пък и ако се преместя минавам на частна поръчка за това има ли смисъл да си стъжнявам живота или не.

Ама какви приравнителни изпити ще се взимат, след като записвате новата специалност като студент в 1 курс и започвате от нулата?!

Проблем може да има, ако специалността се записва, например, с два успешни кандидатстудентски изпита, но е взет успешно само единият от тях и трябва да се държи отново, за да имате право да се прехвърлите.

Оттук вече отидете в учебния отдел на вашия факултет и вижте как стоят нещата конкретно във вашия университет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.