Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: XBMC Media Center 10.1

Featured Replies

http://xbmc.org/download/

XBMC е носител на няколко награди за медиен център.Изглежда добре и има широка общност.

В момента XBMC може да се използва, за да се плейват почти всички популярни аудио и видео формати.Той е проектиран за възпроизвеждане в мрежата, така че можете да стриймвате мултимедия от всяко място в къщата или директно от интернет с помощта на практически всеки протокол на разположение.

XBMC може да плейва компактдискове и DVD дискове директно от диск или графичен файл, почти всички популярни формати от вашия твърд диск, и дори файлове в ZIP и RAR архиви. Тя дори ще сканира вашите медии и автоматично ще създаде персонализирана библиотека, пълна с кутии, описания.

Програмата притежава също плейлист и слайдшоу функции,прогноза за времето и много аудио визуализации. След като бъде инсталиран, компютърът ви ще се превърне в напълно функционален мултимедиен джубокс.

Публикувано изображение

За жалост без мултимедино дистанционно не може да се усетят и 1/10 от преимуществата му

• 3 месеца по-късно...

Има дистанционни и за около 30 лв. Аз пробвах и една програма за Bluetooth Remote и използвах телефона като дистанционно. Програмата е много добра.

• 5 месеца по-късно...

Имам проблем с програмата като я стартирам ми дава грешка моля помогнете ми

Имам проблем с програмата като я стартирам ми дава грешка моля помогнете ми

Моля дай повече информация: какво точно е съобщението на грешката, коя версия на програмата си инсталирал, каква ОС използваш (уиндоус какъв точно> XP,Vista,7,8,9... 32 или 64 битов .... ако пък не е уиндоус, какво ползваш тогава? Има версия на XBMC дори и за смартфони!?); Също така кога се появи въпросния проблем, XBMC работеше ли преди или още след прясна инсталация дава тази грешка? Ако пък имате време и настроение, може да приложите и снимка на екрана с грешката.

Версия на програмата е 11 Палзвам Windows xp 32 Бита 512 рам 1 гигахерц процесор Проблема е още след инсталирането

Редактирано от ii4koo (преглед на промените)

Според XBMC Wiki, минималните системни изисквания за windows са както следва:

• OS minimum supported: Windows XP with Service Pack 3.
  • OS recommended: Windows 7, which is required for hardware video decoding.
  • Windows Home Server and Windows Server are not supported but have been reported to work with some tweaks.
  • For end-users the recommended minimum requirement is a x86-based computer, with a Graphic adapter that supports DirectX version 9.0c.
  • x86 (Intel/AMD-based) processor with SSE support.

• ATI/AMD, Intel, or NVIDIA graphic controller.

• ATI Radeon R420 (X800) or newer supported, ATI Radeon R700 (HD 4000) or newer recommended.
    • Intel GMA 950 (945G) or newer supported, Intel GMA X4500HD (G45) or newer recommended.
    • NVIDIA GeForce 6-Series and newer supported, GeForce 8-Series and newer recommended.
Хубаво е да провериш, дали имаш инсталирани съответните видео драйвери nVidia/ATi/Intel и DirectX 9.0c . Какъв модел ти е видеокартата? Както виждаш не е посочен минимум за количеството RAM памет, защото видео плеърите като цяло не се нуждаят от много. Ако искаш да изключим и тази вероятност (недостатъчно RAM), за експеримента затвори временно отворените програми в уиндоус - повечето иконки в системния трей имат опция Exit, Quit, Изход или нещо от сорта... Кажи, същото съобщение за грешка излиза ли ти и при други програми? Каква антивирусна използваш?

П.С: Намерих сходни проблеми на твоят в форума на XBMC тук и тук. Оказва се, че и в двата разгледани случая, компютрите хардуерно или софтуерно не отговарят на изискванията. Вариантите са даунгрейд до версия 10 на програмата или да инсталираш XBMC в някоя линукс дистрибуция (там системните изисквания и консумацията на ресурси са по-ниски), например УСУ (българска линукс дистрибуция). Можеш разбира се да инвестираш и в съвременна видеокарта с хардуерно видео-ускорение (намират се все още модели с AGP), но при условие, че останалите компоненти останат неактуални вероятно няма да е достатъчно.

Редактирано от Phoenix.bg (преглед на промените)

• Автор

Според мен не покривате изискванията откъм хардуер.Не сте споменали модела на процесора но се ориентирам по тактовата честота..Аз се извинявам,че преди не поствах версията на Windows,която се поддържа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.