Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Canon pixma ip 1000

Featured Replies

Здравейте!Имам следния проблем:Днес исках да принтирам един документ,пуснах принтера,но ми излезе съобщение,че е офлайн.Проверих кабелите,тонер касетите са сменени вчера,настройките не са променяни.Проверих в контролния панел,всичко изглеждаше наред,опитах няколко неща ,но нищо не се промени...Когато пише "готов",ми дава грешка при печатането.Възможно ли е да е токов удар?...Моля помогнете!

Редактирано от regiii (преглед на промените)

Здравейте!Имам следния проблем:Днес исках да принтирам един документ,пуснах принтера,но ми излезе съобщение,че е офлайн.Проверих кабелите,тонер касетите са сменени вчера,настройките не са променяни.Проверих в контролния панел,всичко изглеждаше наред,опитах няколко неща ,но нищо не се промени...Когато пише "готов",ми дава грешка при печатането.Възможно ли е да е токов удар?...Моля помогнете!

<{POST_SNAPBACK}>

Имам абсолютно същият принтер.Когато в Status Monitor пише,че е оффлайн значи или,че не е пуснат или не е свързан към компютъра.Значи провери дали е включен или дали кабела не е прекъснат.А и самото копче за пускане не е много стабилно,тоест при натиск може да се е разместило.Другото което се сещам-провери в Properties->Adwance->трябва да има отметка на Always Awailable.

Ако не е от тези неща по-добре го занеси на техник.Ако е в гаранция още по-добре.

• Автор

Еми всичко изглежда в ред.Обаче продължава да пише,че е офлайн sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

А какво е съобщението за грешка, което ти дава при печатането?

Напиши го точно за да видим какво може да ти се помогне.

Опитай се да пуснеш тест страница, но не от компютъра. Ако си я изпринтира значи принтера е наред и проблема ти е чисто до настройки, ако не го занеси в сервиз.

• Автор

Преинсталирах го,но сега ми пише Принтер нот респондинк.А опцията в контролния панел коя от двете е: използвай принтера онлайн или използвай принтера онлайн?

Опитай се да пуснеш тест страница, но не от компютъра. Ако си я изпринтира значи принтера е наред и проблема ти е чисто до настройки, ако не го занеси в сервиз.

<{POST_SNAPBACK}>

не си прав , дори и да пусне тест страница може проблема да му е в USB на принтера

Преинсталирах го,но сега ми пише Принтер нот респондинк.А опцията в контролния панел коя от двете е: използвай принтера онлайн или използвай принтера онлайн?

<{POST_SNAPBACK}>

Oпцията в контрол-панела трябва да е: Използвай принтера онлайн.

Но щом ти пише: printer not responding - това означава, че принтера не отговаря на командите от РС-то, коeто може да е причинено от мнoго неща: повреден принтер, кофти порт на принтера, кофти кабел, кофти порт на РС-то, скапан драйвер, омазан Вин, пък и друго.

Намери приятел с РС, където не е инсталиран този принтер, направи му инсталация там(желателно с друг кабел) и ако тръгне - проблема е в твоето РС, ако не - проблема е в принтера и се налага сервиз. :bye:

• Автор
Намери приятел с РС, където не е инсталиран този принтер, направи му инсталация там

Ами то май само този вариант остана...Благодаря за съветите,ще пробвам! :bye:

• 2 седмици по-късно...

не си прав , дори и да пусне тест страница може проблема да му е в USB на принтера

<{POST_SNAPBACK}>

Ако успее да пусне тест страница от принтера, независимо, че не е зададена от компютъра ще разбере дали проблема е в самия принтер или настройки или USB кабел.

• 1 година по-късно...

И аз имам проблем с този принтер... всичко си му беше ОК! Принтираше си съвсем нормално, никакви проблеми нямаше.. В последно време обач епринтираше баща ми само и затова се съмнявам, че той нещо е направил...

Тръгвам да принтирам, но ми изписва "Printer not responding." Не знам какво да правя... sad.gif

"Printer not responding."

Или не разпознава принтера поради липса на драйвери или нещо из настройките трябва да се пипне.

Или не разпознава принтера поради липса на драйвери или нещо из настройките трябва да се пипне.

Яснооо... обаче аз изобщо не разбирам! Тези дни ми преинсталираха компютъра... и всичко за принтера го нямаше... а съм си изгубила диска... свалях някакви драйвери, но не става... sad.gif ;(

Прителката ми е същата хакерка като тебе :clap: и все аз и оправям бъркотиите,които прави с компютъра си.Дори наскоро и търсих драйвери за принтера,защото незнаеше къде си е оставила дискът,а принтера беше същия ip 1000 и намерих каквото трябваше,но непомня в кой сайт беше.Ще се опитам да ти ги намеря,но не обещавам нищо.

Прителката ми е същата хакерка като тебе :clap: и все аз и оправям бъркотиите,които прави с компютъра си.Дори наскоро и търсих драйвери за принтера,защото незнаеше къде си е оставила дискът,а принтера беше същия ip 1000 и намерих каквото трябваше,но непомня в кой сайт беше.Ще се опитам да ти ги намеря,но не обещавам нищо.

Благодаря... cool.gif

Защо не опиташ с тези драйвери http://printers.free-driver-download.com/C...ws-2000-XP.html

но са само за windows 2000 и windows xp

успех :ph34r: ,ако не става опитаи в goole.com с тези думи ip1000 driver и си избери нещо от сайтовете cool.gif

Благодаря много и особено за последния линк! Аз вчера си го бях свалила, но не бях го използвала... Оправих всичко, тази сутрин принтерчето ми тръгна... :P Много се радваааааааам :yanim: И още веднъж - благодаряя :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.