Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да използвам само част от мощността на котле De Dietrich" MC 90 ?

Featured Replies

Здравейте, у нас имам газово котле, което е 90 киловата, дали има начин да използвам по малка част от мощността му ?

Здравейте, у нас имам газово котле, което е 90 киловата, дали има начин да използвам по малка част от мощността му ?

Смятате ли, че с написаното от Вас, някой може да ви даде пълноценен отговор на въпроса? И да не иска, пак може да сгреши. Знае се само, че котлето е 90 киловата.А дали сте сигурна даже ми се струва , че и вие не знаете.

Отделно от въпроса не може да се разбере как и за какво ще "използвам по малка част от мощността му" ? :ohmy:

• Автор

Смятате ли, че с написаното от Вас, някой може да ви даде пълноценен отговор на въпроса? И да не иска, пак може да сгреши. Знае се само, че котлето е 90 киловата.А дали сте сигурна даже ми се струва , че и вие не знаете.

Котлето е купено от Рувекс модела е "De Dietrich" MC 90. Ако мислиш че се бъзикам и не съм наясно с удоволствие бих се обзаложила с теб на едно по-малко - 45 киловатово котле ;)

Направи ми впечатление че бойлера на е заземен.

Имах проблем със моя. Взех да си търся техник в Пловдив но приятели ми се оплакаха от "не коректни майстори" и си намерих добър сервиз, който ми изпратиха техник. Имат и сайт може да ги видиш ран сервиз нет

Този бойлер не тече ли някъде отвътре?Няма нужда да се намаля мощността,при 3kW имаш по бързо затопляне на водата,а също така знам че е добре да не превишава 60 градуса,разбира се и най-добре е да бъде включен постоянно,от там идва икономията на енергия.

За какво се използва?

Този бойлер не тече ли някъде отвътре?Няма нужда да се намаля мощността,при 3kW имаш по бързо затопляне на водата,а също така знам че е добре да не превишава 60 градуса,разбира се и най-добре е да бъде включен постоянно,от там идва икономията на енергия.

За какво се използва?

Хайде, разлаи кучетата и виж се изписали още 9-10 страници за този прословут бойлер :)
  • Автор

За какво се използва?

използва се за да топли вода в бойлер и за да топли парното.

Отделно от въпроса не може да се разбере как и за какво ще "използвам по малка част от мощността му" ? :ohmy:

Мощноста на котела се намалява от сервизните настройки, може да работи и на 30 кв без проблеми. Обърнете се към сервиза ,

Котлето е купено от Рувекс модела е "De Dietrich" MC 90. Ако мислиш че се бъзикам и не съм наясно с удоволствие бих се обзаложила с теб на едно по-малко - 45 киловатово котле ;)

Да бе, да! Че да вземеш да спечелиш а аз да го плащам!!! Каква си хитруша :P

използва се за да топли вода в бойлер и за да топли парното.

Отново нищо не може да се разбере какво всъщност питаш

1.)Имаш газово котле, което е с капацитет 90 kW До тук ясно.

2.)Това котел ти подгрява вода за парното и за бойлера До тук също е ясно.

Какво обаче искаш повече ?

Отново нищо не може да се разбере какво всъщност питаш

1.)Имаш газово котле, което е с капацитет 90 kW До тук ясно.

2.)Това котел ти подгрява вода за парното и за бойлера До тук също е ясно.

Какво обаче искаш повече ?

МС90 може да работи с различни мощности за отопление и бойлер
  • Автор

не искам повече, искам просто котела да работи с по-малка мощност...

Мощноста на котела се намалява от сервизните настройки, може да работи и на 30 кв без проблеми. Обърнете се към сервиза ,

От рувекс казват че не може да се настрои така, че да използва по-малко киловати...

не искам повече, искам просто котела да работи с по-малка мощност...

От рувекс казват че не може да се настрои така, че да използва по-малко киловати...

Ако котела е МС90 може да се настрои, променят се обротите на вентилатора Монтирал съм такива котли и

съм добре запознат с тях Ако сте от Търново мога да ви посетя и да го регулирам

• Автор

от софия съм... ще се поинтересувам за оборотите на вентилатора.

Ама защо да работи на по-малка мощност ?

Какъв е смисълът от това ?

Смисълът е че сега се сипват 2000 лева газ и свършват за 2-3 месеца а ако се намали мощността ще стигат за една година.

от софия съм... ще се поинтересувам за оборотите на вентилатора.

Смисълът е че сега се сипват 2000 лева газ и свършват за 2-3 месеца а ако се намали мощността ще стигат за една година.

Но пък....ще ви е студено пред зимата и началото на пролетта!
  • Автор

Но пък....ще ви е студено пред зимата и началото на пролетта!

Не виждам защо трябва да ни е студено при положение че квадратури двойни и тройни на нашата се топлят от 45 киловатови котлета...

Олее.....Разбрах.

НО, според това, което знам

За затоплянето на определен обем въздух или вода до определена температура се изисква определена мощност.

Малък пример - за да затоплите един бойлер от 100 литра вода ви трябват 3 kW мощност.

Ако сте с бойлер с нагревател 3 kW - това ще направите за точно 1 час.

Ако сте с бойлер с нагревател 1,5 кW - ще стане за 2 часа,

При всички положения ви ще употребите 3 kW енергия - и с по-големия, и с по-малкия. Като цена ще ви бъде абсолютно същото и в двата случая.

Сега прехвърлете примера ми на цялата къща, която отоплявате - там имате един обем въздух , който щете, не щете трябва да загреете.Дали ще бъде с котле 90 kW, или с котле 45 kW - цената, която ще плащате в края на сезона за енергията е абсолютно същата.

Единствената разлика е, че при по-малката мощност на котлето то ще работи по-дълго време за да достигне зададената му температура на въздуха в стаите, а при по-високата мощност - ще работи по-кратко ( вижте по-горе примера ми с водата и бойлера) .

Дали ще спестите пари от сметката си за газ обаче много се съмнявам.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.