Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентът на Реал (Мадрид) подаде оставка!

Featured Replies

Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес подаде оставка, съобщават испанските медии.

Това стана на извънредно заседание на съвета на директорите на клуба, което се проведе късно в понеделник на стадион "Сантяго Бернабеу" заради последните неуспехи на отбора.

Перес ще бъде заменен от члена на борда на директорите и досегашен вицепрезидент Фернандо Мартин.

"Реал се нуждае от спешни промени и сега е удачният момент да напусна поста", каза Перес пред журналистите. "С напускането си давам възможност на Реал за обновление и развитие".

Перес обясни още, че решението е назряло у него след двете загуби във важни мачове - 0:1 от Арсенал в Шампионската лига и 1:2 от скромния състав на Майорка в първенството.

Перес беше избран за президент на клуба през 2000-ата година, а през 2004-а година спечели изборите отново. Именно неговата политика превърна Реал (Мадрид) в "Лос галактикос", след като бяха закупени футболисти като Дейвид Бекъм, Луиш Фиго, Зинедин Зидан, Роналдо, както и привлечените съвсем наскоро бразилци Жулио Баптища и Рoбиньо.

За добро или за лошо???

Не знам защо,но Флорентино Перес ми е един от най-омразните хора във футбола.Сякаш като купуваше скъпи играчи не заради самия отбор,а просто за да остане в историята.И като Реал са "ел галактикос" това не пречи на слабаци в Испания да ги унизяват там където ги срещнат.Може и да постигнаха някакви успехи,но за тези пари трябваше още доста време да са номер 1 и нещо сметките май се объркаха иначе не виждам защо ще си подава оставката.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Проблемът на Реал Мадрид беше в това , че те вземаха футболисти постигнали всичко ( златни топки, титли, купи, купища пари, уважение, признание ) . Всичко това води до демотивация в отбора , като се има предвид че 99% от играчите бяха постигнали всичко във футбола . Още не мога да простя на Перес, че купи онова манекенче Бекъм за сметка на извънземното Роналдинъо . Нека вече се спре с купуването на големи звезди , и да започне се налагат млади и перспективни играчи (не казвам че трябва да са от школата на Реал) .

• Автор
Не знам защо,но Флорентино Перес ми е един от най-омразните хора във футбола.Сякаш като купуваше скъпи играчи не заради самия отбор,а просто за да остане в историята.И като Реал са "ел галактикос" това не пречи на слабаци в Испания да ги унизяват там където ги срещнат.Може и да постигнаха някакви успехи,но за тези пари трябваше още доста време да са номер 1 и нещо сметките май се объркаха иначе не виждам защо ще си подава оставката.

<{POST_SNAPBACK}>

Той човека си взе играчите заради парите които му носят. 50% от рекламите и парите за играчите отиват в клуба. А и вече според най-новата статистика те са най-богатия клуб в света следван от Ман. Юнайтед!!! така че и той допринесе с нещо макар че сега всеки (почти) ги бия където им паднат.

Той човека си взе играчите заради парите които му носят. 50% от рекламите и парите за играчите отиват в клуба. А и вече според най-новата статистика те са най-богатия клуб в света следван от Ман. Юнайтед!!! така че и той допринесе с нещо макар че сега всеки (почти) ги бия където им паднат.

<{POST_SNAPBACK}>

Е не е ли малко странно,че след като ги направи най-богатия клуб изведнъж напуска,защото отдавна победите не са критерий за това дали някой управлява даден клуб добре,а финансовото състояние в което се намира дадения клуб.Всичко е бизнес и Флорентино Перез може да е добър бизнесмен,но май повече си оправи неговото си състояние отколкото това на Реал.И съм сигурен,че догодина надали Реал пак ще са най-богатия клуб в света.

• Автор
Е не е ли малко странно,че след като ги направи най-богатия клуб изведнъж напуска,защото отдавна победите не са критерий за това дали някой управлява даден клуб добре,а финансовото състояние в което се намира дадения клуб.Всичко е бизнес и Флорентино Перез може да е добър бизнесмен,но май повече си оправи неговото си състояние отколкото това на Реал.И съм сигурен,че догодина надали Реал пак ще са най-богатия клуб в света.

<{POST_SNAPBACK}>

Честно казано Ман. Юнайтед си бяха почти 7-8 години най-богатия клуб, и никой не можеше да им го успори! А че Перес Реал си беше бизнес всички го знаеха! но все пак спечелиха 2 пъти Шампионска лига и 1 път мисля че в Испания, а можеше да си прави бизнеса и без тва! Да не говорим че от 2001 до 2003 година Реал играеха НАЙ-красивия футбол на света с едно докосване.

Редактирано от AirTime (преглед на промените)

Честно казано Ман. Юнайтед си бяха почти 7-8 години най-богатия клуб, и никой не можеше да им го успори! А че Перес Реал си беше бизнес всички го знаеха! но все пак спечелиха 2 пъти Шампионска лига и 1 път мисля че в Испания, а можеше да си прави бизнеса и без тва!

<{POST_SNAPBACK}>

Надали един стройтелен предприемач като Флорентино Перез би изкарал толкова пари колкото от Реал(М).Така,че цялото му управление в Реал за мен си беше чиста проба начин да си напълни сметката.Всъщност президентите на повечето отбори за това и се заемат да управляват такива клубове.Влагат много,ама и искат да вземат два пъти повече.То си е тяхно право,но губи май само футбола.Поздрави!

• Автор
Надали един стройтелен предприемач като Флорентино Перез би изкарал толкова пари колкото от Реал(М).Така,че цялото му управление в Реал за мен си беше чиста проба начин да си напълни сметката.Всъщност президентите на повечето отбори за това и се заемат да управляват такива клубове.Влагат много,ама и искат да вземат два пъти повече.То си е тяхно право,но губи май само футбола.Поздрави!

<{POST_SNAPBACK}>

Е много ясно че той ако няма сметка няма въобще да се заема!!! Поне сам си тръгна човека, а не като кой беше Хесус Хил който даже го съдиха за какви ли не злоупотреби!!! Както и да е надявам се следващия да има малко мозък и да купя млади играчи които искат да се докажат е и да не са спечелили нещо във футбола иначе няма да има мотивация!!! :wors::)

• Автор

Новият президент на Реал Мадрид Фернандо Мартин отправи строго предупреждение към играчите на отбора - тези, които не се посветят изцяло на каузата на клуба, няма да бъдат добре третирани.

"Не искам отбор от милионери. Искам отбор от превъзходни спортисти, които работят по 24 часа на ден, за да постигнат най-доброто за радост на феновете", каза Мартин.

"Тези играчи, които си мислят, че могат да останат и просто да отбиват номера, грешат. Тези, които се борят и проливат пот за фланелката, ще имат пълната подкрепа на клуба и на мен. Няма да се поколебая да взема крайни решения, ако хората не се раздават напълно за Реал (Мадрид)", заяви президентът на "Белия балет".

Фернандо Мартин обяви, че ще сформира специална комисия, която да оценява усилията, които всеки един играч полага, както и поведението му на и извън терена.

Много добре ще направи тоя човечец дано да попромени малко обстановката!!

Като гледах представянето на Фернандо Мартин като президент на Реал(М) тоя човек ми се видя изключително строг,а и май наистина ще подгони Роналдо и компания заради нощният живот,който обичат да водят.И ми се струва,че половината "галактикос" ще поемат към други места,където нещата не са толкова напечени.

Ерата на Перес завърши с хаос

Реал се превърна в клуб, в който маркетингът властваше над футбола

Сид Лоу

Императорът с величествени одежди най-накрая осъзна своята голота. Флорентино Перес, архитектът на "галактическия" тим, най-великият романтик във футбола или неговият най-голям циник, напусна Реал (Мадрид) след шест триумфални години. Той поне осъзна, че освен успехите провалите на отбора бяха също така и негови. При него отборът претендираше да бъде футболно чудо, каквото всъщност не беше.

Под управлението на Перес Реал шумно наричаше себе си най-великия клуб в света. Реалността в последните три години се надсмя над това високомерие. Човекът, който смени четирима спортни директори и седем треньори и услужливо бе определян като ненадминат от вицепрезидента Емилио Бутрагеньо, в крайна сметка пое вината върху себе си.

Перес изостави Реал на 10 точки от върха в Примера, извън турнира за Купата на краля и пред отпадане от Шампионската лига. Ако отборът остане с празни ръце, това ще бъде трета поредна година без голям трофей.

Такава суша историята не помни от 1950-53 г.В последните четири години от управлението на Перес Реал бавно се свличаше надолу и в Шампионската лига. След триумфа през 2001/02 отборът отпадна последователно на полуфинал, четвъртфинал, а накрая и на осминафинал. Това бе най-слабото му представяне от създаването на лигата през 1995 г. Тази година Реал е напът да се прости с турнира на същата фаза. И всичко това въпреки присъствието на мегазвезди и събирането на чудовищен талант. Определено това бе най-известният отбор в световната история.

Когато обаче президентът на такъв клуб си мисли, че разбира от всичко, това вещае неприятности. Навсякъде другаде един-два сезона без трофей се приемат нормално - Барселона е имала периоди от шест безплодни години. Но не и Реал. Не и когато мнимото им превъзходство се натрапваше толкова яростно.

Нямаше нищо случайно в това, че цяла Испания злостно се радваше на поражението на Реал във финала за Купата на краля през 2002 г. Мачът се игра на стадион "Бернабеу" в Мадрид навръх 100-годишнината на клуба. Празненствата тогава включваха посещение при папата, при краля и в ООН. По случай юбилея се направиха четири филма и три околосветски турнета. За момент изглеждаше, че всичко това си струваше - Реал бе по-впечатляващ дори от 11-те звезди, които ФИФА подбра специално за мач, посветен на годишнината. В този момент медиите дружно възпяваха Реал.

А успехите всъщност бяха преувеличени Роналдо никога не е печелил КЕШ. Дейвид Бекъм не е вдигнал трофей, откакто пристигна в клуба през 2003 г. Капитанът на Англия не може да бъде обвиняван, но това бе началото на края. Със сигурност Реал увеличи значително своите приходи, но на кой футболен фен му пука от състоянието на банковата сметка? А освен приходите се увеличиха неимоверно и разходите - 420 милиона евро годишно само за трансфери. А нетната заплата на един играч достигна до близо 6 млн. евро на сезон.

Реал се провали не въпреки мегазвездите, а точно заради тях. Перес създаде неуправляемо чудовище, разединен състав от презадоволени и позастарели играчи. Реал се превърна в клуб, в който маркетингът властваше над футболните достойнства. Обиколките в Далечния изток бяха по-важни от предсезонната подготовка. Титулярите знаеха, че винаги ще останат такива, а резервите бяха наясно, че ще продължат да търкат пейката, каквото и да се случи. В този отбор

или си звезда, или си редовно подценяван Огромен плакат близо до "Бернабеу" изобразява някои от мегазвездите в действие. "Сякаш те са единствените в тима", коментира тъжно един техен съотборник. В последните три години през Реал минаха шестима треньори, до един лишени от всякакви правомощия. Когато Мариано Гарсия Ремон остави веднъж Роналдо на пейката, Перес го попита: "Ти за кого се мислиш, че да оставяш Роналдо резерва?" "Аз съм треньорът", отговори Гарсия Рамон. След няколко дни той беше вече бивш треньор. На твърде много играчи просто не им пукаше какво става с отбора, а тези, които взимаха присърце нещата, бяха страшно изнервени. "Този клуб загуби душата си", каза един от тях след загубата от Барселона през ноември. А вече загуби и своя император. Галактическата ера приключи. Сега може би Реал отново ще стане футболен отбор.

7 Дни спорт

Четох още че строителната фирма на Перес е увеличила 3 пъти оборота си откакто тои е начело на Реал,а новия президент е някаква мижитурка назначена от Перес.Били са състуденти и сега са съдружници в строителния бизнес.Освен продажбата на някоя друга псевдозвезда други кардинални промени не очаквам.Следващите избори за президент са през 2008.Дано Реал да стъпи на краката си,фен съм на Барса,но така не е интересно.Трябва да има повече заплетани мачове в първенството.Един от любимите ми мачове е Реал-Ман.Юнаитед.Играха за шампионската лига(не помня коя година беше) обаче е един от наи-красивите двубои които съм гледал.Жалко за добрия отбор които Перес превърна в машина за пари. :wors:

• Автор
Ерата на Перес завърши с хаос

Реал се превърна в клуб, в който маркетингът властваше над футбола

Сид Лоу

Императорът с величествени одежди най-накрая осъзна своята голота. Флорентино Перес, архитектът на "галактическия" тим, най-великият романтик във футбола или неговият най-голям циник, напусна Реал (Мадрид) след шест триумфални години. Той поне осъзна, че освен успехите провалите на отбора бяха също така и негови. При него отборът претендираше да бъде футболно чудо, каквото всъщност не беше.

Под управлението на Перес Реал шумно наричаше себе си най-великия клуб в света. Реалността в последните три години се надсмя над това високомерие. Човекът, който смени четирима спортни директори и седем треньори и услужливо бе определян като ненадминат от вицепрезидента Емилио Бутрагеньо, в крайна сметка пое вината върху себе си.

Перес изостави Реал на 10 точки от върха в Примера, извън турнира за Купата на краля и пред отпадане от Шампионската лига. Ако отборът остане с празни ръце, това ще бъде трета поредна година без голям трофей.

Такава суша историята не помни от 1950-53 г.В последните четири години от управлението на Перес Реал бавно се свличаше надолу и в Шампионската лига. След триумфа през 2001/02 отборът отпадна последователно на полуфинал, четвъртфинал, а накрая и на осминафинал. Това бе най-слабото му представяне от създаването на лигата през 1995 г. Тази година Реал е напът да се прости с турнира на същата фаза. И всичко това въпреки присъствието на мегазвезди и събирането на чудовищен талант. Определено това бе най-известният отбор в световната история.

Когато обаче президентът на такъв клуб си мисли, че разбира от всичко, това вещае неприятности. Навсякъде другаде един-два сезона без трофей се приемат нормално - Барселона е имала периоди от шест безплодни години. Но не и Реал. Не и когато мнимото им превъзходство се натрапваше толкова яростно.

Нямаше нищо случайно в това, че цяла Испания злостно се радваше на поражението на Реал във финала за Купата на краля през 2002 г. Мачът се игра на стадион "Бернабеу" в Мадрид навръх 100-годишнината на клуба. Празненствата тогава включваха посещение при папата, при краля и в ООН. По случай юбилея се направиха четири филма и три околосветски турнета. За момент изглеждаше, че всичко това си струваше - Реал бе по-впечатляващ дори от 11-те звезди, които ФИФА подбра специално за мач, посветен на годишнината. В този момент медиите дружно възпяваха Реал.

А успехите всъщност бяха преувеличени Роналдо никога не е печелил КЕШ. Дейвид Бекъм не е вдигнал трофей, откакто пристигна в клуба през 2003 г. Капитанът на Англия не може да бъде обвиняван, но това бе началото на края. Със сигурност Реал увеличи значително своите приходи, но на кой футболен фен му пука от състоянието на банковата сметка? А освен приходите се увеличиха неимоверно и разходите - 420 милиона евро годишно само за трансфери. А нетната заплата на един играч достигна до близо 6 млн. евро на сезон.

Реал се провали не въпреки мегазвездите, а точно заради тях. Перес създаде неуправляемо чудовище, разединен състав от презадоволени и позастарели играчи. Реал се превърна в клуб, в който маркетингът властваше над футболните достойнства. Обиколките в Далечния изток бяха по-важни от предсезонната подготовка. Титулярите знаеха, че винаги ще останат такива, а резервите бяха наясно, че ще продължат да търкат пейката, каквото и да се случи. В този отбор

или си звезда, или си редовно подценяван Огромен плакат близо до "Бернабеу" изобразява някои от мегазвездите в действие. "Сякаш те са единствените в тима", коментира тъжно един техен съотборник. В последните три години през Реал минаха шестима треньори, до един лишени от всякакви правомощия. Когато Мариано Гарсия Ремон остави веднъж Роналдо на пейката, Перес го попита: "Ти за кого се мислиш, че да оставяш Роналдо резерва?" "Аз съм треньорът", отговори Гарсия Рамон. След няколко дни той беше вече бивш треньор. На твърде много играчи просто не им пукаше какво става с отбора, а тези, които взимаха присърце нещата, бяха страшно изнервени. "Този клуб загуби душата си", каза един от тях след загубата от Барселона през ноември. А вече загуби и своя император. Галактическата ера приключи. Сега може би Реал отново ще стане футболен отбор.

7 Дни спорт

Четох още че строителната фирма на Перес е увеличила 3 пъти оборота си откакто тои е начело на Реал,а новия президент е някаква мижитурка назначена от Перес.Били са състуденти и сега са съдружници в строителния бизнес.Освен продажбата на някоя друга псевдозвезда други кардинални промени не очаквам.Следващите избори за президент са през 2008.Дано Реал да стъпи на краката си,фен съм на Барса,но така не е интересно.Трябва да има повече заплетани мачове в първенството.Един от любимите ми мачове е Реал-Ман.Юнаитед.Играха за шампионската лига(не помня коя година беше) обаче е един от наи-красивите двубои които съм гледал.Жалко за добрия отбор които Перес превърна в машина за пари. :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

квото и да си говорят Реал играеха най-красивия футбол в света, и даже в сегашния си състав Барса не могат да ги надминат! :wors:

признавам си,че не съм фен на Реал(дори ги мразя :eek: ),но за мен най-голямото престъпление на ръководителите му беше,че махнаха Дел Боске - той като че ли нямаше страх от никого(затова и го махнаха) и направи чудеса,като се има в предвид състоянието на отбора по негово време cool.gif

признавам си,че не съм фен на Реал(дори ги мразя :clap: ),но за мен най-голямото престъпление на ръководителите му беше,че махнаха Дел Боске - той като че ли нямаше страх от никого(затова и го махнаха) и направи чудеса,като се има в предвид състоянието на отбора по негово време  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Така става когато промениш нещо в отбор който върви добре.

Този Дел Боске наистина знаеше как да работи със звездите.

• Автор
Така става когато промениш нещо в отбор който върви добре.

Този Дел Боске наистина знаеше как да работи със звездите.

<{POST_SNAPBACK}>

Така си е поне при Дел Боске не се караха толкова много!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.