Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване но нов монитор и смисъла от това

Featured Replies

Здравейте,правя си планове в скоро време(макар и все още да не се знае колко скоро ще е) да си взема хубав монитор.По принцип не съм претенциозен,но в случай не е така и държа да е с голяма опреснителна способност.Така де да има много херци.Гледам че само геймърските монитори имат над 100(обикновено 120) и се ориентирам към такъв.Но тук идват и въпросителните: 1-Видеото ми е АМД,а въпросните монитори в 3Д режим работят с Нвидия.Нали това не е проблем за обикновеното ползване на такъв тип монитори(в смисъл 3Д да е изключено).Следващата карта ще е Нвидия и тогава ще се пробва тази опция. 2-Видеото ми е HD 6850 и се чудя как такъв монитор ще се отрази на играта ми.Както казах не съм претенциозен и игрите ги играя на средни настройки(обикновено даже не се бутам в тях и ползвам заводски зададените).Че така де с тази карта и такъв монитор(Full HD 24'' 1920x1080) ще имам ли що годе конфортна игра на новите и бъдещите заглавия. Не питам за конкретен модел и не искам да предлагате вариянти,защото както казах още не се знае кога ще се купува,а надали ще е преди лятото.Въпроса е има ли смисъл от това да се събират пари за такова ЧУДО с тази видео карта. Имаше и още какво да питам,но в момента не ми идва на акъла какво беше.Както и да е,ако се сетя ще редактирам.

Редактирано от HectorDomingez (преглед на промените)

Според мен не - няма смисъл от геймърски 120Hz монитор и nVidia 3D Vision, освен ако не са ти проблем парите и може спокойно да си позволиш подобна глезотия. Сега не мога да намеря линка, но в реални тестове един пич беше тествал много игри с 3D Vision се оплакваше, че чак с GTX570 се играе горе-долу нормално без фреймрейта да пада под нива недостатъчни за 3D. От друга страна обаче, ако играеш много мултиплейър шутъри като CoD, BF 2/3, CS и т.н. няма да си ограничен на 60FPS заради честотата на опресняване на не-геймърските монитори и ще си по-точен. Аз не съм фен на това, ама хора които играят много такива игри казват, че имало доста голяма разлика между игра на 60 и на 100FPS. Все пак зависи колко точно геймиш и т.н. Ако е за разпускане 2-3 дни в седмицата за по час-два и не си про-геймър не си заслужава 3D монитор. И все пак това е мое лично мнение с което не си длъжен да се съобразяваш - просто казвам защо аз съм против.

• Автор

Аз 3Д така и така няма да играя.Идеята ми за 3Д е след време ако си взема Нвидия карта да пробвам някой филм ако се намери.А иначе за честотата на опресняване тези обикновените на по 60-70 херца които са,са ми доста кофти.Явно очите ми са по чувствителни не знам и затова се ориентирам геймърските варианти.Може би ще трябва да се замисля за някакви очила докато съм на компютъра.Иначе парите са проблема....

Редактирано от HectorDomingez (преглед на промените)

А иначе за честотата на опресняване тези обикновените на по 60-70 херца които са,са ми доста кофти.

Това не е свързано с херците, а с качествата на самия монитор. При LCD/LED херците не са водещият критерий за натоварването на очите, пък и тези технологии си работят най-оптимално на 60 херца.

• Автор

Е добре значи,когато събера 300-350 лв ще пиша за да препоръчате конкретен модел.Благодаря за отговорите!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.