Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Q:Кой лаптоп да купя?

Featured Replies

Привет колебая се между това леново за покупка на лаптоп до 1800лв макс lenovo y570 и между този Асус заради най-вече екрана и хард диска,относно 15ка full hd намерих само този модел на парите които са ми като буджет 1800лв макс,можете ли да ми кажете относно факта,че като цяло за видео монтаж го взимам и мисля,че заради екрана ще вади много добра картина спрямо леновто и така като гледам от 1400 до 1800лв само този асус намира 15ка с full hd като лаптоп с харддиск 7200rpm като за парите ми се струва добре,видео картата гледам на аусуса, че е GT550 с 2 гб рам а на леново 555m 1gb DDR5,но не знам в случая коя е по-добрата карта, имали голяма разлика от видео картите DDR3 И гледам по-новите от 555(включително) са DDR5 заслужава ли си да си взема леново заради видео картата,че е ДДР5 но не с full HD екран,здрав ли е така стабилно направен някави характерни бъгове говоря най-вече за асуса като изпълнение някой имали го ?

Привет колебая се между това леново за покупка на лаптоп до 1800лв макс lenovo y570 и между този Асус заради най-вече екрана и хард диска,относно 15ка full hd намерих само този модел на парите които са ми като буджет 1800лв макс,можете ли да ми кажете относно факта,че като цяло за видео монтаж го взимам и мисля,че заради екрана ще вади много добра картина спрямо леновто и така като гледам от 1400 до 1800лв само този асус намира 15ка с full hd като лаптоп с харддиск 7200rpm като за парите ми се струва добре,видео картата гледам на аусуса, че е GT550 с 2 гб рам а на леново 555m 1gb DDR5,но не знам в случая коя е по-добрата карта, имали голяма разлика от видео картите DDR3 И гледам по-новите от 555(включително) са DDR5 заслужава ли си да си взема леново заради видео картата,че е ДДР5 но не с full HD екран,здрав ли е така стабилно направен някави характерни бъгове говоря най-вече за асуса като изпълнение някой имали го ?

Добри машинки, според мен по-добре си вземи леново, по-евтин е а й с по-добри характеристики :-)

Ако искаш хвърли едно око на тези, може някой да ти хареса повече:

http://www.bomba.bg/computers/notebooks/laptopi.html?dir=asc&notebook_ram_memory=303&order=price

http://www.bomba.bg/computers/notebooks/laptopi.html?dir=asc&notebook_ram_memory=302&order=price

Леновото е с по-добър процесор и видео а е по-евтино. За мен нещата са ясни. Да се говори при тоя диагонал са ФулХД ми се вижда смешно. Вържи го към ТВ или монитор ако искаш качество.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

благодря,но все пак по-мойта запитвания никой не казва нищо... ?

Леновото е с NVIDIA GeForce GT 555M 2GB GDDR5 а не 1GB. И да Асуса е с по-бавна карта с по-бавната памет. Да не забравяме и процесора. Асуса му е плюс по-бързия хард и повечето памет а резолюцията не е никакво предимство (само дига цената) при тоя диагонал. Даваш 200 лв. повече за по-ниско производителна машина.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Здравей!

Аз ти препоръчвам HP Envy като например този - има всичко, което изискваш.Жалко, че в БГ ги няма все още. А от тези които си избрал - леновото е по-добрия избор.

• Автор

Добре а тука в случая може ли да се говори за по-добър лаптоп този acer http://www.technopolis.bg/b2c/details/517542/P11010101/Laptop-ACER-AS5755G-2678G1TMNKS от леновото,понеже с 2гб рам повече и с уш по-нова карта... ? може ли да се каже и хард диск 1 терабайт ?

Редактирано от LaMe (преглед на промените)

Щом ти е за видеомонтаж паметта на видеокартата не е важна, но е хубаво да е с повече CUDA cores, ако ползваш приложения, които ползват CUDA. GT 425M, GT 435M, GT 525M, GT 540M, и GT 555M, но само тази в Lenovo-то и GT 630M са с 96 cuda cores и се различават само по честотата на ядрото и паметта, за това е все едно каква видеокарта ще има лаптопа. Има GT 555M и GT 635M, които са със 144 CUDA ядра, ама май не влизат в ценовия клас на горепосочените модели. А ако софтуера с който работиш не поддържа CUDA ускорение, може спокойно да работиш и с Intel HD Graphics. Друго, какви са ти приоритетите - задължително ли 15 инча, лицензирана ОС трябва ли, за друго освен за работа ще се ползва ли, важна ли е издръжливостта на батерията? А теглото на лаптопа? Последно, колко е максималната сума, която си готов да отделиш за машината и защо не ползваш старата си тема? ;)

Като говорим за сериозна работа и това видеообработка и ако е професионално забрави за лаптоп ! Истинското решение си е десктоп с поне 24' монитор с IPS матрица !

• Автор

Щом ти е за видеомонтаж паметта на видеокартата не е важна, но е хубаво да е с повече CUDA cores, ако ползваш приложения, които ползват CUDA. GT 425M, GT 435M, GT 525M, GT 540M, и GT 555M, но само тази в Lenovo-то и GT 630M са с 96 cuda cores и се различават само по честотата на ядрото и паметта, за това е все едно каква видеокарта ще има лаптопа. Има GT 555M и GT 635M, които са със 144 CUDA ядра, ама май не влизат в ценовия клас на горепосочените модели. А ако софтуера с който работиш не поддържа CUDA ускорение, може спокойно да работиш и с Intel HD Graphics. Друго, какви са ти приоритетите - задължително ли 15 инча, лицензирана ОС трябва ли, за друго освен за работа ще се ползва ли, важна ли е издръжливостта на батерията? А теглото на лаптопа? Последно, колко е максималната сума, която си готов да отделиш за машината и защо не ползваш старата си тема? ;)

Сумата която мога да приготв е макс 1800лв,обаче това леново не пише ли че е GT555M и пак е с 96 CUDA , относни теглото мисля да е макс 2.5 т.е търся си 15ка не 17ка, относно това държа да е с I7 и виждам,че за тези пари няма възможност да си взема и бърз хардиск-имам предвид 7200rpm не 500, но видях, че на всякъде е така,какво предлагаш ти някакво по-добро решение от Леновото за пари до 1800лв ? или това е за момента най-актуално на най-удобни пари ? За батерията нямам голямо изискване понеже ще си се ползва най-вече вътре на леновото батерията добра ли е всъщност?

• Автор

DELL XPS 15 L502x ми се струва най-подходящ в случая.

с какво Della превъзхожда Lenovoto ? картата с 144 CORE-a ли е всъщност,виждам,че харда е с7200рпм и процеосра е по-мощен от на леновото само с това ли го превъзхожда?

XPS е бизнес клас с алуминиево шаси - доста по-здраво и по-студено спрямо мултимедийните пластмасови Леново и Асус, има и глезотийки, като подсветка на клавиатурата, USB 3.0, HDMI 1.4, 4 години гаранция и т.н. Просто е друг клас машина.

• Автор

а относно видео картата леновото с по-добрата карта ли е ?

Разликата в игрите между GT 540 DDR3 96 cores и GT 555 DDR5 96 cores е около 10%, което на практика е неразличимо. При обработка на видео скоростта на паметта на видеокартата не влияе на производителността, така че няма да има разлика.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.