Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изведнъж компютърът ми стана изключително бавен.

Featured Replies

Ще помоля за малко помощ, защото се видях в чудо с това бавене. Досега компютъра не е бавил абсолютно никога, самото бавене се изразява в изключително бавно зареждане на операционната система ( Windows XP ) - зареждане, което отнема около две минути . Следва бавно отваряне на папките, засичане на песни и филми, пясъчен часовник, а най-вече изключително баван запис върху ДВД диск - преди два дни записах едно ДВД за 8 минути, днес за едно ми отне 30, а за още едно 35. При интернета даунлоудването и ъплоудването са на добро ниво. Има една лампичка, в долната дясна част на кутията, която свети почти постоянно в жълто и премигва. Самия компютър е на 3 години и половина Intel Pentium 4 640, 3200 MHz (16 x 200) с RAM 2 x 512 Mb Дънна платка Foxconn P4M8907MA Series (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) Хард - MAXTOR STM3250820AS 250 GB, 7200 RPM, SATA-II Мисля, че температурите са нормални. Компютъра редовно се почиства от прах. Чистя го и с CCleanar, а и редовно го дефрагмантирам. Ще съм много Благодарен, ако някой ме насочи какъв е евентуално проблема.

Дефрагментирането не е много добре да се прави често. CCleaner изобщо не е много добра програма за почистване и оптимизиране. Препоръчвам ти Auslogics BoostSpeed.

А може би му е време и да се преинсталира не мислиш ли ? Със какво следиш температурите, този Presscot едва ли стой охладен под 40 градуса. Моя съвет е първо да преинсталнеш уина и да добавиш една две перки в кутията ,ако нямаш никакви.

amd World не съм съгласен, че трябва да преинсталира... Моя съвет е да провериш за вируси, да освободиш малко памет в C: (ако там ти е уина, ако не е там направо преинсталация :D), да спреш някои от програмите да стартират с уиндоус, да си обновиш драйвърите на видео, дъно, процесор и да споделиш резултата :) ПП: Казваш, че изведнъж е станал бавен. Помисли и за въпроса какво си инсталирал 1-2 дена преди да започне да бави цялата система. Сподели с нас ако си инсталирал нещо предишните 2 дена и ще се опитаме да помогнеме и с това :P

Редактирано от Soul Of The Robot (преглед на промените)

CCleaner е отлична програма, която почиства каквото е нужно без опасност да си навредиш на компютъра. Забавянето може да се дължи на десетки причини, от вируси до това, диска да работи в PIO вместо в DMA. Виж в Task manager кой процес товари, това първо бих направил. За дефрагментирането съм съгласен, не е нужно да се прави прекалено често. Общите съвети за оптимизиране - изключи индексирането, виж пейдж файла да е с еднакъв мин и макс и т.н. ... потърси във форума, има много теми по въпроса.

Компютъра редовно се почиства от прах. Чистя го и с CCleanar, а и редовно го дефрагмантирам.

Хубаво е компютъра да се почиства,но чак толкова редовно не е нужно,същото се отнася и за дефрагментирането,правете го само когато има нужда!!!

CCleaner изобщо не е много добра програма за почистване и оптимизиране.

Бъркаш и аз доскоро така си мислех,но не е така както казваш,програмата си е много добра + това си е безплатна,даже в съчетание с тази програмка http://soft.softodrom.ru/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%82%D1%8C/1153/ компютъра ти става чук!

Междудругото каква антивирусна ползваш mistost ?И кога за последно сканира с нея компютъра си?

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички отзовали се! Изключих индексирането, намалих до минимум автоматично стартиращите се програми, а пейдж файла е наред. Махнах абсолютно всичко ненужно от C-то. Наскоро не съм инсталирал нови програми. Ползвам антивирусна програма avast 4.8, проверих за вируси под safe mode - чисто е. Проверявам температурите с Everest - нормални са, има и два вентилатора в кутията, освен това компютърът е в хладна стая. Все пак, искам да спомена, че преди няколко месеца имах проблеми с компютъра. Имаше странни забивания при зареждане на ОС, просто забиваше и не искаше да я зареди, а лампичката си светеше в жълто постоянно. Когато се оправяше изскачаше син екран и започваше да отброява някакви проценти. Около 5-6 пъти заби и докато работеше, когато се прибирах го заварвах забил, но след рестарт се оправяше, след това следваше основно чистене. Това се случи за първи път преди 4-5 месеца. Въпреки тези, според мен, необичайни неща, не е бавил и за момент, не знаех какво е това нещо пясъчен часовник, а дисковете ги печеше за 7-8 минути, въпреки че някои от тях забиваха на един от плеърите ми. Последно ми заби така около Нова година. Съжалявам, че не споменах тези факти, но може и да имат отношения към проблема. Аз съм лаик и не разбирам чак толкова, колкото вас,приятели, затова и пиша тук.

Благодаря на всички отзовали се!

Изключих индексирането, намалих до минимум автоматично стартиращите се програми, а пейдж файла е наред. Махнах абсолютно всичко ненужно от C-то. Наскоро не съм инсталирал нови програми.

Ползвам антивирусна програма avast 4.8, проверих за вируси под safe mode - чисто е.

Проверявам температурите с Everest - нормални са, има и два вентилатора в кутията, освен това компютърът е в хладна стая.

Все пак, искам да спомена, че преди няколко месеца имах проблеми с компютъра. Имаше странни забивания при зареждане на ОС, просто забиваше и не искаше да я зареди, а лампичката си светеше в жълто постоянно. Когато се оправяше изскачаше син екран и започваше да отброява някакви проценти. Около 5-6 пъти заби и докато работеше, когато се прибирах го заварвах забил, но след рестарт се оправяше, след това следваше основно чистене. Това се случи за първи път преди 4-5 месеца. Въпреки тези, според мен, необичайни неща, не е бавил и за момент, не знаех какво е това нещо пясъчен часовник, а дисковете ги печеше за 7-8 минути, въпреки че някои от тях забиваха на един от плеърите ми. Последно ми заби така около Нова година. Съжалявам, че не споменах тези факти, но може и да имат отношения към проблема. Аз съм лаик и не разбирам чак толкова, колкото вас,приятели, затова и пиша тук.

опитвал ли си с лайв CD да видиш как се държи системата , ако ги няма тези проблеми значи проблема е софтуерен , а ако пак си е така значи нещо в хардуера не е наред

...

А погледна ли дали диска не е превключил в PIO?... На мен ми се е случвало, имах подобни забивания/забавяния.

диска да работи в PIO вместо в DMA.

За това нищо не си казал. Провери ли?

"Ползвам антивирусна програма avast 4.8, проверих за вируси под safe mode - чисто е ". Актуалната версия е 6? Сложи я и пак сканирай,даже може и с това да направиш една проверка. http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free Теглиш free версията. И не сканирай под safe mod,а в нормален режим.

Също така този син екран и отборояването ме води до мисълта за CHKDSK ( чек диск ), което означава проверка на диска. :) Защо не свалиш програмата Victoria и направиш един тест на хард диска с програмата. Ето тема която мисля, че ще ти бъде полезна :)http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168782

Това със синия екран и процентите ми звучи като проблем с диска или паметта. Тествай ги!

• Автор

Качих 6-та версия на avast, както пробвах и с другата програма, но пак нищо. Проверих в device maneger и ето резултата : Primery IDE Channel - Current Transfer Mode : PIO Mode Seccundary Transfer Mode - Current Transfer Mode : Ultra DMA Mode 5 Да ви кажа честно, не знам за какво говори това. Ако дадете съвети ще сте безценни. По-късно смятам да разуча и програмата Victoria и да го тествам.

• Автор

Благодаря, ba40_kiro64, оправих диска да работи в DMA вместо в PIO, следвайки указанията в статията, която посочи. Вече не бави и всичко е наред засега. Благодаря и на останалите! А харда мога да се опитам да го пооправя с HDD Regenerator, ако ми препоръчате, разбира се.

Никога не пречи да му пуснете едно сканиране :). Аз моя ( 80GB ) мислех, че е наред докато един ден не се повереди файловата система (NFTS) и преинсталирах уин-а, сканирах с Victoria и открих два лоши сектора ( а си мислех, че харда макар и остарял ) си е здрав. Е оказа се че не е и сега си взех един 320GB SATA2 за 30 лева от един приятел :) и в момента си карам и с двата :P

Благодаря, ba40_kiro64, оправих диска да работи в DMA вместо в PIO, следвайки указанията в статията, която посочи. Вече не бави и всичко е наред засега. Благодаря и на останалите! А харда мога да се опитам да го пооправя с HDD Regenerator, ако ми препоръчате, разбира се.

Имам във къщи лаптоп, който е със повредени сектори. Знам всеки предлага своята програма аз ще обясня как изолирах лошите сектори. Та значи имам едно Live CD на Hiren's Boot CD. Та след рестарт , когато зареди от CD-то под DOS избирам HDAT2.Поправката отнема доста време, но пък си струва да се спаси диска.
  • Автор

Благодаря още веднъж, ba40_kiro, най-вероятно ще пробвам и този ти съвет.

Soul Of The Robot, искам да те попитам нормално ли е да ми излиза това при опит за проверка с Victoria - http://prikachi.com/...75/4419175B.png

Харда ми е MAXTOR STM3250820AS 250 GB, 7200 RPM, SATA-II

Редактирано от mistost (преглед на промените)

Благодаря още веднъж, ba40_kiro, най-вероятно ще пробвам и този ти съвет.

Soul Of The Robot, искам да те попитам нормално ли е да ми излиза това при опит за проверка с Victoria - http://prikachi.com/...75/4419175B.png

Харда ми е MAXTOR STM3250820AS 250 GB, 7200 RPM, SATA-II

С тези програми се работи изключително и основно под DOS или версия на Windows, която е базирана на DOS. NT бранда Windows-си не ти дават low-level достъп до диска.

Изтегли си Hiren's boot cd, зареди от него и стартирай програмата от там. Аз лично предпочитам MHDD, има повече възможности и работи с повече видове интерфейси.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.