Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане и проблеми с дъно P5Q pro

Featured Replies

Здравейте!Тъй като съм нов търсих нещо по темата,но не намерих подходящо обяснение.Проблема ми е следния-вентилатора на кутията ми спрял(без да забележа),и на следващия старт получих звуков сигнал-предупреждение след което компа изпадна в нещо като суспензия.Превключих вентилатора в съседния конектор(pwr_fan) и работи.Не знам дали проблема е от дъното(дали не подава напрежение на cha_fan1),но не съм мерил дали се появява напрежение защото без включен вентилатор май не се подава такова.Въпроса ми е защо когато поставя 3х1 гб рам,системата започва да се бъгва?Знам,че няма реципрочност в случая но WinXP 86(32-бита) поддържа(вижда )не повече от 3,25-3,5 гб рам.Отделно съм наясно,че така не може да работи dual channel рам.

Какво имате впредивд с това: "Системата се бъгва"?

• Автор

Започва да не се държи нормално-не вижда определени елементи,форсира се странно(въпреки,че е поставена на мах пауър сейвинг от EPU),зацепва отвреме навреме,син екран(2-3 за 3месеца)....и т.н.

Първо уточнете точно за кой вентилатор става въпрос. На процесора, някой от вкарващите/изкарващи на кутията ? Къде е бил включен преди ? Отделно различни памети, с различни тайминги, може да имат проблеми със съвместимоста. По този въпрос може да се пусне един memtest с различни комбинации от плочките памет, за да се установи къде е проблемът. И махнете power saving настройките за известно време, докато се изчистят проблемите. Проверки за вируси пускани ли са, температурите на компонентите в норма ли са ?

• Автор

Ако си зачел горе вентилатора е да вади въздух(на кутията-марка Tacens 12v 0,25a 3w 80x80mm),беше вкл.на cha_fan1.Рама е3 еднакви плочки Kingston.http://prikachi.com/images/815/4467815o.jpg http://prikachi.com/images.php?images/815/4467815o.jpg

Суспензия-дефинирай значението на този термин...?!

Суспензия,да не е аналогично на експанзия...?!

Суспензия в смисъл заспиване...ако се събуждаш!

Очаквам да ми пишете...Кумчо Вълчо,Батман...

От снимката, която си дал, след като сложих лупата, видях, че програмата отчита обща системна памет 2GB, на две плочки от по 1GB. Третата или не си я сложил, или не я отчита. Липсва информация. А в предишния си пост не беше уточнил, че е вентилатора, който вади въздух. Има още доста препоръки какво да направиш, за да установиш проблемите с оперативната памет. След като ги изпълниш, очакваме и ние да ни пишеш. Поздрави и от Робин.

• Автор

От снимката, която си дал, след като сложих лупата, видях, че програмата отчита обща системна памет 2GB, на две плочки от по 1GB. Третата или не си я сложил, или не я отчита. Липсва информация. А в предишния си пост не беше уточнил, че е вентилатора, който вади въздух.

Има още доста препоръки какво да направиш, за да установиш проблемите с оперативната памет. След като ги изпълниш, очакваме и ние да ни пишеш.

Поздрави и от Робин.

Поздрави на Робин,както започнах нов съм.Не вижда 3та плочка рам,защото съм я отстранил-така всичко е ок.Температурите са ок мисля,казвай понататък.

Температурите са ок мисля,

Най-добре да видим точни данни от AIDA64 и CoreTemp.

казвай понататък.

...може да се пусне един memtest с различни комбинации от плочките памет, за да се установи къде е проблемът. И махнете power saving настройките за известно време, докато се изчистят проблемите. Проверки за вируси пускани ли са...

• Автор

Най-добре да видим точни данни от AIDA64 и CoreTemp.

сн2.JPG:

http://dox.bg/files/dw?a=2c22edab11

сн3.JPG:

http://dox.bg/files/dw?a=1785735ac2

от тук се виждат по-добре,няма проблем при тестване всичко е нормално.Кажете нещо за вентилатора.

Пауър сейвинга не пречи-със сигурност(пробвах и без EPU)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.