Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Представяне при валидация / w3

Featured Replies

Здравейте! Занимавам се изработка на любителски сайтове (по-скоро хоби) и материята ми е достатъчно понятна, но за бизнеса ми трябва професионално изготвен сайт. Поради тази причина се доверих на професионална фирма, която предлага хостинг, изработка, поддръжка и повечето удобства за които се сетите. Съответно за тази услуга заплатих еднократна такса за изработка и отделно ежемесечна такса за поддръжка и всичко останало. Наясно съм с цените за тези услуги, но все пак още една минимална заплата за поддръжката на месец не е малко за малкия и среден бизнес, особено когато е сезонен :) И така, на въпроса: Нормално ли е при проверка на сайта ми в www.validator.w3.org сайта ми да връща 69 грешки и 67 предупреждения, след като сайта е на повече от 3 години и всеки месец получавам едни отчети, че били работили по оптимизацията му по незнам си колко часа седмично и отделно още толкова човекочаса били нужни за промените които съм поискал. Тоест дали валидатора приема някои "правилни" сегменти от сорса за погрешни и дали тези грешки са един вид "служебни". Искам да знам дали имам правото да търся отговорност на доставчика на услугата. Сигурен съм, че има значение какви са грешките, но мисля, че разбирате на къде бия... Благодаря предварително. P.S. Обикновено по българските форуми, като питаш нещо поне 12 професора ти обясняват колко си тъп, но моля не бъдете крайно критични. Ако не съм прав, предпочитам обяснение защо е така, иначе обидите може на лично.

• 2 седмици по-късно...

Първо ще наблегна на валидатора на W3. Това, което основно проверява е дали страницата е кодирана спрямо DOCTYPE-а посочен в кода й. Всеки доктайп си има свой правила на писане, които се различават малко от тези на останалите доктайпове (например при един доктайп могат да се използват frame тагове, а в друг - не). За разлика от валидатора, уеб браузърите са далеч по благосклонни (освен може би IE) към смесици на стандарти и грешки спрямо доктайпа. Това, което е важното е, че сайт с грешки не би бил проблем за потребителите му (не мога да кажа същото за роботите на търсачките). Друг аспект на този проблем е ако сайтът е с много или изцяло направен на флаш. Просто кодът, който генерира флашът, никога не се прием добре от валидатора (но иначе си бачка добре). Малко програмисти пограмират по даден стандарт, а още по-малко знаят, кои правила вървят с даден доктайп. Сайт с грешки е нормално да има и не е голям проблем за потребителите му. Сайт с по-малко грешки обаче, е по удобен и надежден сред голям набор от браузери и ботове на търсачки, последното от които го прави и по благоприятен за оптимизация. В крайна сметка всеки клиент има право да поиска най-добрите услуги срещу съответното заплащане. Ако смяташ, че плащаш повече от колкото получаваш или сайтът не е това, което си поискал е нормално да си потърсиш дължимото.

Редактирано от deputamadre (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.