Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте ако някой ми каже откъде да си взема "Изкуството на войната" на Николо Макиавели (може и на английски) си режа главата.(без Хеликон защото е вносна и немога да си я взема от магазина)

Здравейте ако някой ми каже откъде да си взема "Изкуството на войната" на Николо Макиавели (може и на английски) си режа главата.(без Хеликон защото е вносна и немога да си я взема от магазина)

Искаш да кажеш от Sun Tzu!!!

http://www.artofwarsuntzu.com/Art%20of%20War%20PDF.pdf

Последно? Изкуството на войната или Принцът?

Залагам си двете м.да, че тоя с ник "mafiota4" е чул за Макиавели покрай идола на всички пишман "гето бойци"- Тупак Шакур.

• Автор

Брао дай да ти ги отрежа защото го знам от "Алхимикът" така че се гръмни.А ако някой знае откъде да си купя книгата да казва.

Последно? Изкуството на войната или Принцът?

Изкуството на войната

Брао дай да ти ги отрежа защото го знам от "Алхимикът" така че се гръмни.А ако някой знае откъде да си купя книгата да казва.

Изкуството на войната

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=34074

http://www.trud.cc/?cid=9&pid=10123&lng=bg

Значи от една от любимите книги на манекенките...Прогресираш, Уотсън, прогресираш...

Човекът вероятно има предвид "Алхимикът" от поредицата "Тайните на безсмъртния Никола Фламел" на Майкъл Скот, а не едноименната книга на Пауло Коелю, с която очевидно се бъркате...

Иронията настрана...Похвално е, че младежът се е захванал с по-сериозна от обичайната за него литература( дори и от драсканицата на Скот да е разбрал за Макиавели, не става по-розово положението). Дано продължи все в тази възходяща насока, а не се окаже поредният фойерверк. Макар че си е чист оксиморон неграмотен човек(пич, слагай тея препинателни знаци-запетайка, точка...) да чете сериозна литература. Но нали светът е пъстър и изненади дебнат отвсякъде...

Иронията настрана...Похвално е, че младежът се е захванал с по-сериозна от обичайната за него литература( дори и от драсканицата на Скот да е разбрал за Макиавели, не става по-розово положението). Дано продължи все в тази възходяща насока, а не се окаже поредният фойерверк. Макар че си е чист оксиморон неграмотен човек(пич, слагай тея препинателни знаци-запетайка, точка...) да чете сериозна литература. Но нали светът е пъстър и изненади дебнат отвсякъде...

Ами и на мен не ми харесаха вашите писания. Първо, очевидно не сте запознат с книгите, които споменавате (т.е. "една от любимите книги на манекенките" и "драсканицата на Скот"), но изказвате мнение за тях. Да коментирате нещо, което не познавате говори лошо за вас. После налетяхте на mafiota4, напълно неоснователно. Всеки има право да чете, каквото си поиска и това, че сте си "заплюли" определена част от литературата, не ви дава право на такива снизходителни коментари.

Макар че си е чист оксиморон неграмотен човек(пич, слагай тея препинателни знаци-запетайка, точка...) да чете сериозна литература.

Странно изказване. А аз си мислех, че именно чрез четене се ограмотяват хората.
  • Автор

Е най-накрая един интелигентен човек да се появи.Браво Flare знаеш за какво става въпрос.

Значи от една от любимите книги на манекенките...Прогресираш, Уотсън, прогресираш...

Колкото до това явно си поредния глупак,който говори без покритие и не е запознат с литературата(за съжаление явно чета много по-интересна литература от теб,така че повече не се излагай).

И нямам предвид Sun Tzu,а това http://www.helikon.bg/importbooks/10893/9780306810763_the-art-of-war.html

Редактирано от mafiota4 (преглед на промените)

Ами и на мен не ми харесаха вашите писания. Първо, очевидно не сте запознат с книгите, които споменавате (т.е. "една от любимите книги на манекенките" и "драсканицата на Скот"), но изказвате мнение за тях. Да коментирате нещо, което не познавате говори лошо за вас. После налетяхте на mafiota4, напълно неоснователно. Всеки има право да чете, каквото си поиска и това, че сте си "заплюли" определена част от литературата, не ви дава право на такива снизходителни коментари.

Странно изказване. А аз си мислех, че именно чрез четене се ограмотяват хората.

Нямам ни най-малко желание да се запознавам с "колоси" на световната литература като: Дан Браун, въпросния Скот, Нора Робъртс, Хорхе Букай, Паулу Коелю и т.н. Предпочитам да чета и да препрочитам "мижитурки" като: Гьоте, Данте, Достоевски и т.н. Инак сте прав- неотменно право на всекиго е да бъде посредствен. Както е неотменно право и да бъдеш различен от масовия читател.

Относно последното изречение съм...безмълвен. Явно тези, които не са ходили на училище( или са проспали времето си там), тепърва се ограмотяват. Да се смея ли, да плача ли...

Нямам ни най-малко желание да се запознавам с "колоси" на световната литература като: Дан Браун, въпросния Скот, Нора Робъртс, Хорхе Букай, Паулу Коелю и т.н. Предпочитам да чета и да препрочитам "мижитурки" като: Гьоте, Данте, Достоевски и т.н. Инак сте прав- неотменно право на всекиго е да бъде посредствен.

Не отклонявайте причината за критиката ми. Не е въпросът, кой какво чете, а тотално необоснованата ви намеса в темата:
  • Потребител задава съвсем обикновен въпрос за книга, която явно попада в зоната на вашите интереси.
  • Вместо да го окуражите, правите подигравателно предположение, което освен че е погрешно е и в особено подходящ стил за човек, претендиращ да е далеч от навалицата: "Залагам си двете м.да,"...
  • Опровергават ви и вие опитвате да замажете положението отново с опит за подигравка, основан отново на грешно предположение.
  • След което се обяснявате, колко неграмотни и посредствени са другите.
Ако бяхте се писали в някоя тема, показвайки знанията, които очевидно притежавате в повече от нас - неграмотните и посредствените, едва ли бих се намесил - гледам да се обаждам само, като съм сигурен - обаче вие нещо си пазите знанията - имате само постове, в които се хвалите какви яки книги четете и други, в които се подигравате на хората за интересите им...

Редактирано от flare (преглед на промените)

"Яки книги"? Колко са яки? Вдигат ли 200 от лежанка? И никога не съм се хвалил с книгите, които чета. Споделям само някои качествени заглавия за тези, които имат желание да прочетат нещо съществено ,а не поредния масов боклук.

"Яки книги"? Колко са яки? Вдигат ли 200 от лежанка? И никога не съм се хвалил с книгите, които чета. Споделям само някои качествени заглавия за тези, които имат желание да прочетат нещо съществено ,а не поредния масов боклук.

Щом вие можете да ползвате "чук", като нарицателно за книга, така и аз мога да кажа, че е "яка". Както и да е. Твърде извън темата отидохме, аз си казах, каквото исках.

Използвах "чук" като нарицателно, защото знам, че интелектуалното ниво на реципиента не е с твърде високи показатели. Но когато имаш с/у себе си очеизвадно интелигентен индивид, да използваш подобни термини от тинейдж. жаргон е меко казано смешно.

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.