Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

plamba95

Проблем с MS Access

Препоръчан отговор


Здравейте имам една база данни за училище да правя и реших едната таблица да я направя така че като се избере някаква стойност от един combobox в който информацията е заредена от query да се зарежда второ query в друг combobox

в visual basic-а на access съм написал

Private Sub box1_Change()
	Me!nomer.RowSource = "SELECT one,two" & "FROM table" & "WHERE one = " & Forms.formata.box1.Value & " ORDER BY (two) ASC;"

	Me!Label39.Caption = "basss"
End Sub

Но проблема е че Change() въобще не го отчита... т.е и caption label39 не се променя... Как мога да изпълня това което искам? Не бъркам в имената на комботата и т.н

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм много запознат със въпросната база данни, както и езика Visual Basic, но ако скрипта се пише на SQL, на какъвто ми намирисва, май синтаксиса не е правилен:

"SELECT one,two FROM table WHERE one = " & Forms.formata.box1.Value & " ORDER BY (two) ASC;"

Не казвам със сигурност, но мисля, че така би трябвало да ти го отчете. Ето ти примерен SQL скрипт, които прави почти същото:

SELECT  `id`,  `firstname` FROM `users` LIMIT 1000;

Късмет с начинанието.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То не е до ` и с тях съм пробвал... то самия event change ще кажеш че не отчита...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Погледни какво съм написал:

"SELECT one,two FROM table WHERE one = " & Forms.formata.box1.Value & " ORDER BY (two) ASC;"
А това е твоето:

"SELECT one,two" & "FROM table" & "WHERE one = " & Forms.formata.box1.Value & " ORDER BY (two) ASC;"
Според мен, &-тата не са нужни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре сложих го и пак нищо...

то дори и това не действа

Private Sub number_KeyPress(KeyAscii As Integer)
    Label6.Caption = KeyAscii
End Sub
сякаш евентите не бачкат...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.