Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измами вече и по мобилния !

Featured Replies

http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=11005

Прочетете го ще ви е от полза.

бе те хората нека си имат едно на ум пък нека е лоша шега. По-лошото е, че теоритично може и да е възможно знам ли. Има толкова много скрити кодове в тия телелфони!!!

стига сте всявали паника бе : )

кой ще се занимава да угажда на някви непознати по телефона.....още повече ако ме задължават да набирам каквото и да било

Хъх...най-много да си форматираш тел-а biggrin.gif А пък и от кой мобилен оператор ще ти се обадят? По-скоро смс-че ще ти драснат :)

Интересно ако е вярно, колко ли хора се връзват на подобно нещо ohmy.gifbiggrin.gif

Лично аз силно се съмнявам въобще да е истина или поне така, както е описано в новината, не ми се вярва :)

Аз това го получих и по емайл-а, може и да е истина...

Вярва ми се и на мен, но ще сме сигурни чак като завъннат нали :)

Спам плаши клиентите на мобилните оператори с клониране на карти

Фалшива тревога за измами с картите на мобилните телефони заля интернет потребителите в средата на седмицата.

Писмото, което се разпространява по електронната поща и всички видове месинджъри, първоначално претендираше да идва от "Вивател" и да предупреждава за фалшиви обаждания от името на техници на оператора, които водят до клониране на SIM картите и последстващи финансови измами. Съобщението гласеше:

"Уважаеми колеги,

Ако получите телефонно обаждане от хора, които твърдят, че са инженери от поддръжката на мобилната мрежа или ви кажат, че проверяват телефонната линия и ви помолят да въведете #90 или #09 или друг някакъв код , моля затворете веднага без да набирате никакви номера.

Има компании или хора измамници, ползващи устройство, което позволява, ако наберете #90 or #09 или друг някакъв код, могат да получат достъп до вашата СИМ карта и да правят разговори от нея, като на вас се трупа разходът.

Моля, разпространете това съобщение до всички колеги, роднини и познати за да го предотвратим."

Случаят с предупрежденията за телефонна измама #90/09 е измислица, съобщи обаче на сайта си един от световните разработчици на решения за сигурност - Trend Micro.

Компанията публикува на своя сайт няколко англоезични вариации на съобщението, тиражирано и в България, на български, от името на мобилния оператор "Вивател".

Trend Micro препоръча на интернет потребителите да игнорират баламосващото съобщение и да го изтрият от пощенските си кутии.

Нетинфо

Аз също го получих от колеги, които казваха че важи само за абонати на ВиваТел.

стига сте всявали паника бе : )

кой ще се занимава да угажда на някви непознати по телефона.....още повече ако ме задължават да набирам каквото и да било

Недей да говориш така.Все пак злосторниците се представят за служители на оператора.При по-любезно държание и предлог за поддръжка на мрежата доста хора биха въвели каквото и да било.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.