Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

petarparket

Фугиране на паркет

Препоръчан отговор


Фугиране на паркет

Фугирането е една операция, която изисква много търпение и взискателност. Мнозина от вас,.мислят , че фугирането е лесно,но не е така.То е най бавното и трудно изпълнение ,което се извършва върху паркета.За да се постигне качествено попълване на фугите има няколко стадия.

1.Паркета трябва да е шлайфан с шкурка номер 120,причината е ,че фугиращата смола се разбърква с фините трици от самият паркет за да се доближи нейният цвят възможно най много до цвета на паркета ,който ще се фугира.Защо фини трици: защото те влизат и запълват и най тесните фуги и дефекти по паркета.Сместа се приготвя по следният начин: сипва се смолата за фугиране в пластмасова кофа след това се слагат триците ,като се сипват по малко и се разбъркват добре до получаването на хомогенна смес която не трябва да е прекалено гъста, или прекалено течна, когато е гъста се разнася трудно и не влиза на всякъде, а когато е течна не пълни добре .

2. Готовата смес се сипва на паркета, и се разнася с широка мека шпакла ,като се натиска сместа за да може да пълни добре , щом се сгъсти много и започне да затруднява шпакловането, се връща обратно в кофата и се разрежда отново.Шпаклова се наред ,като не се оставя не фугирано място.След което се оставя да изсъхне добре.Че е изсъхнала сместа показва ,че избледнява.

3.След като ,изсъхне взимате средно голяма еластична шпакла: тип японка, с нея се работи много добре, проверявате сместа, тя трябва да е по- гъста от първият път. Клякате върху паркета и започвате да проверявате,фуга по фуга , там където е пропаднала фугиращата смес се пълни отново.По големите фуги ,може да се напълнят и трети път.

4. Когато,всичко е напълнено и изсъхнало , паркета се шлайфа пак с шкурка номер 120 , като се внимава да се изчисти фугиращата смес от повърхността на паркета, а да остане само там където трябва.При добро пълнене на фугите при шлайфане те изсветляват и добиват цвета на паркета.След това вашият паркет е готов за лакиране.http://www.petarparket.com/

post-174066-0-74855000-1334164357_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...