Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каде може да се работи

Featured Replies

Искам да попитам един програмист каде може да започне работа примерно ?

Зависи какво знае и какво може. Но иначе на доста места

Не е лошо програмиста първо да се научи да пише на родният си език и после да се учи на други езици ;)

Не е лошо програмиста първо да се научи да пише на родният си език и после да се учи на други езици ;)

Абе простено му е. Те повечето програмисти пишат на маймуница май. 4=ч , 6=ш , а=ъ=1

Абе простено му е. Те повечето програмисти пишат на маймуница май. 4=ч , 6=ш , а=ъ=1

Не е така, моите колеги пишат на доста добър български

Това си е абсолютно неоправдано и грешно изказване... Да не говорим, че на r0ssk0o рибата му е в морето, а той не тигана готви, ами направо масата подрежда...

А на въпроса - има много фирми които се занимават с разработка на абсолютно всякакъв софтуер - работа засега има. Все още индийците не са ни изяли хляба съвсем... Пази Боже, какво ни чака... китайски хардуер с индийски софтуер...

Това си е абсолютно неоправдано и грешно изказване... Да не говорим, че на r0ssk0o рибата му е в морето, а той не тигана готви, ами направо масата подрежда...

А на въпроса - има много фирми които се занимават с разработка на абсолютно всякакъв софтуер - работа засега има. Все още индийците не са ни изяли хляба съвсем... Пази Боже, какво ни чака... китайски хардуер с индийски софтуер...

Обратното (индийски хардуер и китайски софтуер) би било по-страшно, имали сме китайци събконтрактори....

Обратното (индийски хардуер и китайски софтуер) би било по-страшно, имали сме китайци събконтрактори....

:eek: Е, не бях стигал до такава извратена мисъл... Недей така, тази вечер ще сънувам кошмари... :no-no:

Редактирано от flare (преглед на промените)

:eek: Е, не бях стигал до такава извратена мисъл... Недей така, тази вечер ще сънувам кошмари... :no-no:

Какво да ти кажа, 5 души направихме 3 митинга по час за да им обясним че това, което те ползват за да пишат скрпта за проверка за консистентност на продукта има стойността на средния пласт на тоалетната хартия :)

А ние за разлика от индийците и китайците пишем най-добрия софтуер на света. Има индийци и индийци от 1 милиард все има половин милион гения и те опредено не работят като под доставчици на български фирми. А иначе сигурно имат още 3-4 милиона дето бълват код на килограм. Ама за каквото плащаш - такова получаваш.

Занчи един програмист не може да работи като доктор или в аптека. Най-вероятно би могъл да си намери работа там където програмират, т.е. фирми които пишат софтуер. Но ако не го кефи програмирането то той би могъл да работи и други работи. Примерно да развива биоземеделие или пък да кара тир.

А ние за разлика от индийците и китайците пишем най-добрия софтуер на света. Има индийци и индийци от 1 милиард все има половин милион гения и те опредено не работят като под доставчици на български фирми. А иначе сигурно имат още 3-4 милиона дето бълват код на килограм.

а) съотношението на двата вида индийски програмисти не е 1 към 7. Аз съм бил в Индия в средата на софтуерна компания (на тия там им плащаха колкото на нас тука сигурно което за Индия е астрономическа сума, така че не са от евтините) за около месец и знам какво видях там. Абсолютно си прав че има индийци и индийци, но вторите са поне 30-40 пъти повече от първите.

б) И за парите си напълно прав, обаче който иска да дава много пари, не търси софтуер в Индия...

Редактирано от flare (преглед на промените)

а) съотношението на двата вида индийски програмисти не е 1 към 7. Аз съм бил в Индия в средата на софтуерна компания (на тия там им плащаха колкото на нас тука сигурно което за Индия е астрономическа сума, така че не са от евтините) за около месец и знам какво видях там. Абсолютно си прав че има индийци и индийци, но вторите са поне 30-40 пъти повече от първите.

б) И за парите си напълно прав, обаче който иска да дава много пари, не търси софтуер в Индия...

Отдавна се отдалечихме от темата, но то каква всъщност е темата е друг въпрос ....

Интересно ми е да споделиш в кой град си бил и за какви суми става въпрос.

Бангалор. Не знам дали е етично да говоря за парите, но е в пъти над средната заплата в БГ.

А ние за разлика от индийците и китайците пишем най-добрия софтуер на света. Има индийци и индийци от 1 милиард все има половин милион гения и те опредено не работят като под доставчици на български фирми. А иначе сигурно имат още 3-4 милиона дето бълват код на килограм. Ама за каквото плащаш - такова получаваш.

...

Няма толкова гении, мързеливи са, всячески бягат от отговорност. И пишат ужасно лош код. Почти толкова лош колкото китайците

Още по-страшно е когато е сглобявано в Турция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.